FreeWay pisze: ↑18 mar 2023, 20:31
Ładnie to podliczyłeś

mnie się nie chciało , tyle że patrząc na krzywą kapitału ująłem 30% jego prowizji i 19% podatku i uwaga 2-3 pipsowy spred u tego brokera na EUR/USD więc bez żadnych wyliczeń wychodzi że statement klienta będzie płaski jak stół . To jest iluzja zarabiania 18k osób uległo Tulipomani . Zwykły podły Niemiec. Drawdown to średnio 10% dziennie tylko idiota tak inwestuje
Tak naprawdę jest jeszcze gorzej bo do wyliczanki wziąłem tylko "won trades" gdy doliczymy "lost trades"(wy na to nie patrzycie w pewnym sensie) to wychodzi że tak naprawdę koleś na 3 wygrane pipsy przypada 1 trade statystycznie co trzeba doliczyć.
Zatem przy średnim spread 1,1 (jeżeli wierzyć brokowi) 36 pips to koszt transakcji plus dola dla Niemca 30 pips. Wyjdzie na to że na 100 pipsach - które wam są prezentowane jako zarobek Niemiec zarabia jakieś 55 pips.
Wiec jak dobrze liczą to wychodzi że na 100 pips wyciągniętych z rynku dla was 33 pips a brok i Niemiec biorą 66 pips
Takie czasy..... gdyby nie zarabiał na spreadzie może bardziej by się skupił na zwiększaniu wartości depo a nie na trzaskaniu zleceń