FXCH

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
0
Brak głosów
Przeciętny
3
38%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
4
50%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
Uosiu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Uosiu »

Gdyby tak było ,że brokerzy wypłacają zyski klientom z własnego zysku..... to nikt nie prowadziłby tej działalności.
Zakładasz pozycję długą na euro. Jeden lot. Czy myslisz, że w ciągu ułamka sekundy Twój broker znalazł innego "inwestora" który ci ten kontrakt sprzedał? Nie. Oni Ci go sprzedali. Inaczej ta transakcja zajęła by zbyt wiele czasu. Nie załapałbyś się na ruch. Twój broker jest jakby buforem, który zbiera wszystkie zamówienia swoich klientów i musi mieć tak dużo pieniedzy , żeby je pokryć. W sumie jest ich zazwyczaj tak wiele, że bilans wychodzi zero. W przypadku baaardzo dużych kontraktów, nikt nie idzie przez platforę online tylko jest insiderem. Wszystko co nie rusza rynku, jest wchłaniane przez brokera. Dlatego musi on mieć zaplecze kapitałowe w postaci poparcia dużych grup inwestycyjnych, których rozmiar środków przekracza aż nie wiem jak dużo kaski. Mam nadzieję,że sam nie pletę, bo jest to w połowie oparte na tym co wyczytałem a w drugiej na moich domysłach. Myślę, że jest to logiczne, ale tylko moje zdanie.
Think for Yourself, Question Authority.

Podejdź do rynków profesjonalnie, odwiedźmoją stronę i zobacz jak NIE GRAĆ na FX!

Awatar użytkownika
templar
ForeX Guru
ForeX Guru

Nieprzeczytany post autor: templar »

Przeczytaj dokładnie ten wątek, do którego podałem link. Masz tam czarno na białym, że między innymi fxtrader.net to najwyraźniej ta sama firma co fxch. Ogólnie nawet jeżeli fxch jakimś cudem to nie przekręt to w tym momencie dużo więcej wskazuje na to, że coś tu śmierdzi i każdy kto otwiera tam rachunek podejmuje większe ryzyko niż u wielu innych brokerów. Zważ również, że fxch działa dopiero od roku.

Co do Refco to właśnie ten broker nie był regulowany przez NFA z tego co wiem. Nie wiem skąd masz takie informacje, że refco ma coś wspólnego z nfa. Również nie wiem skąd wziąłeś informacje o tym, że refco to największy broker "w tej branży". I co to znaczy największy? Ilość klientów czy ilość aktywów?

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Mi sie jednak wydaje ze 3 lata to juz sporo, oanda jest od lat 5 na rynku i ma 75,000 klientow - troche wiecej niz te 800 :D

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

No nie uwierze ze na oandzie wszyscy (wiekszosci) siedza na depo ponizej 2000 $:D

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

Ardalke Nie chciał bym być złym prorokiem... Ale...
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

hyld3n
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hyld3n »

"OANDA is a registered Futures Commission Merchant (FCM) with the Commodity Futures Trading Commission (CFTC) and is a member of the National Futures Association (NFA ID #0325821). "

Tłumy trejderów mogą też pchać sie do tego ^

Z resztą to czy O&A jest platformą dla " ... :) :) :) :) :) :) :) :) :) Traderów " czy po prostu dla Traderów to jest kwestia względna jednak nie ulega wątpliwości że na dzieńdobry po założeniu konta real nie przywitają cie kilkoma parami walut mniej niż na demie (przecież to jest bezczelność)

Pozdrawiam

PS. Ardalke wraz z tobą mam nadzieje że twe fundusze są bezpieczne tam gdzie sie aktualnie znajdują

ODPOWIEDZ