Witam,
czy ktos moze mi wskazac brokera i platforme na ktorej mozna wiarygodnie sprawdzac skrypty zapisane w MQL-u?
Platformy XTB, Admirala czy Bossa w swoich testerach maja niepelne i malo wiarygodne dane historyczne.
Pzdr.,
Marcin
Gdzie testować skrypty?
To wiem, chodzi mi o inna rzecz.
Dane historyczne, ktore pobieraja Ci brokerzy od Metatradera sa przeklamane.
Robiac testy jednego systemu w testerze, kazda platforma tych 3 brokerow pokazywala inny wynik. Wiec cos tu nie gra...
Szukam platformy, gdzie bede mogl wiarygodnie sprawdzic dobrze napisany skrypt.
Dane historyczne, ktore pobieraja Ci brokerzy od Metatradera sa przeklamane.
Robiac testy jednego systemu w testerze, kazda platforma tych 3 brokerow pokazywala inny wynik. Wiec cos tu nie gra...
Szukam platformy, gdzie bede mogl wiarygodnie sprawdzic dobrze napisany skrypt.
Z tego, co mi wiadomo, dane w Centrum Historii są pobierane z jednego źródła (z serwerów MetaQuotes). I są zapisywane w katalogu history\downloads jako pliki .dat. I niezależnie u jakiego brokera się je pobiera to zawsze są takie same (co do bajtu).
Natomiast w dalszym kroku następuje konwersja plików .dat do .hst, która to konwertuje strefę czasową notowań do strefy serwera brokera. Ciekawy jestem, czy robi coś więcej?
Natomiast w dalszym kroku następuje konwersja plików .dat do .hst, która to konwertuje strefę czasową notowań do strefy serwera brokera. Ciekawy jestem, czy robi coś więcej?