EUR PLN jak dalej?
Minęły prawie 3 tygodnie. Dalszy rozwój sytuacji... Nie obyło się bez problemów, czyli poprawy lokalnego dołka i spadku zmienności. Zobaczymy czy obroni 4.36...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Ciąg dalszy mojej starej analizy na screenie. 2 tygodnie temu Eur/Pln po 61.8 poprawił jeszcze lokalny dołek i odbił się dopiero od 78.6.
Moim zdaniem wczorajszy ruch w dół miał charakter jedynie korekcyjny powiązany z realizacją zysków. Nadal czekam na założony przeze mnie wcześniej target (wyższy bądź niższy
).
Zobaczymy.
Moim zdaniem wczorajszy ruch w dół miał charakter jedynie korekcyjny powiązany z realizacją zysków. Nadal czekam na założony przeze mnie wcześniej target (wyższy bądź niższy

Zobaczymy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Kontynuacja ruchu w górę trwa. Najbliższy opór na 4.55.raposo pisze:Moim zdaniem wczorajszy ruch w dół miał charakter jedynie korekcyjny powiązany z realizacją zysków. Nadal czekam na założony przeze mnie wcześniej target (wyższy bądź niższy ).
Doszedł nowy target (możliwy punkt zwrotny) na poziomie 4.65. Są już trzy - zobaczymy (czy) który(ś) się sprawdzi

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Moim zdaniem może tak być (na upartego podwójny szczyt) jednak z konkretnymi wnioskami wstrzymałbym się do czasu aż zaobserwujemy (albo nie) reakcji w rejonie 4.42-4,45. Założony przeze mnie target (niestety najbliższy) 4,59 został prawie osiągnięty i widać w tej strefie silny średnioterminowy opór... Na dużej skali czasowej przypomina mi to obecnie jedynie korektę długiego ruchu w dół ale szczegółów lepiej dopatrywać się na niższych interwałach...akslow pisze:czyzby szczyt na euro juz zostal osiagniety ?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Wg mnie w obecnym momencie, kluczowe są 2 poziomy:
1) średnioterminowy opór 4.57-4.58
2) krótkoterminowe wsparcie 4.48
W przypadku wybicia górą oczekiwałbym ruchu do conajmniej 4.70 - wtedy zobaczymy co się wyklaruje...
Opcja zakładająca pokonanie wsparcia z punktu 2) daje więcej możliwości do spekulowania. Moim zdaniem pokonywanie, kolejno zaznaczonych na screenie wsparć, spowoduje osunięcie kursu do rejonu 4.31, a dopiero od niego silniejsze odreagowanie.
Rynek rozstrzygnie
.
1) średnioterminowy opór 4.57-4.58
2) krótkoterminowe wsparcie 4.48
W przypadku wybicia górą oczekiwałbym ruchu do conajmniej 4.70 - wtedy zobaczymy co się wyklaruje...
Opcja zakładająca pokonanie wsparcia z punktu 2) daje więcej możliwości do spekulowania. Moim zdaniem pokonywanie, kolejno zaznaczonych na screenie wsparć, spowoduje osunięcie kursu do rejonu 4.31, a dopiero od niego silniejsze odreagowanie.
Rynek rozstrzygnie

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu