Fibo i Harmonia Rynku.
-
- Pasjonat
Re: Fibo i Harmonia Rynku.
No to w poprzednim poście przygotowałem wejście na kupno, cena ładnie poszła w górę piękną korektą
wejście obecne na sprzedasz
1. korekta do 38,2
2. poprzedni dołek żółte pole
3. ekspansja 100
4. okrągła liczba
pozycja zabezpieczona szybki trejd, już jest na dobry plus.
wejście dlatego że czekam aż cena spadnie do miejsca slajd 1 żeby tam sprawdzić czy będę mógł kupić
ta strefa to jakby dodatkowe potwierdzenie mojego obecnego trejdu bo liczę że cena spadnie i udało mi się właśnie podłączyć do ruchu spadkowego
wejście obecne na sprzedasz
1. korekta do 38,2
2. poprzedni dołek żółte pole
3. ekspansja 100
4. okrągła liczba
pozycja zabezpieczona szybki trejd, już jest na dobry plus.
wejście dlatego że czekam aż cena spadnie do miejsca slajd 1 żeby tam sprawdzić czy będę mógł kupić
ta strefa to jakby dodatkowe potwierdzenie mojego obecnego trejdu bo liczę że cena spadnie i udało mi się właśnie podłączyć do ruchu spadkowego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
No i poszło wszystko zgodnie z planem NARESZCIE bo po tych ostatnich akcjach na EURJPY gdzie wchodziłem dobrze i za szybko pękałem [ wychodziłem z małym zyskiem ] robiłem się już nerwowy.
Drugiej pozycji długiej nie otwierałem cena tak mocno spadała że nie było takiej opcji.
Drugiej pozycji długiej nie otwierałem cena tak mocno spadała że nie było takiej opcji.

-
- Pasjonat
Cześć. AUDUSD
Cena pięknie wybiła największą korektę zielony prostokąd, ale myślę że możemy jeszcze raz podejść do góry, tu według mnie ciekawe miejsce do kupna, ale ostrożnie bo te czarne świece aż straszą.
1. zniesienie do 38,2
2. zniesienie do 78,6
3. ostatni dołek
w razie ładnej korekty w górę spróbuje znowu sprzedać ale najpierw zobaczymy czy cena da nam jakąś czytelną korektę ABCD
EURJPY
Na D1 cena zrobiła piękna korektę do 38,2 i na mniejszym TF ładnie pokazała impuls w duł czyli czekamy na korektę i kolejne wejście na sprzedasz, ale pamiętamy że cena jest w długo terminowym trendzie wzrostowym i czy to jest już powrót do niego??? zobaczymy na razie sprzedaje jak będzie okazja
1. korekta do 61,8
2. równość korekt
3. ekspansja 100
4. wsparcie stanie się oporem kolor żółty
USDCHF
Na większym interwale widzimy jak cena robi nam trójkąt wybicie z niego da nam spory ruch
ja spróbuje kupić tutaj
1. korekta do 88,6 \ poprzednia reakcja to 38,2 możliwa formacja Bat
2. zniesienie zewnętrzne 127,2
3. równość odcinków
4. okrągła liczba
Cena pięknie wybiła największą korektę zielony prostokąd, ale myślę że możemy jeszcze raz podejść do góry, tu według mnie ciekawe miejsce do kupna, ale ostrożnie bo te czarne świece aż straszą.
1. zniesienie do 38,2
2. zniesienie do 78,6
3. ostatni dołek
w razie ładnej korekty w górę spróbuje znowu sprzedać ale najpierw zobaczymy czy cena da nam jakąś czytelną korektę ABCD
EURJPY
Na D1 cena zrobiła piękna korektę do 38,2 i na mniejszym TF ładnie pokazała impuls w duł czyli czekamy na korektę i kolejne wejście na sprzedasz, ale pamiętamy że cena jest w długo terminowym trendzie wzrostowym i czy to jest już powrót do niego??? zobaczymy na razie sprzedaje jak będzie okazja
1. korekta do 61,8
2. równość korekt
3. ekspansja 100
4. wsparcie stanie się oporem kolor żółty
USDCHF
Na większym interwale widzimy jak cena robi nam trójkąt wybicie z niego da nam spory ruch
ja spróbuje kupić tutaj
1. korekta do 88,6 \ poprzednia reakcja to 38,2 możliwa formacja Bat
2. zniesienie zewnętrzne 127,2
3. równość odcinków
4. okrągła liczba
-
- Pasjonat
USDCHF
cena odskoczyła\ no i poszło do dołu jednak jak jest siła na rynku to lepiej się z nią nie mocować, reakcja na 38,2 też była za słaba by mówić o formacji Bat ale tak to jest jak patrze tylko w jedną stronę a było fajne wejście z strategi FTS 61,8 \ nakłada sie na 161,8 a najlepsze jest to że ostatnio o tym czytałem
potrzebna kawa muszę otworzyć oczy bo znowu patrze na rynek z jednej strony
cena odskoczyła\ no i poszło do dołu jednak jak jest siła na rynku to lepiej się z nią nie mocować, reakcja na 38,2 też była za słaba by mówić o formacji Bat ale tak to jest jak patrze tylko w jedną stronę a było fajne wejście z strategi FTS 61,8 \ nakłada sie na 161,8 a najlepsze jest to że ostatnio o tym czytałem
potrzebna kawa muszę otworzyć oczy bo znowu patrze na rynek z jednej strony

-
- Pasjonat
pierwsze koty za płoty pozycja zabezpieczona w proficie, tylko kiedy na BE oto jest pytanie?????? jakieś sugestie ?????
EURJPY
EURJPY
Hej Widze że zainteresowałeś synkiem "Bestii" mam do kutafona jakiś sentyment...na H4 i D1 widać dlaczego, Twój sell nie wypalił... wiem łatwo pisać po fakcie. Kiedyś grało się na nim od poziomo narysowanej kreski teraz nie wiem jak syn Bestii funkcjonuje nawet podziwiam że ktoś jeszcze na nim walczy życzę powodzenia bo jak właściwie do niego podejść tak jak Ty w tym wejściu to nakarmi Ci depopiotr willer pisze:pierwsze koty za płoty pozycja zabezpieczona w proficie, tylko kiedy na BE oto jest pytanie?????? jakieś sugestie ?????
EURJPY
"If music is dying musicians are killing it" - MP
-
- Pasjonat
Witam, syn Bestii dobreSEROL666 pisze:Hej Widze że zainteresowałeś synkiem "Bestii" mam do kutafona jakiś sentyment...na H4 i D1 widać dlaczego, Twój sell nie wypalił... wiem łatwo pisać po fakcie. Kiedyś grało się na nim od poziomo narysowanej kreski teraz nie wiem jak syn Bestii funkcjonuje nawet podziwiam że ktoś jeszcze na nim walczy życzę powodzenia bo jak właściwie do niego podejść tak jak Ty w tym wejściu to nakarmi Ci depopiotr willer pisze:pierwsze koty za płoty pozycja zabezpieczona w proficie, tylko kiedy na BE oto jest pytanie?????? jakieś sugestie ?????
EURJPY

A synek bestii ładnie funkcjonuje trochę po fakcie ale szukałem sela w nocy w niebieskim prostokącie, spójrz z jaką precyzją zareagował na poziom 50 kolor niebieski kolejny punkt to 88,6 czyli rysuje Gartley a wszystko to potwierdza poziom 161,8 mierzenie czerwone

Cena tylko dotknęła tego poziomu i spadła jak rażona piorunem zeusa, niestety ja czekałem aż wejdzie w ten obszar żeby sprzedać i się nie doczekałem
Ale jeszcze zapolujemy na tą bestie
-
- Pasjonat
Witam. GBPUSD
Coś na przebicie szczytu, raczej agresywne wejście pod samym szczytem z D1 na jego wybicie góra
1. korekta trendu wzrostowego zielony prostokąt
2. korekta wewnątrz tego prostokąta 1\1 zaznaczona ekspansją 100
3. fibo 38,2
4. fibo 88,6 \ poprzednia reakcja na 61,8
Coś na przebicie szczytu, raczej agresywne wejście pod samym szczytem z D1 na jego wybicie góra
3. fibo 38,2
Hejpiotr willer pisze:Witam, syn Bestii dobreSEROL666 pisze:Hej Widze że zainteresowałeś synkiem "Bestii" mam do kutafona jakiś sentyment...na H4 i D1 widać dlaczego, Twój sell nie wypalił... wiem łatwo pisać po fakcie. Kiedyś grało się na nim od poziomo narysowanej kreski teraz nie wiem jak syn Bestii funkcjonuje nawet podziwiam że ktoś jeszcze na nim walczy życzę powodzenia bo jak właściwie do niego podejść tak jak Ty w tym wejściu to nakarmi Ci depopiotr willer pisze:pierwsze koty za płoty pozycja zabezpieczona w proficie, tylko kiedy na BE oto jest pytanie?????? jakieś sugestie ?????
EURJPYEURJPY potrafi być potulna bestia jak się ją po brzuchu podrapie, wejście jak najbardziej na plus co widać na slajdzie wyszedłem szybko bo stop był krótki i taki target mi odpowiada.
A synek bestii ładnie funkcjonuje trochę po fakcie ale szukałem sela w nocy w niebieskim prostokącie, spójrz z jaką precyzją zareagował na poziom 50 kolor niebieski kolejny punkt to 88,6 czyli rysuje Gartley a wszystko to potwierdza poziom 161,8 mierzenie czerwone![]()
Cena tylko dotknęła tego poziomu i spadła jak rażona piorunem zeusa, niestety ja czekałem aż wejdzie w ten obszar żeby sprzedać i się nie doczekałem
Ale jeszcze zapolujemy na tą bestie
Wg. starej nomenklatury Bestia to GBP/JPY waluta o największej zmienności kiedyś potrafiła robić 400 pip w górę i tyle samo albo i wiecej jednego dnia... musisz uważać na fibo bo to sprawny instrument w trendach w tym co teraz się dzieje to różnie się sprawdzana na większym TF dla mnie czasem ważniejsze jest PA gdzie kupowano a gdzie sprzedawano walutę
Tutaj z funtem to moim zdaniem trzeba się przyjrzeć jeszcze innym walutą które tańczą z funtem, bo jak spojrzymy to jest na swoim maksie praktycznie od 2011 w 2009 atakował te poziomy wielokrotnie... i teraz nie wiem czy zależy Bank of England na tym bo jak nie to go osłabią bez dwóch zdań. Chu wie moim zdaniem na Twojej analizie technika traci na znaczeniu. To tylko moja opiniapiotr willer pisze:Witam. GBPUSD
3. fibo 38,2