E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.
- Tim Bobbins
- Uczestnik
Poszukuje publikacji i ksiazek na temat inflacji. moge nawet cos kupic
ale nie widze w ksiegarniach nic ciekawego. oczywiscie najlepiej zeby nie byly to teoretyczne wywody[nie tylko], a cos polaczonego z praktyka inwestowania.
Poza tym, witam wszystkich forumowiczow. Jak widac, to moj pierwszy post.

Poza tym, witam wszystkich forumowiczow. Jak widac, to moj pierwszy post.

madzik pisze:jak zniknie,to uzytkownik nazywa się InvestBook.
pozdrawiam,
//Zniknęło, linkami to na priv się wymieniać. Dozwolone są tylko linki do darmowych materiałów - Nievinny
Ehh, nie chodziło mi o "zniknięcie" linka z forum,ale z Allegro-tzn za jakis czas nie dałoby się otworzyć ;)Niczego nie reklamuję i nie promuję,to link do Allegro:)Ale rozumiem doskonale;)
pozdrawiam,
w sprawie książek Jima Kane'a słów kilka
Wiele osób w tym dziale pyta o książki Kane'a. Jeżeli wejdziecie sobie na jego stronę :
http://www.kanetrading.com/
jest tam spis wszystkich pozycji(zresztą w poście powyżej też
wraz z krótką recenzją i kilkoma stronami-scanami z każdej z książek.
Wczoraj postanowiłem (po przestudiowaniu - celowo używam tego słowa a nie słowa "przeczytaniu" kilku pozycji Minera) bliżej poznać produkcje Kane'a (trudno o nie w interku
)
Jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem, że wszystkie wykresy w książkach robione są przy pomocy Dynamic Tradera autorstwa Roberta Minera - i to jeszcze w jakiejś starej wersji z lat 2000-2003 (zależy od książki)
Oto kilka refleksji z dnia wczorajszego:
1.Jeżeli Kane korzysta z programu Minera, to dlaczego nie pozostać przy Minerze?
2. Komplet książek Kane'a (a można- za wyjątkiem jednej książki- kupić tylko cały komplet) kosztuje 700 $. Ostatnia najnowsza (rewelacyjna !) książka Minera kosztuje 40$
3.Kane w kilku książkach porusza sprawy związane z użyciem Fibo + różne odmiany pattren ABCD. Używając do tego Dynamic Tradera trzeba ręcznie rysować wszystkie figury (jest tam wprawdzie skaner który rozpoznaje najbardziej znane figury ale tylko na jednym TF - zresztą Miner nie przywiązuje do tych ABCD wielkiej wagi) Oczywiście Kane porusza sprawy MM, wejść, stopów itp
4. Miner natomiast w swej książce High Probability Trading Strategy daje kompletną , spójną i logiczną lekcję całego systemu tradingu od A do Z - zaczynając od obiektywnych przesłanek wejść, poprzez użycie podstawowych wzorców fal Eliota (w jego wykonaniu jest to logiczne i nieskomplikowane) potem nałożenie na to projekcji cenowych ( i czasowych) w oparciu o Fibo, aż po wyjścia, MM, opieka nad pozycja itp. Ponadto jest też dołączony praktyczny materiał przykładów 4 trade'ów na różnych instrumentach
Wnioski:
a/ Myślę,że nie warto uganiać się i przeszukiwać zasobów Internetu w poszukiwaniu Kane'a - jest wiele dostępnej wiedzy o Harmonic Tradingu (nawet na forum) oraz innych ciekawych sprawach tym bardziej że Kane nie proponuje spójnego narzędzia do wsparcia swych koncepcji.
b/jeżeli kogoś interesuje zastosowanie Fibo w szerszej niż w MT4 formie, to jeśli Miner nie odpowiada, to można zainteresować się Fibotraderem (Robert Fischer) lub Fibonacci Trader (Krausz). Ważne jest to, ze ci faceci oprogramowali swoje spójne koncepcje tradingu.
c/ a teraz najgorsze
Jak będziecie czytać tego typu pozycje to powinniście mieć dany program na kompie. W innym przypadku lektura to strata czasu - oczywiście osad wiedzy pozostanie - tak jak po przeczytaniu Danielewicza miałem wrażenie chaosu. Nie ma to jak zabawa programem z wykresami!
Oczywiście są to tylko moje przemyślenia ale może oszczędzę czasu tym, którzy tak jak ja zaczynają od masy lektur - chodzi o to, aby po skończeniu lektury nie pozostać z kupą sprzecznego g#$na w głowie
pozdrawiam
Robert
http://www.kanetrading.com/
jest tam spis wszystkich pozycji(zresztą w poście powyżej też

Wczoraj postanowiłem (po przestudiowaniu - celowo używam tego słowa a nie słowa "przeczytaniu" kilku pozycji Minera) bliżej poznać produkcje Kane'a (trudno o nie w interku

Jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem, że wszystkie wykresy w książkach robione są przy pomocy Dynamic Tradera autorstwa Roberta Minera - i to jeszcze w jakiejś starej wersji z lat 2000-2003 (zależy od książki)
Oto kilka refleksji z dnia wczorajszego:
1.Jeżeli Kane korzysta z programu Minera, to dlaczego nie pozostać przy Minerze?
2. Komplet książek Kane'a (a można- za wyjątkiem jednej książki- kupić tylko cały komplet) kosztuje 700 $. Ostatnia najnowsza (rewelacyjna !) książka Minera kosztuje 40$
3.Kane w kilku książkach porusza sprawy związane z użyciem Fibo + różne odmiany pattren ABCD. Używając do tego Dynamic Tradera trzeba ręcznie rysować wszystkie figury (jest tam wprawdzie skaner który rozpoznaje najbardziej znane figury ale tylko na jednym TF - zresztą Miner nie przywiązuje do tych ABCD wielkiej wagi) Oczywiście Kane porusza sprawy MM, wejść, stopów itp
4. Miner natomiast w swej książce High Probability Trading Strategy daje kompletną , spójną i logiczną lekcję całego systemu tradingu od A do Z - zaczynając od obiektywnych przesłanek wejść, poprzez użycie podstawowych wzorców fal Eliota (w jego wykonaniu jest to logiczne i nieskomplikowane) potem nałożenie na to projekcji cenowych ( i czasowych) w oparciu o Fibo, aż po wyjścia, MM, opieka nad pozycja itp. Ponadto jest też dołączony praktyczny materiał przykładów 4 trade'ów na różnych instrumentach
Wnioski:
a/ Myślę,że nie warto uganiać się i przeszukiwać zasobów Internetu w poszukiwaniu Kane'a - jest wiele dostępnej wiedzy o Harmonic Tradingu (nawet na forum) oraz innych ciekawych sprawach tym bardziej że Kane nie proponuje spójnego narzędzia do wsparcia swych koncepcji.
b/jeżeli kogoś interesuje zastosowanie Fibo w szerszej niż w MT4 formie, to jeśli Miner nie odpowiada, to można zainteresować się Fibotraderem (Robert Fischer) lub Fibonacci Trader (Krausz). Ważne jest to, ze ci faceci oprogramowali swoje spójne koncepcje tradingu.
c/ a teraz najgorsze

Oczywiście są to tylko moje przemyślenia ale może oszczędzę czasu tym, którzy tak jak ja zaczynają od masy lektur - chodzi o to, aby po skończeniu lektury nie pozostać z kupą sprzecznego g#$na w głowie

pozdrawiam
Robert
- klonmarcin
- Maniak
w serii podstawy giełdy walutowej autorstwa surdela jest opis najpopularniejszych wskaźników, szczególnie w drugiej części jak chcesz mogę wysłać ci na maila.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Wywal wskaźniki strata czasu. Graj z czystego wykresu najwyżej 2 średnie.1grzesiu1 pisze:panowie jakas ksiazka opisujaca przede wszystkim wskazniki ? jest taka wogole? czy moze ktos ma jakies strony czy publikacje na ten temat?
pozdrawiam
Prędzej czy później i tak dojdziesz do tego że wywalisz wszystko i pozostaniesz przy czystym wykresie wiec po co ma się iść okrężną drogą ??
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein