Forex Fight - konkurs o 100000$

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
sznurek

Nieprzeczytany post autor: sznurek »

Chyba mósiałbys kreche wciągnąc przez cały stół żeby to wygrać albo mieć niesamowicie motywujący doping kogoś bliskiego. Nie mam szans. Nagrody są gigantyczne. Powodzenia.

michaeljacob
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: michaeljacob »

Czy w takim konkursie ludzie którzy uzyskują kilka do kilkanaście set % przestrzegają zasad MM czy lecą raczej all-in i liczą na szczęście?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

michaeljacob pisze:Czy w takim konkursie ludzie którzy uzyskują kilka do kilkanaście set % przestrzegają zasad MM czy lecą raczej all-in i liczą na szczęście?
Większość będzie pewnie szła na maksa ponieważ konkurs jest na demo. Kiedyś Alpari organizowało coś podobnego jednak na kontach rzeczywistych. Konkurs składał się z czterech rund kwartalnych, gdzie zbierało się punkty (nie liczyła się tylko stopa zwrotu ale też inne rzeczy jak drawdown itd.). Tutaj już bardziej się uważało i miało to coś wspólnego z realnym inwestowaniem. Zwycięzca miał otrzymać też podobną sumę do zarządzania na jeden kwartał. Pech chciał, że za trzecie miejsce nic nie dawali, a niestety na nim skończyłem... :)

Jeśli ktoś się dowie jak prawnie AM rozwiązało kwestię zarządzania kapitałem przez osoby bez licencję to niech da znać ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

michaeljacob
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: michaeljacob »

Co znaczy osoba bez licencji? Pytanie pewnie trywialne ale jestem początkujący :)

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Ciekawe jak tacy demowi zwyciezcy radza sobie potem z realnym rachunkiem.

raposo Trzeba miec na 100% licencje zeby zarzadzac tymi pieniedzmi? Czy jesli moj kolega powierzyl mi pare k na inwestycje to zgodnie z prawem tez musialbym miec licencje ?
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jarpen pisze:Ciekawe jak tacy demowi zwyciezcy radza sobie potem z realnym rachunkiem.
No i przy takich konkursach to jest właśnie loteria, co pokazuje historia np. konkursu firmy na X :). Wygrał Green to w wywiadach było widać, że wie co gada i zna się na rzeczy ale w jednej z wcześniejszych edycji ktoś już nie za bardzo orientował się w temacie.
Jarpen pisze:raposo Trzeba miec na 100% licencje zeby zarzadzac tymi pieniedzmi?
Wg polskiego prawa tak. Pewnie są sposoby by to obejść ale czy na 100% bezpieczne? Ja wolę nie sprawdzać na własnej skórze :).
Jarpen pisze:Czy jesli moj kolega powierzyl mi pare k na inwestycje to zgodnie z prawem tez musialbym miec licencje ?
Jeśli się z kolegą pokłócicie, a on zgłosi Cię gdzie trzeba oraz wszystko będzie udokumentowane to może być nieprzyjemnie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

ba ja znam kilka osob co maja licencje i kilka co juz "prawie" maja

powiem tak nie dalbym im kasy w zarzadzanie :D

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Przecież Ty będziesz grał tą kwotą na swoim rachunku, tylko skrypcik czy coś podobnego będzie pilnował Ci DD i tyle. Jak wywalisz te 20% DD, to Ci zamknie zlecenia i dupa nic nie zrobisz. Po upływie terminu będziesz zobowiązany oddać kasę i już.
To jest zapisane w regulaminie czy Ty chcesz by to tak wyglądało...? ;)

Skoro nagle 100 000 USD ląduje na moim rachunku to chyba też codziennością dla US nie jest. Nie chcę się czepiać ale skoro ktoś organizuje taki konkurs to musi i o tym pomyśleć. Mam nadzieję, że w tym przypadku tak było i rozwiązali to jakoś rozsądnie - pytanie tylko jak (bez domysłów).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

No to w takim wypadku pewnie 100k nie wyladuje na Twoim rachunku, dostaniesz tylko login i haslo do ich konta i tyle. Sory to był domysł :D
Success lies on the far side of failure

SlumDog
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: SlumDog »

Szukacie panowie dziury w calym :D

AM udostepni rachunek z kasa do zarzadzania. I tam zarzadzacie ta kasa.
Licencje to musza miec osoby zarzadzajace w PL. A jak wiecie Admiral nie podlega pod Nasze KNF. A kasa lezy poza Naszymi granicami.

ODPOWIEDZ