pmleczko pisze: Uważam że system należy samemu stworzyć lub bardzo dobrze poznać gotowy. Warunkiem niezbędnym jest niestety wiedza i doświadczenie. Wiem że większość książek jest beznadziejna, ale z prawie każdej da się wynieść coś dla siebie co posłuży kiedyś do stworzenia własnego systemu. To będzie dopiero pierwszy krok, bo posiadać system a nim grać to już zupełnie inna sprawa.
I właśnie pokazałeś że nie jesteś blondynką. Ale one mają inne zalety.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
Kolejne wejście z telefonu w drodze do pracy...
Przy okazji alternatyw: Obecnie oprócz korekty nieregularnej po 1 lub A (ja oznaczyłem jako A) może być to już 3 lub C. Czyli na chwilę obecną mamy 3 możliwości
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 15:34 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
Poprzedni long wciąż otwarty i przestawiony na BE.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 17:56 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger
Wirus pisze:Wejście ładne, ale czy pociągnie na ponad 300 pipsów...?
Nie przywiązuję do tego wagi:lol: Dowodem ten short. Ale co do TP to wynosi on 270 pipsów, a nie ponad 300
Brett Steenbarger
andymen pisze: Ale co do TP to wynosi on 270 pipsów, a nie ponad 300
Napisałeś:
RR 1:18
Long 1,3282
SL 1,3263
Stąd proste działanie:
1,3282-1,3263 = 19
19*18 = 342
;-)
Ta pozycja była otwarta z telefonu, dlatego SL uległ poślizgowi, ale standardowo jeśli 15 pipsów SL, to 270 pipsów TP co się równa 18%.
Brett Steenbarger
Brett Steenbarger
Wejście z nocy. Na screenie widać jeszcze ostatni short. Oznaczenia niezmienione, poprawię później.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2012, 16:20 przez andymen, łącznie zmieniany 1 raz.
Brett Steenbarger
Mógłbyś krótko opisać, dlaczego przy prawie tej samej cenie, raz sprzedajesz, raz kupujesz? Co spowodowało zmianę decyzji? Odrzucam prostą odpowiedź, że jak nie szort, to może long ;-)
PS Heh, długo mi szedł sygnał od oka do mózgu ;-) Czekam więc na nowe oznaczenia, chociaż wolę czytać literki niż kreski.