EA Aliot
yyy a po co cehsz juice zmieniac? moim zdaniem jest to optymalna wartosc!
przeanalizuj sobie recznie kiedy long/short i dojdziesz do wniosku ze nienalzy nic zmieniac
nie zrazajcie sie testami w symulatorze.....w rzeczywistoci to EA zadko łapie SL
a nawet jak jest SL to TP jest wiekszy niz SL:]
testowal ktos to EA na innych aprach niz eur usd?
Kod: Zaznacz cały
5. For BUY: enter when the elliot wave value turns +ve from -ve with juice>0.0004. TP=100, SL=20, TS=20.
6. For SELL: enter when the elliot wave value turns -ve from +ve with juice>0.0004. TP=100, SL=20, TS=20.
nie zrazajcie sie testami w symulatorze.....w rzeczywistoci to EA zadko łapie SL
a nawet jak jest SL to TP jest wiekszy niz SL:]
Skills pay the bill's
i o to mi też chodziło z tym juice... w oryginale pisze, że juicy ma optymalne ustawienie pod edka, a dla innych par trzeba by sprawdzić. Tak ja to zrozumiałem.... no i pytam czy ktoś z tu obecnych coś testował ze zmianą tego parametru?baczniew pisze:
Poprzednie pytania dalej podtrzymuje. Chodzi mi między innymi o tą kontrolę nad wielkością pozycji.
Co do testów na symulatorze to chodzi o tester strategii, który mamy w programie MetaTrader? Jeśli o tym mówimy to mi akurat tu nic się nie przetestowało... zero transakcji... hmm...

------------------
pozdrawiam
-= sle =-
pozdrawiam
-= sle =-
m itester działał ale nie odpowiadalo to kompletnie rzczywistoscisle pisze:Co do testów na symulatorze to chodzi o tester strategii, który mamy w programie MetaTrader? Jeśli o tym mówimy to mi akurat tu nic się nie przetestowało... zero transakcji... hmm... Think
to EA działa(zyskownie ) tlyko na realu
co dowielkosci pozycji to testowana przezmnie wersja v3 tylko operuje ilościa lotow wpisana przez urzytkownika.......nie wiem po co sie wpisuje Lot limit -wg mnie nie działa
Skills pay the bill's
-
- Bywalec
Tak to się robi: parametr dLot jest wielkością lota w wywołaniu komendy OrderSend(...).sle pisze:no logiczne...
pytam czy to się robi zmieniając parametr dLots ustawiając jako 0.1 bo np coś Lot limit nie działa jak to baczniew napisał
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...