EA Aliot

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

to nie jest scalpel! zostaw na dzien Ea właczone a napewno zadziała

dizsiaj na uedku mialem 2trejdy na +:]

a logi masz takie same jak ja wiec powinno działac
Skills pay the bill's

Awatar użytkownika
sle
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sle »

Może ktoś wyjaśnić o co chodzi z parametrami: nAccount, dLots, LotLimit, nSlippage,... i co dają zmiany tych parametrów?
Czy ktoś szukał poprawy rezultatów zmieniając parametr Juice? Dla innych par znacie najlepsze ustawienia?
------------------
pozdrawiam
-= sle =-

baczniew
Gaduła
Gaduła

yyy a po co cehsz juice zmieniac? moim zdaniem jest to optymalna wartosc!

Kod: Zaznacz cały

5. For BUY: enter when the elliot wave value turns +ve from -ve with juice>0.0004. TP=100, SL=20, TS=20.

6. For SELL: enter when the elliot wave value turns -ve from +ve with juice>0.0004. TP=100, SL=20, TS=20.
przeanalizuj sobie recznie kiedy long/short i dojdziesz do wniosku ze nienalzy nic zmieniac

nie zrazajcie sie testami w symulatorze.....w rzeczywistoci to EA zadko łapie SL

a nawet jak jest SL to TP jest wiekszy niz SL:]

testowal ktos to EA na innych aprach niz eur usd?
Skills pay the bill's

Awatar użytkownika
sle
Bywalec
Bywalec

baczniew pisze:
testowal ktos to EA na innych aprach niz eur usd?
i o to mi też chodziło z tym juice... w oryginale pisze, że juicy ma optymalne ustawienie pod edka, a dla innych par trzeba by sprawdzić. Tak ja to zrozumiałem.... no i pytam czy ktoś z tu obecnych coś testował ze zmianą tego parametru?

Poprzednie pytania dalej podtrzymuje. Chodzi mi między innymi o tą kontrolę nad wielkością pozycji.

Co do testów na symulatorze to chodzi o tester strategii, który mamy w programie MetaTrader? Jeśli o tym mówimy to mi akurat tu nic się nie przetestowało... zero transakcji... hmm... :think:
------------------
pozdrawiam
-= sle =-

baczniew
Gaduła
Gaduła

sle pisze:Co do testów na symulatorze to chodzi o tester strategii, który mamy w programie MetaTrader? Jeśli o tym mówimy to mi akurat tu nic się nie przetestowało... zero transakcji... hmm... Think
m itester działał ale nie odpowiadalo to kompletnie rzczywistosci

to EA działa(zyskownie ) tlyko na realu

co dowielkosci pozycji to testowana przezmnie wersja v3 tylko operuje ilościa lotow wpisana przez urzytkownika.......nie wiem po co sie wpisuje Lot limit -wg mnie nie działa
Skills pay the bill's

Awatar użytkownika
sle
Bywalec
Bywalec

czyli za wielkość otwieranej pozycji odpowiada dLots? Działa na np 0.1lot czy tylko pełne loty(1,2,3..)?
nAccount ... a to co? Ile masz wpisane?
------------------
pozdrawiam
-= sle =-

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

Zależy, czy broker ma mini- i ewentualnie mikroloty.
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

Awatar użytkownika
sle
Bywalec
Bywalec

no logiczne...
pytam czy to się robi zmieniając parametr dLots ustawiając jako 0.1 bo np coś Lot limit nie działa jak to baczniew napisał
------------------
pozdrawiam
-= sle =-

Michal85lodz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Michal85lodz »

Możecie mi wyjaśnić co oznacza komenda pojawiająca się w dzienniku - "Old tick eurousd i coś tam dalej". Wczoraj miałem włączoną strategię cały dzień, transakcji nie było natomiast od czasu do czasu pojawiała się ta komenda.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

sle pisze:no logiczne...
pytam czy to się robi zmieniając parametr dLots ustawiając jako 0.1 bo np coś Lot limit nie działa jak to baczniew napisał
Tak to się robi: parametr dLot jest wielkością lota w wywołaniu komendy OrderSend(...).
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

ODPOWIEDZ