Czy liderzy z zeszłego roku wezmą udział? Kto z was zamierza wziąć udział?
Zamierzam wystartować ze standardowego rankingu w tym roku

Filip 1006.80% czyli raptem z 10 k -->100k a nie milionKiwi pisze: ale w 2012 pojawił sie niejaki Filip i wydymał bosse najpierw na ponad 600 tys na realnym rachunku a potem w konkursie na ok milion.. Wiec bossa w 2012roku lizała rany pokonkursowe... a właściwie poFilipowe.
racja. mój błąd.SLAW pisze: Filip 1006.80% czyli raptem z 10 k -->100k a nie milion
Ja nie mogę żadnej transakcji "z palca" otworzyć ani zamknąć bez rekwota.trav pisze:A bossa chwali się, ze dzięki temu, ze są mm nie ma u nich opoznien i rekwotowan w odroznieniu od ecnow.
Nawet pisali o tym podczas konkursu.
To faktycznie żenada, że tak się dzieje. Ja tam mam rachunek otwarty ale nie handluję na nim. Trading wiadomo jak musi wyglądać, sprawy techniczne po stronie brokera wiadomo jak muszą tym bardziej. To jest niedopuszczalne i śmieszne.Kiwi pisze: Ja nie mogę żadnej transakcji "z palca" otworzyć ani zamknąć bez rekwota.
Zlecenia oczekujące ( sell limit buy limit) są realizowane za każdym razem z kilkuminutowym opóznieniem.
A zlecenia z "zapytaj" wygladaja u mnie tak tak :
SILVER kwotowany jest po 20.55/20.59
naciskam zapytaj - po kilkunastu sekundach dostaje SIlver 20.52/20.61
I własnie tak wyglada wg bossy " brak rekwotowan i opóznien"
żenada
No bo tłumów narzekających nie zobaczysz...Above pisze: To faktycznie żenada, że tak się dzieje. Ja tam mam rachunek otwarty ale nie handluję na nim. Trading wiadomo jak musi wyglądać, sprawy techniczne po stronie brokera wiadomo jak muszą tym bardziej. To jest niedopuszczalne i śmieszne.
Wobec tego grubo zastanowię się czy brać udział - chociaż to nic pewnego - tłumów narzekających tu nie widzę na forum. Ewentualnie rozpocznę konkurs i jak będą jaja o których wspominasz to się wycofam bo szkoda czasu będzie na takie coś.
To jest dla mnie jasne. Wybacz, nie wiedziałem, że wygrałeś konkurs i tyle zarobiłeś u nich. Nie śledziłem forum zbyt szczególnie ani losów konkursu poprzednich edycji. Nie rozumiem tylko jedne rzeczy - dlaczego u nich siedzisz przecież tylu broków jest fajnych. Czy to może z tego powodu, że na depo masz kasę wygraną na konkursie i żeby wypłacić ją musisz zrobić jakiś obrót czy co tam czy o co chodzi, że tam się męczysz?Kiwi pisze: No bo tłumów narzekających nie zobaczysz...
Na takie "specjalne" traktowanie przez bosse to musisz sobie zasłużyć. Zrób kilkadziesiąt k profitu w miesiac, wygraj konkurs, albo niech twoje statystyki pokażą brokerowi że wiesz jak handlować i systematycznie zarabiasz.
Wtedy na pewno dostaniesz indywidualnego opiekuna rachunku, w postaci ludzkiej lub virtualnej, i odczujesz to o czym pisze.
Bo dostarczyciele kapitału, których jest (wg statystyk Urzedu Skarbowego za 2012 rok) ponad 80 procent , są ZAWSZE u brokerów mile widziani i tacy nie dostaja rekwotów, opóznien i kwotowań " z dupy" . Te ponad 80 procent straci kapitał prędzej czy pózniej, a broker wcale nie potrzebuje im pomagać.
Heh, dobry żart. Uważasz, że broker jest na łasce skutecznych klientów? Proponuję zanim cokolwiek napiszesz zapoznać się z tematem.Kiwi pisze:ale w 2012 pojawił sie niejaki Filip i wydymał bosse najpierw na ponad 600 tys na realnym rachunku a potem w konkursie na ok milion.. Wiec bossa w 2012roku lizała rany pokonkursowe... a właściwie poFilipowe
Możesz to jakoś udowodnić, czy może są to usprawiedliwienia własnej nieudolności? Nie bronie bossy, bo platforma jest przeciętna ale to są poważne oskarżenia.Kiwi pisze:am po konkursie dostałem od bossy taka dawkę virtualnego dealera, systematycznych rekwotów, opóznien, jak nigdy nigdzie wczesniej. Realizacja jednego zlecenia trwała 8 minut ( srodek tyg. ok godziny 12.30).
Regulamin jest do wglądu, to może podkreślisz te zmiany i je tu przedstawisz?Kiwi pisze:Bossa zmienia regulaminy i zapisy umów ( ostatnio lipiec 2013 ) ewidentnie na niekorzyść graczy , tylko po to żeby w nastepny sposób handel utrudnić.
Dziwne, u mnie działa normalnie na bardzo starym sprzęcie. A co do szpiegów to podasz konkrety, czy mamy to traktować jako kolejne fobie?Kiwi pisze:Poza tym mt4 po przymusowej aktualizacji wer. 500 jest tak mułowaty i ma tyle "szpiegów" powsadzanych ze az strach czymkolwiek handlować.
Ale życzę szczęścia w konkursie.
Rozumiem, że mówisz o sobie? Trochę chyba zbyt optymistycznie patrzysz na swoje umiejętnościKiwi pisze:Zrób kilkadziesiąt k profitu w miesiac, wygraj konkurs, albo niech twoje statystyki pokażą brokerowi że wiesz jak handlować i systematycznie zarabiasz.
Nie wiedziałem, że US prowadzi takie statystyki, możesz podać źródło?Kiwi pisze:Bo dostarczyciele kapitału, których jest (wg statystyk Urzedu Skarbowego za 2012 rok) ponad 80 procent