Excel - pisanie formuł do strategii
Witam,
Testuje system transakcyjny w excelu na parze EUR/USD na potrzeby pracy licencjackiej.
Niestety system pokazuje stratę lub duże zyski, ale tylko przy 7 transakcjach od 2001 roku.
Generowanie sygnału w moim systemie opiera się na 2 średnich kroczących połączonych z oscylatorami (RSI, DMI, MACD).
Być może gdzieś mam błędy w formułach ...
Czy ktoś z szacownych forumowiczów pomoże mi ulepszyć mój system albo zaproponuje inny system, aby zysk był większy od zera przy co najmniej 40 transakcjach?
Za pomoc jestem gotów zapłacić
Prosze o możliwie szybka odpowiedz lub kontakt na priva !
Testuje system transakcyjny w excelu na parze EUR/USD na potrzeby pracy licencjackiej.
Niestety system pokazuje stratę lub duże zyski, ale tylko przy 7 transakcjach od 2001 roku.
Generowanie sygnału w moim systemie opiera się na 2 średnich kroczących połączonych z oscylatorami (RSI, DMI, MACD).
Być może gdzieś mam błędy w formułach ...
Czy ktoś z szacownych forumowiczów pomoże mi ulepszyć mój system albo zaproponuje inny system, aby zysk był większy od zera przy co najmniej 40 transakcjach?
Za pomoc jestem gotów zapłacić

Prosze o możliwie szybka odpowiedz lub kontakt na priva !
- f16_rocket
- Stały bywalec
ooooo.... smiem twierdzic ze nie ma w MQL-u rzeczy, ktorej bys w Excelu nie zrobil.w Excelu to nie poszalejesz.. Właściwie niewiele tam można zrobić w kwestii strategii
Dodano po 2 minutach:
tylko w Excelu nie przetestujesz MQlowych i ogolniej MT4 bagow ; D ale sama strategie jak najbardziej.
a jesli uzyjesz takiego dziala jak VBA... rajusku, co to bedzie!
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
nie wiem czy to utrudnianie.. np w mt4 kiepsko sprawdzisz wieloparowa strategie.. nie masz tickow.. i tu i tu sa ograniczenia w sumie.. ale jakby tym pozarzadzac to jest w xls plus a minus brak optymalizacji..Pierz Andrzej pisze: tylko po co ?? .. tak sobie utrudniać ...
fox27 zrob optyamlizacje w mt4 a sygnał wpisz do xls

jestem bardzo ciekawy jak wyglada u ciebie ten xls

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- f16_rocket
- Stały bywalec
Najprościej wynik testu zapisać do pliku html, następnie w excelureptile pisze:nie wiem czy to utrudnianie.. np w mt4 kiepsko sprawdzisz wieloparowa strategie.. nie masz tickow.. i tu i tu sa ograniczenia w sumie.. ale jakby tym pozarzadzac to jest w xls plus a minus brak optymalizacji..Pierz Andrzej pisze: tylko po co ?? .. tak sobie utrudniać ...
fox27 zrob optyamlizacje w mt4 a sygnał wpisz do xls![]()
jestem bardzo ciekawy jak wyglada u ciebie ten xls
"dane"
"z sieci web"
wskazujesz ścieżkę pliku z dysku
i importujesz, można z dokładnym powtórzeniem formatowania to zaciągnąć, jak ustawisz w opcjach importu "pełne formatowanie html"
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.