Firma w Delaware i inne kraje offshore.

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Mavratus pisze:Możesz sobie wyjechać za granicę i sobie otworzyć konto - akurat nie w stanach ale ja tak mam angielskie konto założone...
Nieraz taniej wyjdzie podróż lowcostem do np. Londynu, aniżeli PKP do Wawy :D
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

no i napewno nie będzie 200 minut spóźnień... xD
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Mavratus pisze:Każdy dochód w Polsce jest opodatkowany chyba ze jesteś rezydentem danego kraju a jeżeli chodzi o USA to nie jest taka prosta droga...
Na szczęście nie!!!.
Na razie mamy trzy wyjścia
1- Najważniejsze
Spółka LLC Delaware z spółką z kapitałową LTD

2- Założenie prywatnego zamkniętego funduszu inwestycyjnego.Jest to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie dla forumowiczów i całkowicie zgodne z prawem,mało tego nasze Konsulaty reklamują to rozwiązanie na świecie.Niestety jest to usługa dostępna dla forumowiczów dysponujących kwotą co najmniej40- 60 milionów złotych.

3- Liechtenstein, polecają z uwagi na system prawa kontynentalnego a nie precedensowego i umiarkowane opłaty). Jeżeli nie jesteśmy zainteresowani wypłacaniem środków to konstrukcja liechtenstainskiego anstaltu wydaje się być dogodna. Anstalt to hybryda fundacji i spółki - tak jak fundacja nie ma właścicieli, natomiast może prowadzić działalność gospodarczą jak każda spółka.

Proszę o następne sprawdzone rozwiązania.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

2. Przy takich kwotach bierzesz najlepszych ekspertów i masz to gdzie s a nie pytasz na forum :]

Cypr jest też bardzo dobry
Wyspa Man ( czy jak to się pisze )

Opcji jest dość sporo na szczęście.
Albert Einstein

Camillus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Camillus »

MrYogi pisze:Nie wiem jak w PL, bo w Pl tego nie załatwiałem, w każdym razie mnie zajęło to może 10 minut potwierdzenie dokumentów ( + 2 dni wiszenia na telefonie z dodzwonieniem się do osoby kompetentnej )
Gdzie to załatwiałeś?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Camillus pisze:
MrYogi pisze:Nie wiem jak w PL, bo w Pl tego nie załatwiałem, w każdym razie mnie zajęło to może 10 minut potwierdzenie dokumentów ( + 2 dni wiszenia na telefonie z dodzwonieniem się do osoby kompetentnej )
Gdzie to załatwiałeś?
HSBC odział w Bangkoku
Albert Einstein

Camillus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Camillus »

MrYogi pisze:HSBC odział w Bangkoku
WOW! Coś Ty tam robił?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Camillus pisze:
MrYogi pisze:HSBC odział w Bangkoku
WOW! Coś Ty tam robił?
Miałem najbliżej. Ja w PL nie mieszkam.
Albert Einstein

michalg
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: michalg »

Witam,

Jest to moj pierwszy post, troche poczytalem i mam pytania, bylem w BPH i powiedziano mi, ze oprocz dokumentow z USA wymagany jest odemnie certyfikat rezydencji podatkowej. Czy jest moze jakis bank, ktory nie wymaga tego certyfikatu? Kolega zalozyl konto w aliorze kilka miesiecy temu i nie wymagali, poszedlem ja i powiedzieli ze potrzebuja jeszcze wiecej dokumentow z USA (poswiadczenie, ze osoba podpisujaca sie pod papierami z USA to jest faktycznie pracownica stanu DE - WTF?!)

Kolejne pytanie, czy prowadzac strony internetowe i uzyskujac przychod z nich poprzez platnosci sms - wszystko stoi na LLC DE. To w takim wypadku, musze wykazac jakos w PIT? Nawet jesli nie zamierzam wyplacic dywidendy?
Aha, nie zamierzam robic przelewow na wlasne konto - wyplat dywidendy, co najwyzej od czasu do czasu zaplacic karta :)

Pozdr.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Witam

1 : BPH robi masę problemów, praktycznie w Pl tylko Alior, BOŚ BANK i HSBC otwierają konta.

O dokumencie o rezydencji podatkowej pierwszy raz słyszę.

2: Z SMS nie wiem, nie znam się ( SM to lipna forma płatności, biorą od 50% w górę prowizji )

CO do PIT to nei, bo to kasa firmy a nie Twoja.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ