raposo pisze:Damian77 pisze:
ale dlaczego "faktycznie idzie się ostatecznie pogubić" ?
dostajesz reklamacje z pełnym opisem, zrzutami ekranów jak jest a jak powinno być (a dokładniej jak było) i jak traktujesz klienta poważnie to nie gubisz zgłoszenia, a nawet jak zgubisz i na Twoją prośbę klient wysyła/opisuje raz jeszcze to tym razem starasz się znowu nie zgubić.. a oni znowu zgubili...
pomimo tego , że broker pogubił się, IB brokera (forexclub) również nie wykazał się starannością w reprezentowaniu klienta , z którego czerpał prowizję to nadal NIE uważam , że "faktycznie idzie się ostatecznie pogubić"
Z tego co pamiętam to sami zainteresowaliśmy się sprawą i chcieliśmy Ci pomóc, dlatego nie rozumiem tej obecnej ofensywy w naszym kierunku

. Powiedzmy sobie wprost - ta reklamacja nie dotyczy wpłat, wypłat, błędu w transakcji czy nawet handlu w FxPro. Ona dotyczy... Zmian w wyglądzie świec w wykresie DAXa... I to w dodatku z zeszłego roku. Z tego co wiem to nie handlujesz w FxPro tylko bazowałeś na ich wykresach do analizy. Rozumiem, że dla Ciebie to może wydawać się bardzo ważne ale żadnemu innemu klientowi to nie przeszkadzało i to dość niski priorytet, aby cały dział IT miał skrupulatnie teraz rozgryzać o co chodzi i naprawiać te kilka(naście) świec. I nie o to chodzi, że zostałeś zignorowany, bo tak nie było ale można się pogubić jakie dokładnie są roszczenia, aby dana cena znalazła się obecnie w historycznym wykresie i czemu akurat taka, a nie inna, bo przecież skądś obecna jest wzięta. Warto dodać, że nie mówimy tu o żadnych bad-tickach, gdzie w takich przypadkach sprawa jest ewidentna i korekty następują w ciągu doby.
Dodatkowo, z tego co pamiętam, reklamacja dotyczyła wykresu kontraktu futures, którego serie wygasają i po 2 tygodniach stary symbol jest usuwany i już nie ma do niego dostępu. Nie od dziś wiadomo, że MT4 idealne nie jest i nie zawsze naniesione dane będą pokrywały się w 100% z tymi z przed 8 czy 10 miesięcy. Wykresy MT4 mogły być tworzone w oparciu o dane z innego interwału i stąd różnica w wyglądzie. Trudno mi odpowiedzieć na pytanie "dlaczego" nie znając aż tak dobrze struktury budowania wykresów przez tę platformę ale na pewno FxPro specjalnie sobie tego nie zedytowało, bo nie widzę w tym najmniejszego sensu.
Tak zainteresowaliście się 11 lutego , ale już 15 kwietnia napisaliście czy mogę przypomnieć co jest dokładnie przedmiotem reklamacj bo już nie mieliście mojego maila z lutego i dlatego wrzuciłem Was do jednego worka z brokerem, bo broker miał ten sam problem.
Parametry świeczek zmienione nawet o ponad 200p nie jest bad tickiem?
Tak przestałem handlować w FxPro jak zmniejszyli lewar.
Jeżeli obecna cena wzięła się skądś ? tak jak piszesz, to cena jaka była na otwarciu i odnotowałem sobie w kajecie też była skądś? dlaczego po kilku miesiącach zniknęła. Widziałeś wykresy przed i po .. jest różnica nawet w wyglądzie. Dlaczego dotknęło to tylko FXPRO?
Akapit z futures to już nie ma co komentować, przecież świeczki z 20015 roku są na obecnej serii , mimo , że jej nie było wtedy.
Jeżeli tak podchodzimy jak argumentujesz to dlaczego jest historia na wykresie a nie tylko max 3 miesiące?
Jeżeli to takie marginalne, to powodzenia z wykresami , które będą losowo zmieniane po 2-3 miesiącach.
Poza tym jedną reklamację rozpatrują i naprawiają wykresy a drugą reklamację olewają?
Z pewnością z każdym miesiącem naprawienie wykresu traci na ważności, gdybym wiedział , że przez pół roku nikt nic nie zrobi to bym nie zawracał sobie głowy.
raposo pisze:I nie o to chodzi, że zostałeś zignorowany, bo tak nie było ale można się pogubić jakie dokładnie są roszczenia
co za bzdury, czego w opisie reklamacji i załączonych screenach nie zrozumieliście?
jeśli IB i broker gubią maila z opisem to nie jest wina klienta
przyznam, że kiedyś pomylili się na moją korzyść , chciałem wypłacić X, tyle z rachunku zeszło ale na koncie w PL wpłynęło 5x więcej.
Po kilku miesiącach się zorientowali i wzięli resztę, a mogłem wypłacić resztę i zamknąć konto...