Forex Fight - konkurs o 100000$
-
- Stały bywalec
Większość będzie pewnie szła na maksa ponieważ konkurs jest na demo. Kiedyś Alpari organizowało coś podobnego jednak na kontach rzeczywistych. Konkurs składał się z czterech rund kwartalnych, gdzie zbierało się punkty (nie liczyła się tylko stopa zwrotu ale też inne rzeczy jak drawdown itd.). Tutaj już bardziej się uważało i miało to coś wspólnego z realnym inwestowaniem. Zwycięzca miał otrzymać też podobną sumę do zarządzania na jeden kwartał. Pech chciał, że za trzecie miejsce nic nie dawali, a niestety na nim skończyłem...michaeljacob pisze:Czy w takim konkursie ludzie którzy uzyskują kilka do kilkanaście set % przestrzegają zasad MM czy lecą raczej all-in i liczą na szczęście?

Jeśli ktoś się dowie jak prawnie AM rozwiązało kwestię zarządzania kapitałem przez osoby bez licencję to niech da znać

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Stały bywalec
No i przy takich konkursach to jest właśnie loteria, co pokazuje historia np. konkursu firmy na XJarpen pisze:Ciekawe jak tacy demowi zwyciezcy radza sobie potem z realnym rachunkiem.

Wg polskiego prawa tak. Pewnie są sposoby by to obejść ale czy na 100% bezpieczne? Ja wolę nie sprawdzać na własnej skórzeJarpen pisze:raposo Trzeba miec na 100% licencje zeby zarzadzac tymi pieniedzmi?

Jeśli się z kolegą pokłócicie, a on zgłosi Cię gdzie trzeba oraz wszystko będzie udokumentowane to może być nieprzyjemnie.Jarpen pisze:Czy jesli moj kolega powierzyl mi pare k na inwestycje to zgodnie z prawem tez musialbym miec licencje ?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
To jest zapisane w regulaminie czy Ty chcesz by to tak wyglądało...?Przecież Ty będziesz grał tą kwotą na swoim rachunku, tylko skrypcik czy coś podobnego będzie pilnował Ci DD i tyle. Jak wywalisz te 20% DD, to Ci zamknie zlecenia i dupa nic nie zrobisz. Po upływie terminu będziesz zobowiązany oddać kasę i już.

Skoro nagle 100 000 USD ląduje na moim rachunku to chyba też codziennością dla US nie jest. Nie chcę się czepiać ale skoro ktoś organizuje taki konkurs to musi i o tym pomyśleć. Mam nadzieję, że w tym przypadku tak było i rozwiązali to jakoś rozsądnie - pytanie tylko jak (bez domysłów).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu