E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
jordan
Gaduła
Gaduła

Re: E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.

Nieprzeczytany post autor: jordan »

Poszukuję niestety na razie ez skutecznie książki Gregory L. Morris Wykresy Świecowe w języku polskim. Jeśli ktoś ma ową pozycję proszę o kontakt w temacie bądź pw

czester77
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: czester77 »

Nie ma szans, nawet na allegro ciężko kupić po angielskiemu moge ci podesłać jak chcesz to pisz na priv . ciekawa jest też strona bulkowskiego o formacjach to możesz też tam poszukać prawdy :)

Groszkin
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Groszkin »

Cześć,

zaczynam się interesować forex i jeszcze nie zdecydowałem czy w to wejdę, ale chciałbym coś poczytać. Może ktoś podesłać jakiegoś fajnego pdfa? Czytałem ogólnie forum, ale czytanie postów jest dość chaotyczne, te większe przypięte przeczytałem.

Jestem osobą która pracuje na etat i chciałem to robić dodatkowo, także nie będę mógł ślęczeć nad tym cały dzień, ale na pewno chciałbym się czegoś nowego nauczyć.
Myślałem o transakcjach długoterminowych (wydaje mi się, że to będzie dla mnie choć nie wiem na czym to jeszcze polega) a na początek chciałbym rozgryżć i zastosować strategię price action.

Będę wdzięczny za podpowiedzi.

PS Pytanie do moderatora: czy forum jest dostępne w aplikacji na androida tapatalk? Szukałem i nie mogłem znaleźć.

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

transakcje dlugoterminowe jak najbardziej bardzo polecam i zalecam
PDFa nie mam, moge polecic Forex dla bystrzakow jako ksiazke w ktorej znajdziesz podstawy ktore trzeba wiedziec
(nie wiem czy jest lepsza ksiazka na polskim rynku traktujaca jako wstep do FX jak ktos zna to niech mnie poprawi)
Jak opanujesz podstawy to poszukaj sytemu dla siebie na Forex Factory lub tutaj, na pewno znajdziesz wiele profitowych
dalej juz tylko doskonale poznanie systemu i mozesz zarabiac

pozdrawiam

Groszkin
Uczestnik
Uczestnik

Może mi ktoś sprzedać ten forex dla bystrzaków? Już parę osób o tym pisało, także bym to wziął. Fajnie byłoby dostać przed świętami...

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

nie wiem czy Forex dla bystrzakow jest w formie PDFa
szukaj na allegro wersji ksiazkowej

Groszkin
Uczestnik
Uczestnik

tak myślałem, że ktoś ma może książkę do sprzedania. Jak nie to kupię na allegro tych bystrzaków ;)

Jakby ktoś mógł podesłać jakiegoś pdfa to również będę wdzięczny. Dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Daj jakieś namiary to Ci napisze co mam.

bodyguard74
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bodyguard74 »

witam wszystkich
Nie wiem gdzie się zwrócić więc piszę w tym wątku. Otóż poszukuję niewielkiego pdf/doc który był w języku angielskim o tym jak porusza się rynek, o popycie/podaży -> jak buduje się świeczka. Dokładnie też niestety nie pamiętam :-). Kiedyś miałem coś takiego, ale zniknęło mi z dysku a na forum nie potrafię tego odnależć, a napewno "rzuciło" mi się to tu kiedyś w oczy. Gdyby ktoś wiedział o co chodzi i mógł podrzucić linka to wielkie thx :-) :564:

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Ok, pora dalej kształcić się i po przerobieniu biblii Analiza Techniczna Rynków Finansowych Murphego przyszedł czas na nową pozycję. Co mi doradzacie? Myślę teraz żeby pójść w kierunku an. fundamentalnej żeby znać podstawy (może np. makroekonomia begga) albo coś związanego z psychologią inwestowania? Jakieś pomysły? czekam na propozycję :)
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

ODPOWIEDZ