Funkcja informujaca o zmianie zlecenia z oczekujacego na wyk
Funkcja informujaca o zmianie zlecenia z oczekujacego na wyk
Witam, czy jest możliwe w MT4 aby w w strategii informował mnie ze moje zlecenie oczekujące osiągnęło poziom otwarcia pozycji i przekształciło w zlecenie wykonane? Ordertotal nie odróżnia oczekujących od otwartych.
Re: Funkcja informujaca o zmianie zlecenia z oczekujacego na
ale OrderType() już odróżnia pozdr 

mowa jest milczeniem a srebro złotem 

Ok, poczytałem i fakt OrderType() i OrderSelect() załatwia mi temat. Niestety nie potrafię odnosić się wprost do konkretnej pozycji.
Jeżeli miałem w danej chwili 2 zlecenia oczekujące to w jaki sposób sprawdzić, które akurat się zmieniło na wykonane?
Mam 2 zlecenia OP_BUYLIMIT i rozumiem że muszę sprawdzić kiedy zamienią się na OP_BUY. Tylko jeżeli chcę to sprawdzić do jakiegoś konkretnego zlecenia to muszę się odnieść wprost do niego. I właśnie z tym mam problem. W jaki sposób to zrobić? Myślałem o nr zlecenia ale one przecież są nie do przewidzenia bo są przypisywane globalnie dla wszystkich użytkowników i ich wartość nie zmienia się o i++.
Jest to ważne dla mnie dlatego bo jeżeli najpierw zmieniła typ pierwsza pozycja to jest do wykonania inna instrukcja niż jakby najpierw zmieniła się druga pozycja.
Jeżeli miałem w danej chwili 2 zlecenia oczekujące to w jaki sposób sprawdzić, które akurat się zmieniło na wykonane?
Mam 2 zlecenia OP_BUYLIMIT i rozumiem że muszę sprawdzić kiedy zamienią się na OP_BUY. Tylko jeżeli chcę to sprawdzić do jakiegoś konkretnego zlecenia to muszę się odnieść wprost do niego. I właśnie z tym mam problem. W jaki sposób to zrobić? Myślałem o nr zlecenia ale one przecież są nie do przewidzenia bo są przypisywane globalnie dla wszystkich użytkowników i ich wartość nie zmienia się o i++.
Jest to ważne dla mnie dlatego bo jeżeli najpierw zmieniła typ pierwsza pozycja to jest do wykonania inna instrukcja niż jakby najpierw zmieniła się druga pozycja.
Jeżeli miałeś więcej niż jedno zlecenie i chcesz na bieżąco monitorować je wszystkie to myślę, że sprawę rozwiązać powinna pętla, np. for (i=OrdersTotal()-1; i>=0; i--). W pętli umieszczasz warunek, który sprawdza typ poszczególnych zleceń i jeżeli któreś zmieni typ na OP_BUY lub OP_SELL, za pomocą OrderTicket() możesz sprawdzić jego ticket (pozycja będzie miała ten sam numer co pending order).
mowa jest milczeniem a srebro złotem