FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: FxPro (ECN) - wątek II

Post autor: KrostosWW »

Miałem robić u nich konto, nawet pisałem do Raposo, ale jak zobaczyłem prowizje to oczy przetarłem ze zdumienia. Szkoda

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Post autor: Głupol »

Witam

Prośba , czy ktoś dokładnie może mi opisać jak posługiwać się na platformie ctrader trailing stop i funkcja brek iven , nie znam angielskiego i nie chce eksperymentować na własnych pozycjach , jest tu trochę inaczej jak na mt4 , widze ze tu się cos ustawia .... funkcja brekiven wydaje mi się super , tylko jak ja skonfigurować ...... dzięki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

Witaj,

Otwierasz pozycję -> klikasz na dole na ikonę tarczy przy jej bilansie.

Trailing Stop -> zaznaczasz -> ustawiasz parametry:
Trigger when gaining - oznacza, że przy proficie X pips SL zaczyna się przesuwać.
Trail for - oznacza, że co X pips będzie się przesuwał (ustawiasz 1 jeśli chcesz żeby przesuwał się co 1 pips zysku więcej).

Break Even - zaznaczasz -> ustawiasz parametr:
Move Stop Loss to Break Even - przy zarobku X pips SL przestawi się na punkt otwarcia pozycji.

Akceptujesz przez Apply. Żeby zlecenia były aktywne musi być włączona platforma.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: cytrynek »

Głupol pisze:Witam

Prośba , czy ktoś dokładnie może mi opisać jak posługiwać się na platformie ctrader trailing stop i funkcja brek iven , nie znam angielskiego i nie chce eksperymentować na własnych pozycjach , jest tu trochę inaczej jak na mt4 , widze ze tu się cos ustawia .... funkcja brekiven wydaje mi się super , tylko jak ja skonfigurować ...... dzięki
Po pierwsze platformę możesz uruchomość z polskim interfejsem. Po drugie możesz z poziomu platformy w bardzo szybki sposób utworzyć konto demo na któym możesz experymentować. Po trzecie:

Trailing Stop:
Trigger when gaining - tyle pipsów musi być na plus aby aktywował się TS
Trail for - o tyle pipsów będzie się przesuwał TS o ile cena będzie szła w zakładanym przez Ciebie kierunku

Break Even"
Trigger when gaining - tyle pispsów musi być na plus aby platforma ustawiła Cię na "zero"

Powodzenia!
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Po pierwsze platformę możesz uruchomość z polskim interfejsem.
Właśnie to okno jest stosunkowo nowe i nie zostało jeszcze przetłumaczone na inne języki i zapewne stąd pytanie...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Post autor: Głupol »

Bardzo dzięki za szybka odpowiedź ... dokładnie to okno nie jest przetłumaczone , dlatego pytam , szczególnie ,że mówię , nie znam języka i szkoda cos spitolic za własna kasę . Mam jeszcze jedno pytanie co do wiarygodności brokera , przed tym nim wpłacę tam troszkę większą kasę , czy nie ma problemów z wyplatą , i ewentualnie jak szybko realizowane są przelewy , czy możemy posługiwać się kartą SKRIL , czyli wpłaty z tej karty i na nią , jak ewentualnie z rozliczeniem z naszym fiskusem , czy ni wysyłają jakies dokumenty czy wszystko jest na naszej głowie ..... dzięki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Głupol pisze:nie znam języka i szkoda cos spitolic za własna kasę .
Dlatego jest demo żeby sobie wszystko dokładnie potestować :). Podeślę Ci na PW jeszcze instrukcję obsługi do platformy w j. polskim.
Głupol pisze:Mam jeszcze jedno pytanie co do wiarygodności brokera , przed tym nim wpłacę tam troszkę większą kasę , czy nie ma problemów z wyplatą , i ewentualnie jak szybko realizowane są przelewy , czy możemy posługiwać się kartą SKRIL , czyli wpłaty z tej karty i na nią
Wiarygodność brokera... Regulowany, posiada wszystkie licencje. Na rynku od 2007 roku, suma sumarum wcześniej ale właśnie wtedy przejęli brokera North Finance. Jeden z największych w Europie (i chyba też na świecie).

Jest dostępny Skrill (MoneyBookers), jak i transakcje kartowe więc możesz dokonywać transakcji obiema drogami. Za pomocą tych kanałów wpłaty trwają kilka-kilkanaście minut. Wypłaty Skrillem do jednego dnia, a kartą to już zależy od pośrednika transakcji (zazywczaj ok. 2-3 dni robocze).
Głupol pisze:jak ewentualnie z rozliczeniem z naszym fiskusem , czy ni wysyłają jakies dokumenty czy wszystko jest na naszej głowie .....
Żaden zagraniczny broker nie wysyła nam PITu więc rozliczasz się sam na podstawie transakcji z platformy. Na PW podeślę Ci więcej informacji na ten temat.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Post autor: chihuahua »

Próbuję skonfigurować cTradera z myfxbookiem.
Generalnie instrukcja jak to zrobić wydaje się bardzo prosta. Po próbie dodania nowego konta przenosi na stronę spotware, gdzie należy podać dane konta. Wpisuję wszystko, ale opcja "log in" jest niedostępna - na szaro, a ta w górnym prawym rogu powoduje, że strona się przeładowuje, ale nic się nie dzieje. Nie mam pojęcia co mogę jeszcze zrobić do podłączenia konta pod myfx.

Poza tym gdzie jest opcja wylogowania się i zmiany kont? Nie chcę za każdym razem być automatycznie logowany.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Opcję do przelogowywania w cTrader masz nad kwotowaniami z lewej strony -> wybór z listy.

Możesz podesłać tę instrukcję? Zobaczę co i jak.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Post autor: chihuahua »

Ok, po ponad godzinnej rozmowie z supportem cTradera wiem już co i jak :)

Z informacjami dot. konta masz pełną rację.

Teraz. Jak podłączyć cTradera z FxPro do myfxbooka.

W myfxbook "portfolio" wybieramy add account. Następnie dodajemy nowe konto i klikamy continue.
Przenosi nas na connect.spotware.com i żąda danych konta. Zostawiamy tą stronę.
W nowej zakładce otwieramy ct.fxpro.com. Akceptujemy ostrzeżenia. Po zalogowaniu się do cTradera w przeglądarce w prawym górnym rogu mamy "sign up". Podajemy e-mail i tworzymy dane konta. Dane muszą zawierać minimum 4 znaki w tym muszą być litery. Informacja mówi, że "latin letters allowed", ale w praktyce "latin letters must be". Hasło to minimum 5 znaków. Ani hasło ani cTrader ID nie mogą być takie same jak hasło i login do konta forexowego.
Po utworzeniu konta wpisujemy te dane w pierwszą zakładkę z oknem na connect.spotware.com.
Później pozostaje tylko bardziej kosmetyczna konfiguracja.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

ODPOWIEDZ