Wniosek o interpretacje sprowadza sie do 3 kwestii:
1. przedstawienie stanu faktycznego
2. skonstruowanie pytan do stanu faktycznego
3. przedstawienie wlasnego stanowiska w sprawie (odpowiedzi na zadane pytania).
Te 3 kwestie przedstawione sa zalaczonym dokumencie. Nie jest to wersja ostateczna, w chwili obecnej to jedynie projekt wniosku. Z pewnoscia beda poprawki, ale glownie kosmetyczne. Ostateczna wersje przed wyslaniem do USa oczywiscie opublikuje tutaj.
Kazdy zainteresowany musi wprowadzic drobne poprawki dotyczace stanu faktycznego (np. waluta konta, broker polski lub zagraniczny itp.) dlatego stanowczo odradzam sporzadzanie (na zasadzie kopiuj - wklej) i wysylanie wnioskow bez dokladnego przeczytania mojej propozycji. Kazdy moze odmiennie interpretowac przepisy i inaczej odpowiadac na pytania do stanu faktycznego. Stan faktyczny powinien byc z grubsza jednakowy we wszystkich naszych wnioskach (z drobnymi modyfikacjami dotyczacymi szczegolow)
Bardzo prosze o uwagi i komentarze. Moze ktos z Was zauwazy jeszcze jakis problem, ktory pominalem, a ktory nalezaloby przy okazji wyjasnic. Moze ktos zauwazy bledy jakie popelnilem (nie chodzi mi o bledy ortograficzne, gramatyczne, stylistyczne itp. tylko o sprawy merytoryczne)
http://www.kip.gov.pl/item.php?id=168&t ... alnej.html
To link do odpowiednich formularzy. Probowalem bawic sie wersja interaktywna wniosku, ale zabraklo mi cierpliwosci.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.