Dziennik adamkaluza
Re: Dziennik adamkaluza
super, dzięki. swoją drogą ta para jest w niezłym miejscu do szukania longów moim zdaniem. tylko niech najpierw mi wybije ten ostatni high na daily bo na fajne wejście na h4 się spóźniłem i teraz mi pokazuje rr 1:0,9
- adamkaluza
- Pasjonat
Na koniec tych teorii dodam tylko tą strukturę najbardziej "dzikiej" korekty Najbardziej dzikiej bo wybija dołek i wybija też szczyt zanim rozpocznie kolejny impuls. Wejście na czerwonej strzałce.
Chwilę wcześniej też była idealna korekta ABC. Ta akurat bardzo czytelna. Wejście na zielonej strzałce i jazda w górę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
-
- Fanatyk
Napisałeś wcześniej o cyklu 12345-ABCadamkaluza pisze: ↑04 maja 2023, 14:12Na koniec tych teorii dodam tylko tą strukturę najbardziej "dzikiej" korekty Najbardziej dzikiej bo wybija dołek i wybija też szczyt zanim rozpocznie kolejny impuls. Wejście na czerwonej strzałce.
GBPCHF_2023-05-04_14-00-44.png
Chwilę wcześniej też była idealna korekta ABC. Ta akurat bardzo czytelna. Wejście na zielonej strzałce i jazda w górę.
GBPCHF_2023-05-04_14-07-01.png
więc oznacz cały cykl na swoich wykresach
i przejdź do oznaczeń dnia dzisiejszego i pokaż ewentualne rozegranie korekty płaskiej
oczywiście jezeli mozesz,
byłaby to dobra teoria poparta praktyką
- adamkaluza
- Pasjonat
Napisałem już że nie interesuje mnie cały cykl. Czytajcie uważnie co pisze. Nie chce mi się powtarzać to co napisałem przed chwilą.Tomasz196407 pisze: ↑04 maja 2023, 14:44Napisałeś wcześniej o cyklu 12345-ABCadamkaluza pisze: ↑04 maja 2023, 14:12Na koniec tych teorii dodam tylko tą strukturę najbardziej "dzikiej" korekty Najbardziej dzikiej bo wybija dołek i wybija też szczyt zanim rozpocznie kolejny impuls. Wejście na czerwonej strzałce.
GBPCHF_2023-05-04_14-00-44.png
GBPCHF_2023-05-04_14-07-01.png
więc oznacz cały cykl na swoich wykresach
i przejdź do oznaczeń dnia dzisiejszego i pokaż ewentualne rozegranie korekty płaskiej
oczywiście jezeli mozesz,
byłaby to dobra teoria poparta praktyką
-
- Fanatyk
OK , npadamkaluza pisze: ↑04 maja 2023, 15:10
Napisałem już że nie interesuje mnie cały cykl. Czytajcie uważnie co pisze. Nie chce mi się powtarzać to co napisałem przed chwilą.
- adamkaluza
- Pasjonat
Przykładowe wejścia na korektę ABC zaznaczone strzałką zielonąadamkaluza pisze: ↑03 maja 2023, 23:35Odnośnie Eliota to tylko po to żeby odróżniać impuls od korekty i grać z trendem. Nie ma co liczyć że zawsze będzie 5 fal, najważniejsze to struktura 1,2,3 i to wystarczy. Wchodzimy zawsze na koniec korekty i lecimy w kolejnym impulsie.
- adamkaluza
- Pasjonat
G/U +50p
- adamkaluza
- Pasjonat
C/J +62p
- adamkaluza
- Pasjonat
Dawno nic nie dodawałem. Nowa platforma, nowe wykresy, nowy trochę styl gry. W sumie zasady wejść się nie zmieniły, ale prowadzenie pozycji inne i więcej instrumentów finansowych.
N/J +84p
N/J +84p
- adamkaluza
- Pasjonat
Tak jak pisałem więcej instrumentów finansowych. Gram w sumie na wszystkim co ma rozsądne koszty transakcji - indeksy, metale, towary i surowce. Nawet na bawełnie wchodziłem ostatnio ale tam mam duże koszty transakcji więc omijam raczej.
DE +13 277p (mój broker dziwnie punkty liczy więc dużo punktów haha)
DE +13 277p (mój broker dziwnie punkty liczy więc dużo punktów haha)