Witam,
poszukuje brokera ECN z szeroką ofertą cfd na akcje amerykańskie (mile widziane również inne rynki) z możliwie jak najniższą prowizją - czy znacie coś lepszego od mforex?
ECN z niskimi prowizjami z szeroką ofertą cfd na akcje/towar
-
- Gaduła
Re: ECN z niskimi prowizjami z szeroką ofertą cfd na akcje/t
Nie istnieje taki. Jak chcesz ECN z akcjami /towarami to musisz odwiedzić rynek regulowany. Wszyscy brokerzy przy CFD są MM, tylko dla walut mogą być ECN.
Możesz polecić jakiegoś brokera z niskimi prowizjami, nie bawiącego się w manipulacje cenami który oferuje kontrakty na akcje amerykańskie i europejskie lub chociaż same indeksy?
Tak jak Optimus napisał - dla CFD zawsze to będzie MM. Jedynie może być taka różnica, że ECN będzie korzystał z zewnętrznego dostawcy płynności więc transakcje będą zawierane z brokerem ale od razu zabezpieczane u niego (np. u GFT).
Dużą ofertę właśnie ma GFT jednak ja sugeruję Ci jasno sprecyzować sobie na czym planujesz grać, bo widzę, że sam do końca nie wiesz... Piszesz o akcjach, a potem zawężasz tylko do indeksów. Różnice są istotne, bo indeksy ma wiele brokerów natomiast akcji już nie, a jeśli już to tylko te główne. Jeśli skupisz się na indeksach to łatwiej też będzie znależć najkorzystniejszą ofertę. Inaczej wybór mocno się zacieśnia.
Dużą ofertę właśnie ma GFT jednak ja sugeruję Ci jasno sprecyzować sobie na czym planujesz grać, bo widzę, że sam do końca nie wiesz... Piszesz o akcjach, a potem zawężasz tylko do indeksów. Różnice są istotne, bo indeksy ma wiele brokerów natomiast akcji już nie, a jeśli już to tylko te główne. Jeśli skupisz się na indeksach to łatwiej też będzie znależć najkorzystniejszą ofertę. Inaczej wybór mocno się zacieśnia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
wrong CFD dostępne są w 2 modelach. Tym drugim jest DMA. Niektórzy wyróżniają jeszcze tzw. model Agency Broker, który od DMA różni się zasadniczo tym, że po złożeniu nie widzisz swoich zleceń typu limit w arkuszu...raposo pisze:Tak jak Optimus napisał - dla CFD zawsze to będzie MM.
mowa jest milczeniem a srebro złotem
Ale DMA to mają chyba tylko brokerzy, którzy de facto są tymi dostawcami płynności? Więc ilu ich będzie... 3-5?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
dokładnie nie liczyłem, ale faktem jest, że na ta chwilę zbyt wielu to ich nie ma
mowa jest milczeniem a srebro złotem
Zalezy tez czy grasz długo czy krótko terminowo, jesli długo terminowo, jesli robisz 1-2 transakcje na tydzien to moge polecić XTB. Czasem trzeba się upomnieć o cene otwarcia, dodanie cashu za prawo poboru i ogolnie pilnować podobnych spraw ale większych problemów nie ma. Oni transakcje CFD zabezpieczją na GPW więc de fakto nie gramy przeciw nim. Ja handluje w20 only long i mam mniejszy mnożnik (min. wartość kontraktu to 1xcena czyli ok 2500 zł). Na TMS minimalna wartość kontraktu jest jeszcze niższa (ok 250 zł) ale z tym brokerem nie mam doświadczenia.
Szukam dywersyfikacji dla portfela akcji gpw stąd pomysł o rynkach zagranicznych i surowcach - do walut mam już konto na icmarkets.
Preferuje ciasne stop lossy czyli mniejsza skuteczność, a więc wielkość prowizji oraz brak magicznych luk i rekwotowan jest priorytetem, mniej ważne czy w ofercie będą akcje, indeksy czy surowce.
Możecie polecić uczciwego brokera z niskimi prowizjami?
Preferuje ciasne stop lossy czyli mniejsza skuteczność, a więc wielkość prowizji oraz brak magicznych luk i rekwotowan jest priorytetem, mniej ważne czy w ofercie będą akcje, indeksy czy surowce.
Możecie polecić uczciwego brokera z niskimi prowizjami?