EAGLE

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

EAGLE

Post autor: saku82pl »

Witam. Postanowiłem bliżej przyjrzeć się staremu systemowi jakim jest EAGLE. Pomysł oczywiście zaczerpnięty z FF ale że temat tam niejako umarł zanim ktoś doszedł do generalnego wniosku o skuteczności tego systemu, chcę sam zobaczyć czy to się w ogóle sprawdza.

Na początek zrobiłem mały (luty) backtest.
Założenia:
- eurodolar (jak narazie nie miałem czasu sprawdzić innych par)
- cel: 10 pipsów, sl: 10 pipsów
- box tworzymy od 5 do 8 czasu polskiego, czyli będzie to 4 - 7 czasu angielskiego jak wiadomo - godzina przed otwarciem londyńskiej giełdy
- sygnały kupna/sprzedaży filtruję standardowym oscylatorem stochastycznym oraz LSMA (do pobrania pod postem)
- w backtescie nie brałem pod uwagę wyłamań wielkości 1 pipsa oraz takich gdzie wykres wchodząc spowrotem do boksu a następnie wybijając się z niego nie miał całego korpusu świecy w boxie - krócej to ujmując pod uwagę brałem wybicie przed którym wykres wyraźnie wszedł spowrotem do boksu a nie tylko przecioł krawędź boksu korpusem lub samym tylko cieniem świecy
- do identyfikacji wybicia użyłem interwału M5
- do potwierdzenia braku aktywacji SL przy cofnięciach użyłem interwału M1

Jeszcze parę słów co do oscylatora stochastycznego. W tabeli w backteście zaznaczyłem 3 sygnały tego oscylatora. True, false i "perfect". Jest to moja jaknajbardziej subiektywna ocena. True oznacza potwierdzenie wejścia, false neguje wejście a "perfect" nazwałem bardzo klarowny i wysoce prawdopodobny właściwy moment wejścia na rynek.

Backtest obejmuje raptem 14 dni lutego.
Skuteczność - 190 pipsów. Jutro będę sprawdzał styczeń i dam znać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Vanguard »

Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

tak, ale czysty eagle a nie panca eagle, myślisz że nie czytałem tamtego threada :D poza tym temat przygasł tak samo ja na FF

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Post autor: vipovsky »

oscylatory repainują i jeśli chcesz mieć realny wynki to pograj w realnym czasie np. na demie

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

no raczej że będę robić testy na demie, przecież to co umieściłem to czysta teoria, wyniki backtestu są zbyt dobre żeby mogło być tak samo w realu wg mnie
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Post autor: vipovsky »

to daj znać jak wyszukasz coś ciekawego

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

od pon zaczynam testy bo mam jeszcze jeden tydzien wolny, wiec postaram sie rzetelnie do tego podejsc, przy okazji zrobie tez backtesty na jakiejs innej parze
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

backtest stycznia, 170 pipsów zysku, skuteczność 79%, dziś zacząłem testy na demie, jak narazie pozytywnie...

Dodano po 1 godzinach 58 minutach:

1 dzien testów
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ