FXGM brak wypłaty
FXGM brak wypłaty
Od początku maja proszę się o wypłatę od nich. W piątek miałem otrzymać pieniadze codziennie piszę o potwierdzenie i nie ma zwrotu karzą czekać minął już dawno termin który maja na stronie.
Ma ktoś też takie problemy co mogę zrobić??
Ma ktoś też takie problemy co mogę zrobić??
Re: FXGM brak wypłaty
Witaj,
Jeśli nie chcą nawet wysłać potwierdzenia to na 99% coś kombinują przy tak długiej zwłoce. Chyba, że jakoś nadużywałeś ich "usług" to może sprawdzają czy nie łamałeś regulaminu? Jeśli nie to już można myśleć o sporządzeniu pisma wzywającego do zapłaty (wypłaty)...
Jeśli nie chcą nawet wysłać potwierdzenia to na 99% coś kombinują przy tak długiej zwłoce. Chyba, że jakoś nadużywałeś ich "usług" to może sprawdzają czy nie łamałeś regulaminu? Jeśli nie to już można myśleć o sporządzeniu pisma wzywającego do zapłaty (wypłaty)...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Twierdzą że to musi potrwać bo kwota jest duża myślę o zgłoszeniu do Cysec, KNFu jak to należy przeprowadzić żeby jak najszybciej odzyskać pieniądze?
Najszybciej będzie jak skontaktujesz się z kancelarią prawną, która pomoże Ci wystosować takie pismo, a nawet wyśle je w Twoim imieniu. Ostatnio jedna osoba miała podobny problem z innym brokerem i to pomogło.
Do regulatorów również możesz to zgłosić - docelowo CySEC, KNF bardziej informacyjnie (sprawdź czy są notyfikowani przez KNF). Ale to na pewno nie będzie "szybki" sposób...
Do regulatorów również możesz to zgłosić - docelowo CySEC, KNF bardziej informacyjnie (sprawdź czy są notyfikowani przez KNF). Ale to na pewno nie będzie "szybki" sposób...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- MowmiSasiad
- Pasjonat
rzuciłem okiem na stronę (kontakt i regulacje) i widzę, że numer jest tylko na cypr, więc nie sądzę, żeby byli notyfikowani przez KNF (no bo po co skoro nie mają nawet oficjalnego przedstawicielstwa w PL?). Pytanie czy masz kontakt z kimś w Polsce (IB?) czy dzwonisz bezpośrednio na cypr? Bo jeśli jest to jakiś ich IB, który ma z nimi umowę na zasadzie profit share to może on robi pod górę?
IB nie ma nic do tego, bo to i tak broker realizuje wypłatę. A skoro klient zlecił wypłatę i na nią czeka to przecież nie gra więc ani nie robi obrotu, ani nie ma szansy, żeby stracił więc dla IB to żaden interes choćby nie wiadomo jaką miał z brokerem umowę. Zwyczajnie broker może mieć problem z płynnością lub nawet nie planował nigdy zlecać tej wypłaty.
A notyfikację KNFu teoretycznie powinni mieć zgadzając się na przyjmowanie klientów z Polski. Oczywiście tylko teoretycznie, bo w końcu mają problemy nawet z wypłatami. Dlatego warto sprawdzić na stronie KNFu.
A notyfikację KNFu teoretycznie powinni mieć zgadzając się na przyjmowanie klientów z Polski. Oczywiście tylko teoretycznie, bo w końcu mają problemy nawet z wypłatami. Dlatego warto sprawdzić na stronie KNFu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
FXGM to marka firmy Depaho ktora jest na KNF. Jak dzwonie to mam numer Warszawski ale ten dział jest na Malcie. A handlowiec odbiera polską komórkę na Cyprze. Przelewu nadal nie ma pytam co kilka godzin miał być maksymalnie do poniedziałku. Kwota duża dlatego jestem przerażony
nazwa podmiotu: Depaho Ltd
adres siedziby: 14, Charalambou Mouskou
ABC Strovolos
2014 Nicosia
2, Sofouli Street
Chanteclair Building, 4 floor
1096 Nicosia
państwo macierzyste: Cypr
organ nadzoru: CYSEC
instrumenty finansowe (C): 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
działalność i usługi inwestycyjne (A): 1,2
usługi dodatkowe (B): 1,2,4
data wpływu zawiadomienia: 2012-11-29
zmiana zakresu działalności:
2013-06-03
2014-01-14
zmiana adresu:
2014-01-23
zmiana danych:
2014-02-26
dodatkowe informacje: oferta kierowana za pośrednictwem domen:
www.fxgm.com
adres siedziby: 14, Charalambou Mouskou
ABC Strovolos
2014 Nicosia
2, Sofouli Street
Chanteclair Building, 4 floor
1096 Nicosia
państwo macierzyste: Cypr
organ nadzoru: CYSEC
instrumenty finansowe (C): 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
działalność i usługi inwestycyjne (A): 1,2
usługi dodatkowe (B): 1,2,4
data wpływu zawiadomienia: 2012-11-29
zmiana zakresu działalności:
2013-06-03
2014-01-14
zmiana adresu:
2014-01-23
zmiana danych:
2014-02-26
dodatkowe informacje: oferta kierowana za pośrednictwem domen:
www.fxgm.com
- MowmiSasiad
- Pasjonat
@Raposo masz rację, że broker wypłaca, ale np. Iron swego czasu proponował takie umowy IB gdzie broker wprowadzający partycypował w zyskach z klienta, ale również i w stracie. Z dużymi ajbikami brokerzy mogą mieć zindywidualizowane umowy, więc cholera wie czy nie ma istotnych zapisów o np. wypłatach. Po za tym nie było napisane czy dyspozycja była telefoniczna czy jaka, ale masz rację, że to pewnie moja schiza 

W zyskach klienta? Chyba tylko w stratachMowmiSasiad pisze:@Raposo masz rację, że broker wypłaca, ale np. Iron swego czasu proponował takie umowy IB gdzie broker wprowadzający partycypował w zyskach z klienta, ale również i w stracie. Z dużymi ajbikami brokerzy mogą mieć zindywidualizowane umowy, więc cholera wie czy nie ma istotnych zapisów o np. wypłatach. Po za tym nie było napisane czy dyspozycja była telefoniczna czy jaka, ale masz rację, że to pewnie moja schiza

edit:
racja

Rybnik,
Tak jak pisałem. Skoro kwota większa to nie czekaj i skontaktuj się z prawnikiem oraz prześlij stosowne pismo. Daj znać jak poszło.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu