Taak, na demo zawsze wszystko idzie pięknie...pki pisze:Może miał ktoś jakieś doświadczenia z ich kontami typu ECN/STP?
Od dwóch tygodni testuje demo z uruchomionym skalpującym EA i jak do tej pory wszystko jest w porządku, jednakże bardzo chętnie poznałbym opinie osób mające realne rachunki.
Nie testowałem tego pseudo-ECN ale powiem Ci tak:
- jak byś się czuł, jakbyś miał otwartą pozycję, rynek zasuwałby jak szalony i nagle BANG - na Twoich oczach znika półtora dnia, znika Twoja pozycja, nie masz pojęcia co się dzieje, dobijasz się do support przez półtorej godziny (bo nie jesteś jedyny), a oni "we have some issues with the server Sir". I to jest wszystko co możesz się dowiedzieć.
Możesz powiedzieć: a co tam, to są wyjątki.
Tak, ale u nich te wyjątki stały się pewną regułą...
Jeszcze raz: awaryjność tego brokera jest naprawdę wysoka, a obsługa klienta nie potrafi załatwić nic konkretnego. Wręcz trzeba im podpowiadać doraźne rozwiązania. A i to nie zawsze pomaga...
Wiesz co musiałem zrobić aby udowodnić, że w ogóle jest jakiś problem?
Zrobiłem skrypt który robi kolejny screenshot co minutę - tylko dzięki temu mogę ich zmusić do jakiegoś działania. Jak nie masz twardych dowodów zaczyna się ping-pong...
Poza tym, na demo nie obowiązuję pewne niuanse które obowiązują na live. Ale o tym dowiesz się dopiero jak się na to nadziejesz ;-)
Tyle, że nie będzie Ci z tym fajnie.