Otwarte pozycje:
10 lotów long EURCHF 1.2115 15.03.2012 swap dzienny -176 PLN
1,5 lota short USDPLN 3,1862 14.03.2012 swap dzienny + 42PLN
EURCHF zabezpieczony przez SNB na poziomach 1.2050, 1.2025, 1.200
USDPLN ma zmniejszać negatywny swap, zamierzam zamknąć pozycję na poziomie poniżej 3.10 i otworzyć ponownie na wyższych poziomach, dziś już nic negatywnego się nie wydarzy, przestudiować jeszcze dokładnie rzyszłotygodniowy kalendarz.
Na EURCHF zamierzam czekać na:
a) koniec marca - plotki o kolejnym szczebelku, który postawi SNB
b) 30.03.2012 publikacja indeksu KOF
c) nowego szefa SNB, sam fakt wyboru i pierwsza wypowiedź może zadziałać
W najbliższym czasie może być nudno, zarejestruję sięna forexcup xtb 26.03.2012
Dziennik Gleba
Re: Dziennik Gleba
Powiedz mi przyjacielu jaki kapitał ? ;pGleb pisze:Otwarte pozycje:
Kapitał w całości wygnerowany z handlu, trochę tego jest.
Miesięczny koszt utrzymywania pozycji to ok. 4k, założę SL 1,1945 - poniżej SNB i dużych zleceń SL, TP na 1/2 pozcji EURCHF na 1,2345, 1/2 czeka na przebicie 1,25 -
- wzrost usdjpy powyżej 83
- odbicie się eurusd od 1,30
- powrót gold wyraźnie poniżej 1700
Miesięczny koszt utrzymywania pozycji to ok. 4k, założę SL 1,1945 - poniżej SNB i dużych zleceń SL, TP na 1/2 pozcji EURCHF na 1,2345, 1/2 czeka na przebicie 1,25 -
- wzrost usdjpy powyżej 83
- odbicie się eurusd od 1,30
- powrót gold wyraźnie poniżej 1700
Co to za broker? Naprawdę nie dałoby rady innego? Z mniejszym swapem ?
"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."
Re: Dziennik Gleba
Musi być z milion...Ink. pisze:Powiedz mi przyjacielu jaki kapitał ? ;pGleb pisze:Otwarte pozycje:

Gleb
Grasz tylko w oparciu o AF? Możesz opisać swoje zasady gry?
Z braku czasu, ciekawszych zajęć oraz lenistwa tu nie zglądałem.
AF + poziomy oporów i wsparć.
Zamknąłem USDPLN na założonych poziomach (+10k).
EURCHF otwarty, pozycje na stracie - 26k.
W ubiegłm tygodniu informacja o zachęcaniu SNB przez MFW do usunięcia poziomu 1,2.
Dziś wzrost optymizmu i eurusd.
Zobaczymy czy w piątek coś się wydarzy.
Do końca tygodnia nie planuję aktywności.
AF + poziomy oporów i wsparć.
Zamknąłem USDPLN na założonych poziomach (+10k).
EURCHF otwarty, pozycje na stracie - 26k.
W ubiegłm tygodniu informacja o zachęcaniu SNB przez MFW do usunięcia poziomu 1,2.

Dziś wzrost optymizmu i eurusd.
Zobaczymy czy w piątek coś się wydarzy.
Do końca tygodnia nie planuję aktywności.
Mieli się to ....
Może jutro...., jakby zeszło do 1.2030 może snb zrzucil trochę kasy. Pojawiają się wpisy o nowym prezesie w przyszłym tygodniu. Następne posiedzenie zaplanowane na 14.06. Jutro indeksik kof. Usdpln narazie tez nie wykonało istotnej nawrotki. Wszedłem za wysoko, jak dalej będzie płasko, po świętach rozważe zredukowanie pozycji ze strata o 1/2. Grając samobojczo przy poziomach blisko 0 free margin w xtbcup w 3 dni podwoilem kapitał. Przed publikacja KOF zająłem o 20 pozycje Long eurchf na 100%. Jak się nic nie wydarzy lykam dowolny wynik i wracam tam na ropę.
Może jutro...., jakby zeszło do 1.2030 może snb zrzucil trochę kasy. Pojawiają się wpisy o nowym prezesie w przyszłym tygodniu. Następne posiedzenie zaplanowane na 14.06. Jutro indeksik kof. Usdpln narazie tez nie wykonało istotnej nawrotki. Wszedłem za wysoko, jak dalej będzie płasko, po świętach rozważe zredukowanie pozycji ze strata o 1/2. Grając samobojczo przy poziomach blisko 0 free margin w xtbcup w 3 dni podwoilem kapitał. Przed publikacja KOF zająłem o 20 pozycje Long eurchf na 100%. Jak się nic nie wydarzy lykam dowolny wynik i wracam tam na ropę.