ps jeszcze pod koniec tez jest jedno wejscie nie zaznaczone a niechce mi sie poprawiać pzdr KUBA

Jak sa zbudowane te dwa wskazniki na dole ekranu, co pokazuja?mrk pisze:Polecam cos takiego. Klastry w tym systemie moga byc niewiarygodnym ulepszeniem. To pierwsze wskazniki ktore uwazam za godne polecenia...
wszystko na temat tych wskaznikow znajdziesz tu:iwan pisze:Musze przyznac ze bardzo mnie zaciekawily i chetnie by sie im przyjrzal z bliska.
Dzięki za pomoc:). A jeszcze mam takie pytanko, jak wchodzisz? Otwierasz zlecenie po pullbacku po dłuższej świecy idącej w kierunku trendu?Kuguar pisze:Wejsc w tym akurat trendzie jest pare to pierwsze naciagane(kwestia oblookania sysa) prawidłowe było to od 77 ale i tak widać że dały zarobić wszsytkie
ps jeszcze pod koniec tez jest jedno wejscie nie zaznaczone a niechce mi sie poprawiać pzdr KUBA
NIe czekam na pullback otwieram odrazu po sygnale z doswiadczenia wiem że lepiej nie czekać na pullback tylko grać odrazu po sygnale-5pips w te czy w tamte nie warto poprostu a można przez to stracić piękne sygnały po może nie "zpulbaczyć'raidman pisze:Dzięki za pomoc:). A jeszcze mam takie pytanko, jak wchodzisz? Otwierasz zlecenie po pullbacku po dłuższej świecy idącej w kierunku trendu?
Ja stawiam zlecenie oczekujące powyżej/poniżej dołka ale widze, że nie jest to najlepsze rozwiązanie, w miare pewne ale pomniejsza profit.
Pozdrawiam
EA to całkowicie inny system niż ten który stosuje do gry manualnej:)Pablo90 pisze:Kuguar, myślałem, że grasz tylko i wyłącznie za pomocą EA, czyżbyś grał też manualnie? Pytam z czystej ciekawości.
Bywa:) Jeśli moge to taka mała sugestia nie staraj sie łapać po kilka pips (bardzo małe TP Cie wykończy) tylko wymęcz trend jak sie daraidman pisze:Zwykle jak tak wchodzę to sporo tracę Sad
jak to pisał jeden z wielkich traderów: "jur czus bro"GMMA jest świetne ale trzeba te pare godzinek dziennie poświęcić