Fibo i Harmonia Rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Re: Fibo i Harmonia Rynku.

Nieprzeczytany post autor: piotr willer »

Samo wejście to zazwyczaj zlecenie oczekujące, lub jakiś pin formacja objęcia, itp. jak kto woli :D
Jeśli chodzi o target to pamiętamy że zagraliśmy z trendem na końcu jego korekty i liczymy że trend będzie kontynuowany czyli target jest kilka razy większy od stopa, a jak złapiemy ładny trend to może on trwać naprawdę długo.
Metoda ta sprawdza się na niskich interwałach i dużych więc targety mogą być genialne.

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Co do wejść stopów i targetów
Dlatego tak kocham tą metodę, stop oryginalny był w miejscu czerwonej kreski, [na chwilę obecną na BE + 2 pips ] pierwszy tp. już zaliczony czekam na tp.2

Jak wspomniałem kupujemy na końcu korekty i liczymy na kontynuacje trendu :D
Były spadki więc mamy większe prawdopodobieństwo że spadki będą dalej.
Trend to twój przyjaciel.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

wejście nie do końca wypaliło ale i tak dało dobrze zarobić [ choć dalej szukam szorta teras w okolicy 8850 na razie nastawiam sie na kupno [ czerwony prostokąd ]

Trend wzrostowy jego korekta do 50% + równość odcinków [ zielone prostokąty ] okrągła liczba i ostatni dołek \ może być podwójny dołek

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

plany na dziś
no i podczas tych planów mamy już trading [ szkoda że nie było go w nocy jak EURUSD tak idealnie reagowała na poziomy widać to pięknie na slajdzie ]
ale wracając do dziś już jestem w transakcji, szybki mały skalp bo nie wszedł jeszcze Londyn
co tu widzimy?
1. Silny impuls wzrostowy pokazujący kierunek ruchu w górę
2. równość korekt niebieskie prostokąty
3. reakcja na poziomy fibo 50\78,6
4. na czerwono kolejna równość odcinków 100% ekspansji 2 korekty [ 2 niebieski prostokąt ]
więc mamy 4 potwierdzenia transakcja ładnie poszła wszystko z pełną Harmonią, na chwile obecną już z pozycji wyleciałem,
wygląda na to że dałem zbyt ciasnego stopa ale jeszcze nie ma Londynu w grze więc czekamy na dalsze okazje :564:
Zwróćcie uwagę na pełną harmonie tego wejścia wszystkie czynniki wskazujące na możliwy trejd zebrały się w żółtym polu prawie co do pisa, co daje możliwość wejścia stopem o paru pipsach !!!

A szerzej widzę to tak, wybije się w górę do poziomu 78,6 gdzie znajduje sie również okrągła liczba oraz ekspansja 161,8 a wszystko to zbiera się w miejscu ostatniego dołka

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

szacun, świetne wejścia...

pozdro!
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

dzięki :)
wiadomo nie wszystkie wchodzą, ale ciasny stop daje ładnie zarobić
Tnij straty pozwól zyskom rosnąć.
Powodzenia.

ps. jak masz swoje pomysły na jakaś parę to wrzucaj :564:

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Co za dzień, nie ugrałem dużo ale było ciekawie.

I strasznie mnie nerwy zjadły może dlatego że już wcześniej coś ugrałem i nie chciałem stracić, problem zlokalizowany nazwany więc trzeba nad nim pracować jak mówi mój kumpel.
W moim przypadku praca polega na ty że jak zadzwoni alarm i jest czas na setap odwracam się od kompa biorę czek listę i sprawdzam co tam mam znaleźć, i gdzie a potem gram!!!

Było miejsce, dla mnie dość słabe więc wchodziłem ostrożnie [ opłaciło sie ] wejście 1 stop pare pips

1. korekta całego ruch do 88,6 po drodze reakcja na 50 [ jak cena reaguje na 2 poziomy w jednym mierzeniu to ładne potwierdzenie ]
2. ekspansja 161,8
3. okrągła liczba [ +\- parę pips ok]

slajd 1
szybko wyskoczyłem z pozycji bo zauważyłem pina w przeciwnym kierunku na + jest luz
slajd 2

A tu zaczyna sie zabawa i tu mnie nerwy zjadły
Widzimy 2 niebieskie prostokąty i 2 ukośne kreski [ narysowane w przed powstaniem ]
Cała zabawa polega na tworzeniu scenariuszy, zmierzyłem ostatni lokalny wzrost niebieski prostokąt, potem jego korektę czerwona linia, i miałem możliwy scenariusz.

Jak zauważyłem że niebieski prostokąt sie sprawdził, pojawił sie pin to wskoczyłem na pokład, przeniosłem czerwoną kreskę by mieć target [ ale liczyłem na większe spadki ]

No cóż nerwy mnie zjadły i na cowce wyskoczyłem z pozycji na + więc jest luz :)

CO ZA DZIEŃ

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Przypadek ciekawy cena zareagowała na 32,8\61,8 [ tz. poziomy dinapolego ] ale coś mi się wydaje że spadnie na duł do
1. równość korek [ niebieskie prostokąty ]
2. zniesienie ruchu wzrostowego całego 50
3. zniesienie mniejsze 78,6
4. zniesienie zewnętrzne 127,2
5. ostatnie dołki
problem polega na tym że nie mamy trendu cena idzie bokiem już od kilku dni może to być miejsce do wybicia w górę i powrotu do trendu wzrostowego. slajd 1

Lub po reakcji na ostatni poziom [ 61,8 + równość korekt ] slajd 2 dalsze spadki
jedno jest pewne będzie ciekawie.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

pedro, masz bardzo wulgarne haslo w avatarze - nie podoba mi sie to. Apeluje o wiecej szacunku
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

piotr willer pisze:NO to polowanie czas zacząć.
AUDUSD cena prawie dotarła do wyznaczonej strefy liczę że tam jeszcze dojdzie i będziemy mieli piękna okazje do kupna pomiędzy 127,2 a równością korekt na okrągłej liczbie.

kolejne to EURUSD
Bardzo ciekawie prezentuje się nam ta możliwość, połączenie współczynników 32,8\61,8 oraz równość korekt poparta ostatnim dnem może dojść do pięknej zmiany biegunów czekamy na dalszy rozwój

Dziś pokpiłem sprawę w sumie to sam nie wiem jak i co we mnie wstąpiło ale czasem tak mam, dzień na minusie może nie wielkim ale minusie, na szczęście jutro też jest dzień.

Ale chciałem poruszyć ciekawy wątek z starszego wpisu jak to cena która jest w trendzie lubi respektować Harmonie rynku, cena po wielu turbulencjach doszła do wyznaczonej strefy na EUR i AUD ciekawe nie :) i pokazała reakcje czyli dała zarobić

ODPOWIEDZ