GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Wejsc w tym akurat trendzie jest pare to pierwsze naciagane(kwestia oblookania sysa) prawidłowe było to od 77 ale i tak widać że dały zarobić wszsytkie :D
ps jeszcze pod koniec tez jest jedno wejscie nie zaznaczone a niechce mi sie poprawiać pzdr KUBA 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

Polecam cos takiego. Klastry w tym systemie moga byc niewiarygodnym ulepszeniem. To pierwsze wskazniki ktore uwazam za godne polecenia...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

mrk pisze:Polecam cos takiego. Klastry w tym systemie moga byc niewiarygodnym ulepszeniem. To pierwsze wskazniki ktore uwazam za godne polecenia...
Jak sa zbudowane te dwa wskazniki na dole ekranu, co pokazuja?
Poniewaz w ich nazwach jest E/J, czy to znaczy ze sa skonfigurowane specjalnie dla tej jednej pary, a dla innych par powinny byc wprowadzone inne parametry?
Musze przyznac ze bardzo mnie zaciekawily i chetnie by sie im przyjrzal z bliska.
Pozdrawiam
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

iwan pisze:Musze przyznac ze bardzo mnie zaciekawily i chetnie by sie im przyjrzal z bliska.
wszystko na temat tych wskaznikow znajdziesz tu:
http://articles.mql4.com/422
http://articles.mql4.com/484
duzo na ten temat jest rowniez na http://www.onix-trade.net/forum/
caly dzial klastrow to temat studnia, powstalo juz na tej bazie wiele skutecznych systemow, dziwie sie ze u nas jeszcze nikt tego nie opisal... gdy bede mial troche wiecej czasu to opisze jak praktycznie mozna zastosowac cluster indicators....
na niskich tf wskaźnika CC zdarzaja sie repainty(ale i tak jest skuteczny, trzeba miec troche wyczucia)

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

Kuguar pisze:Wejsc w tym akurat trendzie jest pare to pierwsze naciagane(kwestia oblookania sysa) prawidłowe było to od 77 ale i tak widać że dały zarobić wszsytkie :D
ps jeszcze pod koniec tez jest jedno wejscie nie zaznaczone a niechce mi sie poprawiać pzdr KUBA 8)
Dzięki za pomoc:). A jeszcze mam takie pytanko, jak wchodzisz? Otwierasz zlecenie po pullbacku po dłuższej świecy idącej w kierunku trendu?
Ja stawiam zlecenie oczekujące powyżej/poniżej dołka ale widze, że nie jest to najlepsze rozwiązanie, w miare pewne ale pomniejsza profit.
Pozdrawiam

Dodano po 6 godzinach 29 minutach:

Co za beznadziejny dzień!!! Nie dlatego, że nie było okazji bo było ich sporo(TF 1M).
Za każdym razem jak coś się działo musiałem wyjść z domu albo
odejść od komputera :shock: .
GMMA jest świetne ale trzeba te pare godzinek dziennie poświęcić
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Kuguar, myślałem, że grasz tylko i wyłącznie za pomocą EA, czyżbyś grał też manualnie? Pytam z czystej ciekawości.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

TP, SL, BE

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Jakich SL, TP używacie dla konkretnych par na jakich gracie? Jeżeli stosujecie trailing to jak go ustawiacie? I czy stosujecie BE, jeżeli tak to po ilu pipsach?

Pozdrawiam
Krys[/b]
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

raidman pisze:Dzięki za pomoc:). A jeszcze mam takie pytanko, jak wchodzisz? Otwierasz zlecenie po pullbacku po dłuższej świecy idącej w kierunku trendu?
Ja stawiam zlecenie oczekujące powyżej/poniżej dołka ale widze, że nie jest to najlepsze rozwiązanie, w miare pewne ale pomniejsza profit.
Pozdrawiam
NIe czekam na pullback otwieram odrazu po sygnale z doswiadczenia wiem że lepiej nie czekać na pullback tylko grać odrazu po sygnale-5pips w te czy w tamte nie warto poprostu a można przez to stracić piękne sygnały po może nie "zpulbaczyć' :D :D ps:prosze sie czaić na kabla;]

Pablo90 pisze:Kuguar, myślałem, że grasz tylko i wyłącznie za pomocą EA, czyżbyś grał też manualnie? Pytam z czystej ciekawości.
EA to całkowicie inny system niż ten który stosuje do gry manualnej:) :)
pozdrawiam KUBA
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

Jeszcze za mało wiem, żeby wchodzić tak wchodzić.
Zwykle jak tak wchodzę to sporo tracę :(
Co do SL to lokalne opory i wparcia, staram się raczej skalpować więc TP niski i w zależności jakie ruchy ceny.
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

raidman pisze:Zwykle jak tak wchodzę to sporo tracę Sad
Bywa:) Jeśli moge to taka mała sugestia nie staraj sie łapać po kilka pips (bardzo małe TP Cie wykończy) tylko wymęcz trend jak sie da :) system nie jest skalperem tylko ma za zadanie wyłapać jak najwiecej ruchów zgodnych z trendem noi RR zawsze min 1;1 przeważnie jest dużo wiecej po stronie TP bo czasami w jednym zjeździ sie kosi 100-200pips przy Sl nigdy nie wiekszym niż 20-35p zależy od techniki jaką kto stosuje :D pozdrawiam i życze powodzenia aktualnie widać jedynie że kabel niemoże przebić MS1 i prawdopodbnie go nie przebije :) ogólnie to dziwny dzień dzisiaj ale swoje sie dało zrobić :)
GMMA jest świetne ale trzeba te pare godzinek dziennie poświęcić
jak to pisał jeden z wielkich traderów: "jur czus bro" :D

ODPOWIEDZ