EUR/USD wątek V
-
- Bywalec
-
- Bywalec
-
- Bywalec
wariantów oznaczeń jest bardzo dużo. Ten nie wyklucza zakończenia całej 5 falowej struktury. Spełniony warunek równości fal impulsu.
(Tak bym to widział na miejscu Rademenesa)
ostatni prostokąt składa się już z 5 fal
niezły kanał
Widać także, że cierpliwość szortowców spadła z 65% na 62,5%. Pomimo tego należy brać pod uwagę, że pękające stop lossy mogą wywindować kurs!
(Tak bym to widział na miejscu Rademenesa)
ostatni prostokąt składa się już z 5 fal
niezły kanał
Widać także, że cierpliwość szortowców spadła z 65% na 62,5%. Pomimo tego należy brać pod uwagę, że pękające stop lossy mogą wywindować kurs!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pisałem o tym wcześniej, że osłabienie dolara jest bardzo prawdopodobne, szczególnie w dłuższym terminie. Myślę, że ostatnia decyzja EBC jest tak naprawdę uzupełnieniem i iskrą do tego co i tak miało się stać, czyli ucieczki od dolara, co można bez problemu zauważyć na każdym instrumencie opartym na tej walucie. Dolarów jest za dużo, o wiele za dużo niż rynek jest w stanie wchłonąć bez zapewnienia sztucznego popytu, który został wykreowany w ostatnim kryzysie. Ostatni audyt fed jest tylko potwierdzeniem, że drukowanie dolara dawno jest poza kontrolą. Obym się mylił, bo w innym przypadku świat czeka spora inflacja.
Co do edka to poziom 1.3 jest wg mnie wysoce prawdopodobny jeszcze w tym tygodniu. Siłę ruchu i zasięg można określić analizując korekty- a te były mizerne, każdy poziom był ostro broniony, nie muszę chyba zamieszczać wykresu- widać to gołym okiem. Poza tym przełamanie linii trendu na w1. Nawet gdyby jakiś syf wyskoczył i tak edek ma spore szanse utrzymać wzrosty.
Co do edka to poziom 1.3 jest wg mnie wysoce prawdopodobny jeszcze w tym tygodniu. Siłę ruchu i zasięg można określić analizując korekty- a te były mizerne, każdy poziom był ostro broniony, nie muszę chyba zamieszczać wykresu- widać to gołym okiem. Poza tym przełamanie linii trendu na w1. Nawet gdyby jakiś syf wyskoczył i tak edek ma spore szanse utrzymać wzrosty.
Teoretycznie to łapanie wierzchołków, ale jest tu sporo uwarunkowań geometrycznych. Ruch ponad 800 pipsów, w dość krótkim czasie - miesiąc temu był nie prawdopodobny.
Uważam, że teraz powinno rozpocząć się sporo zygzaków o dość dużych amplitudach w ramach trudnej fali 4
Uważam, że teraz powinno rozpocząć się sporo zygzaków o dość dużych amplitudach w ramach trudnej fali 4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.