Dziennik W.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

Fx_killer, spoko, tak pięknie rozpisałeś wyliczenie na poprzedniej stronce, :)
Dla mnie jednak duża różnica czy 100 czy 170%. Roboty na wyliczenie to 15 sekund, jeden wzór z gimnazjum. Ale racja mniejsza z tym.
Hannibal, jesteś bardzo popularny bo większość wie, że nie da się codziennie na plus.
[ Wolność i Praworządność ]

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

green7 pisze:Chyba mylisz pojęcia. Nie bardzo można nazwać statystyką obrazek pokazujący krzywą z balansem. Znacznie (mam nadzieję) więcej dowiesz się z dziennika: o ryzyku, stylu gry itd. Ale nie liczyłbym, że ktoś na tacy poda Ci gotowy przepis na "tylko" 100% rocznie
??? Statement to prezentacja danych bez żadnej obróbki statystycznej z tej krzywej z balansem możemy zobaczyć trend a to już statystyka. Ja oczekuje jakiegoś przepisu skąd ta dedukcja ???Ale ok każdy czyta między wierszami no i jak przystało na Tradera przewidujesz kolejne ruchy :wink: . Miłego weekenda
"If music is dying musicians are killing it" - MP

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

SEROL666 pisze: ??? Statement to prezentacja danych bez żadnej obróbki statystycznej z tej krzywej z balansem możemy zobaczyć trend a to już statystyka.
No jeśli tak definiujesz statystykę to równie dobrze jest nią dowolna skośna kreska namalowana przez dzieciaka na kartce. Albo niekoniecznie skośna (i oczywiście niekoniecznie na kartce).
SEROL666 pisze:Ja oczekuje jakiegoś przepisu skąd ta dedukcja ???Ale ok każdy czyta między wierszami no i jak przystało na Tradera przewidujesz kolejne ruchy
No nie wiem, zapewne stąd:
SEROL666 pisze: Napisz coś tym jak grasz dziennie, tygodniowo czy raz na miesiąc robisz kasę na payroll'sach.
SEROL666 pisze:Miłego weekenda
A wzajem miłego :)

Patroltuning
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Patroltuning »

weronika pisze:bo większość wie, że nie da się codziennie na plus.
sorki, ale da sie jesli ktos ma dobra strategie. P.S. gram na realnych kontach.

vindemiatrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vindemiatrix »

Patroltuning pisze:
weronika pisze:bo większość wie, że nie da się codziennie na plus.
sorki, ale da sie jesli ktos ma dobra strategie. P.S. gram na realnych kontach.
Witaj.

Realne konto demo?

Da się? No jasne że się da tylko po co? zamiast na braku stratnych lepiej skupić się na zyskownych transakcjach ( sam miałem serię dwóch tygodni bez strat - 38 transakcji ) Tylko nie to jest istotne aby nie było strat ale aby były zyski. Tu chodzi o prawdopodobieństwo wśród tysięcy transakcji które przeprowadzisz w życiu pojawią się i stratne.

Pozdrawiam

Patroltuning
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Patroltuning »

Prosiłbym o usunięcie moich postów, bo zrobiłem off top.
P.S. vindemiatrix używam konta z realnymi pieniędzmi w Admiral Markets, ja się z forexu utrzymuje, nie pracuje dla kogoś, więc prosiłbym o nie obrażanie mnie stwierdzeniami "realne konto demo".
A założycielce życze powodzenia.

vindemiatrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vindemiatrix »

obrażanie? Nie żartuj. To nie ktoś Cię obraża tylko ty się obrażasz co nie było moim zamiarem
Wszystko na własną prśbę

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

ja w takim razie też sorry.....faktycznie jest metoda ,ze codziennie od poniedziałku do piątku jest profit.....tyle ,że mały a ostatniego dnia zaliczamy margin call jako najłagodniejszy wymiar kary....odp: wystarczy włączyć robota typu martingale :wink:

weronika
Gaduła
Gaduła

Hej
Ruszam z grą w tym tygodniu. Czekam tylko na pare słów Marchewy, bo może też się pobawię na Jadefx. Wyniki będą w podobny sposób, chyba tak będzie dobrze.

weronika
Gaduła
Gaduła

Pogram w JadeFX, przy okazji opowiem o odczuciach z mojej perspektywy,
Jutro robie wpłatę z 1000usd , wpłacę kartą kredytową, trudno troche drożej to wyniesie ale będzie szybciej. Wpłacam 1044usd, ciekawe czy dojdzie 1000 jak piszą.

ODPOWIEDZ