Fotoradary
Fotoradary
Koledzy! Złapali mnie na fotoradar. Jechałem sobie na majówkę z moją piękniejszą połową, spokojnie, bez szaleństw i kilka dni temu dostałem rachunek: 2 pisemka z ITD. W odstępie 2 min (sic!) przekroczyłem prędkość o 13 km/h (jednakowo!). Zdjęć oczywiście nie dostałem. Kiedyś pewnie potulnie bym zapłacił, ale od jakiegoś czasu mam dość tego złodziejskiego państwa. Jakie macie sposoby na to, żeby nie płacić tego fotoradarowego haraczu?
Re: Fotoradary
Zmienic tozsamosc wyjechac z kraju na zawsze i powinno sie udac 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Przekroczyłeś prędkość to zapłać mandat a jak uważasz że niesłusznie to się odwołaj.
A nie chrzań tu o złodziejskim państwie.
Fotoradary powinny być wszędzie i wyłapywać każdego kto łamie prawo i walić surowe kary.
W Austrii przed każdym miasteczkiem kierowcy zwalniają bo się boją ukrytego fotoradaru i surowej kary.
W Polsce jest eldorado dla piratów i jeszcze narzekają.
A potem giną ludzie.
A nie chrzań tu o złodziejskim państwie.
Fotoradary powinny być wszędzie i wyłapywać każdego kto łamie prawo i walić surowe kary.
W Austrii przed każdym miasteczkiem kierowcy zwalniają bo się boją ukrytego fotoradaru i surowej kary.
W Polsce jest eldorado dla piratów i jeszcze narzekają.
A potem giną ludzie.
1. Chciałbym mieć w zamian tak sprawnie funkcjonujące państwo, jak w Austrii
2. ITD łamie prawo nie wysyłając zdjęć (dowód), kierując sprawy do sądu (nie mają takiego upoważnienia)
3. ITD nie przyjmuje odwołań, pozostaje sprawa sądowa, na którą nie mam czasu i ochoty, bo muszę tyrać pół roku między innymi na ITD.
Dzięki za takie "chrzanienie", Lolek
2. ITD łamie prawo nie wysyłając zdjęć (dowód), kierując sprawy do sądu (nie mają takiego upoważnienia)
3. ITD nie przyjmuje odwołań, pozostaje sprawa sądowa, na którą nie mam czasu i ochoty, bo muszę tyrać pół roku między innymi na ITD.
Dzięki za takie "chrzanienie", Lolek

Nie ma za co.QuinetiQ pisze:Dzięki za takie "chrzanienie", Lolek

Za wszystkie patologie w państwie odpowiada gospodarz czyli premier.
Jak dostałeś podwójny mandat to powinni szybko to rozstrzygnąć na Twoją korzyść.
Pojechać do odpowiedniego urzędu i zapytać nie zaszkodzi.
Jak nie zareagują to zadzwoń do telewizji.
Dziennikarze czekają na takie sprawy.
Jak Cię pokażą w wiadomościach to błyskawicznie rozwiążą Twój problem.
Tylko jeszcze musisz zadać magiczne pytanie na wizji: "Jak żyć ?"

Jak dla mnie to powinni przede wszystkim zmienić limity prędkości. Są już inne czasy, inne technologie, doskonalsze samochody....
Nie mówię tutaj o drogach osiedlowych, ale przykładowo na obwodnice miasta lub na większych alteriach miejskich jazda 70 km/h to porażka. Na drogach ekspresowych 110 to przecież jest dość wolno. Jeśli można by jeździć 150 to byłoby dobrze i nikomu by to nie zaszkodziło.
A na takich idiotycznych limitach prędkości chcą zarabiać kasę.
PS. Nie jestem piratem drogowym, jeżdżę rozważnie, ale przekroczenie setki to nie zbrodnia jeśli droga jest szeroka i dobra.
Nie mówię tutaj o drogach osiedlowych, ale przykładowo na obwodnice miasta lub na większych alteriach miejskich jazda 70 km/h to porażka. Na drogach ekspresowych 110 to przecież jest dość wolno. Jeśli można by jeździć 150 to byłoby dobrze i nikomu by to nie zaszkodziło.
PS. Nie jestem piratem drogowym, jeżdżę rozważnie, ale przekroczenie setki to nie zbrodnia jeśli droga jest szeroka i dobra.
Solą życia jest kasa.
tak lolek fotoradary nie sluza do zasilania budzetu zlodziei , tylko do zapewnienia bezpieczenstwa na drogach..., czy to w polsce, austrii czy gdzie indziej, tez bym chcial patrzec na swiat przez rozowe okulary
), jak wiele jest robione dla mojego dobra

Dokładnie tak... jazda pod wpływem czy jazda w centrum miasta znacznie powyżej 50km/h to jedno ale akurat fotoradary to po prostu skarbonki... Chyba nikt nie uważa, że sposób ich rozmieszczenia oraz "kamuflowania" w jakikolwiek sposób nastawiony jest na działania prewencyjnepersonov pisze:Jak dla mnie to powinni przede wszystkim zmienić limity prędkości. Są już inne czasy, inne technologie, doskonalsze samochody....

Przy rozwoju infrastruktury i coraz lepszych samochodach którymi jeździmy niektóre ograniczenia są wręcz śmieszne. Tak jak mówi personov 70km/h na 3 pasmowej drodze która prowadzi przez miasto ale tak naprawdę więcej wspólnego ma z autostradą to kiepski żart, podobnie jak część ograniczeń na trasach szybkiego ruchu.
Parę lat temu zwiększyli limit do 120 km/h.personov pisze:Na drogach ekspresowych 110 to przecież jest dość wolno.