ECN kogo wybrać?

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
openinvestment
Gaduła
Gaduła

Re: ECN kogo wybrać?

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

raposo pisze:openinvestment,

Forum jest do wyrażania swoich opinii, jakie by one nie były. Fajnie jak się je popiera argumentami, bo wtedy jest o czym dyskutować i prowadzi to do rozwoju forum.

Ale jeśli będziesz dalej prowadził dyskusję w ten sposób i robił tutaj po prostu rynsztok obrażając innych użytkowników to najzwyczajniej w świecie dostaniesz bana.

Tak, można traktować to jako ostrzeżenie.
Tak, dalej będę wypunktowywał fałszywe informacje podawane nie tylko przez troli. mForex to nie ECN. Napisał to również TxT.

Czemu parszywa pokazało wyraźnie zachowanie 15 stycznia i potem. Powinno być więcej w wątku na ten temat. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu na priv.

psychologtlumu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: psychologtlumu »

znf pisze:Planuje otworzyć rachunek rzeczywisty w banku. BZWBK czy Alior? kogo dziś polecilibyście?

Bierz Dukasa (Dukascopy) klasa sama w sobie. Dokładnie przeczytaj co oferują ale to prawdziwy ECN a nie jakieś podróby STP, albo jeszcze gorzej. :lol:

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

mForex to obecnie kiepski wybór. W zeszłym roku funcjonowało to dużo lepiej niż obecnie.
Po Nowym Roku platforma często mi wisiała. Winien był za to wskaźnik, którego używałem. Tyle, że w zeszłym roku też go używałem i platforma zwisała tylko podczas istotnych danych. Obecnie z niej nie korzystam. Zauważyłem jednak, iż warunki handlu się pogorszyły. Spread się rozjeżdża , zwłaszcza w godzinach wieczornych i nocnych. W/g mnie po szwajcarskim kancie mForex stracił jakiegoś dostawcę i stąd gorsza płynność.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Pod jakim względem, bo chyba coś mi umknęło uwadze?
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

Flota pisze:Ja to już gdzieś pisałam, ale zgadzam się z przedmówcami, że mForex jest najlepszy. Jakby co - jest oczywiście demo, można popróbować. Plus, uważam, że planując ECN podjąłeś słuszną decyzję ;)
Taaa... 3 posty w trzech działach i wszystkie sławiące mforex :) Tak oczywiste multikonto to mogliście sobie darować...

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Racja :mrgreen: takie coś jest po prostu żałosne, ale co kto lubi.
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

Cześć,
JAki jest potrzebny kapitał aby miec na prawdę dobrego brokera, czyli takiego gdzie na pewno moje zlecenia lecą na rynek międzybankowy, a broker nie gra przeciwko mnie, a dostawcy płynności(?) nie mogą powiedzieć, że nie pozwalają mi na zrealizowanie stop lossa. Chodzi mi o to, żeby sytuacja z rekwotowaniem nie mogła mieć miejsca. Czy pozostaje mi tylko granie na kontraktach na jednej z giełd?
Rzućcie propozycją jakiegoś brokera, gdzie jest na prawdę uczciwy układ i nie ma jakiś zapisków w stylu, że wszystko działa dobrze dopóki nie ma nadzwyczajjnych sytuacji rynkowych... . Nie żądam gwarantowanego stop lossa. Ale jeśli mam stop lossa to chcę aby został zrealizowany po faktycznie NAJLEPSZEJ ofercie. Jeżeli mam SL w stylu PKC to liczę, że SL zostanie zrealizowany natychmiast. Jest coś takiego w ogóle?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Płoć pisze:Cześć,
JAki jest potrzebny kapitał aby miec na prawdę dobrego brokera, czyli takiego gdzie na pewno moje zlecenia lecą na rynek międzybankowy, a broker nie gra przeciwko mnie, a dostawcy płynności(?) nie mogą powiedzieć, że nie pozwalają mi na zrealizowanie stop lossa. Chodzi mi o to, żeby sytuacja z rekwotowaniem nie mogła mieć miejsca. Czy pozostaje mi tylko granie na kontraktach na jednej z giełd?
Rzućcie propozycją jakiegoś brokera, gdzie jest na prawdę uczciwy układ i nie ma jakiś zapisków w stylu, że wszystko działa dobrze dopóki nie ma nadzwyczajjnych sytuacji rynkowych... . Nie żądam gwarantowanego stop lossa. Ale jeśli mam stop lossa to chcę aby został zrealizowany po faktycznie NAJLEPSZEJ ofercie. Jeżeli mam SL w stylu PKC to liczę, że SL zostanie zrealizowany natychmiast. Jest coś takiego w ogóle?
Rekwotowania u ECN/STP nie występują. Możemy mieć tam do czynienia z poślizgiem cenowym. Na wycofanie się dostawcy płynności nie ma rady - może się to zdażyć zawsze jeśli wyjątkowa, newralgiczna sytuacja na rynku do tego ich zmusi. Brokerzy ECN/STP na ogół starają się zrealizować zlecenia klientów po możliwie najlepszej cenie. Zatem należałoby szukać brokera z bardzo dobrą płynnością - problem polega na tym, że to coś czego nie widać gołym okiem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Trading212 ma najlepsze warunki co do stop lossa i do tego bardzo dobra plynnosc.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

ADASKO2012 pisze:Trading212 ma najlepsze warunki co do stop lossa i do tego bardzo dobra plynnosc.
skoro sa symulatorem to maja perfekcyjna plynnosc bo sami ja ustalaja:)

ODPOWIEDZ