Dziennik S/D, ZL, S/R

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

W tej chwili widac reakcje na ZL z M15 utworzona w nocy. ZL jest wyrazna ale nie dokonca w nia wierze. Poziomy ZL czy S/D dzialaja czesto ale z roznym skutkiem i reakcja, dlatego chyba najlepiej selekcjonować sygnaly i wybierac te z dodatkowymi potwierdzeniami i z najwiekszym potencjalem.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

trudno bylo patrzec na wystopowany trejd, ktory poszedl w prawidlowym kierunku. mozna bylo wziac min 3x SL

a tymczasem EURX - to jest chyba indeks euro?

na kilku forach na kresliku widzialem, ze podgladaja USDX i EURX zobaczyc gdzie jestesmy. ktos to obserwuje do gry na EURSD? Warto?

Obrazek

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

EURX - silny opor, USDX ZL D1 z 20-21.06 = jedziemy w dol??

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

Wszystko na to wskazuje . Aczkolwiek nie spodziewałbym się zejścia poniżej 1.26 . Ciężko wróżyć , trzeba czekać na sygnał kupna / sprzedaży i otwierać taka pozycję.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Tego nikt nie wie..ale np. na eur na S trzeba było wchodzić te 20 pipsów wyżej (no chyba że Twój sl na to pozwala) czy tam po prostu jak masz sygnał z systemu..
no i różne tfy..monthly weekly itd mogą wskazywać różne kierunki... :)

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Ladny pin na M30 jednak nie bralem ze wzgledu na szeroki SL (ponad 25 pips - staram sie nie przekraczac 20 pips) i niski RR ze wsparciem przy 1,2610.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

No i pojechali. EURX i USDX ladnie potwierdzily kierunek plus ZL na D1 i pinbar M30. Jak dla mnie bylo troche zbyt duze ryzyko przy SL powyzej pina ale nawet z 10 - 15 pips by weszlo.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Amerykanie beda kontynuowac kierunek? Jesli tak, to potencjal w kierunku okolic 1,2520 czyli do wzrostowej ZL na D1.
Narazie bez handlu - odchodze od wykresow, moze cos wieczorem sie wyklaruje.
Pierwszy dzień z BE+1.
Wazne ze bez straty, choc szkoda bo kierunek dobry obralem. Troche spozniony trejd lub zby szybko przesuniety BE.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

bartek1916 pisze:Jeszcze nie mam wprawy w dokladnym okreslaniu ZL (czy przy high/low swiecy przed momo czy zamknieciu) dlatego narazie zaznaczam strefy. Schodzac na nizsze interwaly sa to czesto strefy S/D. W tej chwili jestesmy na gornej ZL.

Obrazek

Natomiast na H4 odbilismy sie juz od od piatkowej ZL co w rezultacie moze prowadzic do wzrostow w kierunku max 1,2690/1,2700

Obrazek
Dobrze wyznaczasz poziomy - im wyższy TF tym szersze jest zawsze pole manewru dla ceny - tzn. nie "musi" dobić idealnie co do pipsa, także lepiej dawać jakąś wartość tolerancji.

Wg mnie aktualnie stanęli na s/r z d1 i mam już pierwsze oznaki L - ale to na razie wszystko oznaki - żeby AT stało się zadość powinni dojść do ZL D1 na 2524.

Jednak m15 zaczyna już rysować układ na L - także jak dla mnie na razie sytuacja nierozstrzygnięta. Coś za słabo spadali - za słabo.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

klonmarcin pisze: - tzn. nie "musi" dobić idealnie co do pipsa, także lepiej dawać jakąś wartość
dzieki za Twoj komentarz. dzis widzialem dwie sytuacje na trejd - niestety jedna na BE druga to nie bylem jakos mocno przekonany - zamiast grac co sie widzi to dochodza wlasne interpretacje, czyli podstawowy blad.
klonmarcin pisze:Wg mnie aktualnie stanęli na s/r z d1 i mam już pierwsze oznaki L
Obrazek

jak dla mnie do ZL z D1 jeszcze troche mamy. Teraz zatrzymalismy sie przy S/R i ZL na H4. W nocy nie gram wiec spojrze z samego rana co sie dzieje. Pomimo ze pracuje z domu i nie mam okreslonego czasu pracy to dla FX, jako jedno z zasad obserwacji rynku, staram sie byc przy wykresie od okolo 7 rano. Nawet jak nic sie nie dzieje to mam czasna spokojna ocene aktualnej sytuacji rynku.

klonmarcin czy korzystasz z indeksow EUR i USD? Dzis ladnie potwierdzily kierunek

ODPOWIEDZ