Dywergencje by San Pellegrino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Opanowany
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Opanowany »

Możliwe zebranie paru pipsów z edzia

Obrazek
adult image hosting

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Dywergencje ja je rysować

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Opanowany kolego, to nie są dywergencje to co wrzucasz, chyba że czegoś nie wiem. Bycie kreatywnym to niewątpliwa zaleta w życiu ale przy dywergencjach liczą się dwie rzeczy:
1. Wychylenie poniżej poziomu 30 i powyżej poziomu 70 - w opcjach RSI zaznacz je sobie wyraźnie widzę, ze ich nie masz.
2. Formacja potwierdzająca zmianę sentymentu.

Jeżeli będziesz kreatywny nie będziesz w stanie odróżnić sygnału prawdziwego od fałszywego, stracisz tylko pieniądze i zniechęcisz się do wszystkiego.
Jestem noobem i jeszcze długo pozostanę

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

kanku
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kanku »

Nie chciałem sie odzywać bo może czegoś nie rozumiem ale dzięki, Pellegrino przynajmniej dobrze myślałem że kolego coś pomylił.
Zresztą na tę chwilę edek idzie do góry a opanowanemu chyba chodziło o zjazd w dół.

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

USD/CAD dywergencja wzrostowa

Szykuję nam się dywergencja wzrostowa na parze USD/CAD wykres H1
Czekam jednak cierpliwie na zamknięcie świecy o 11 i jak będzie wyglądać, liczę na młotek lub doji, być może engulfing
Zauważyłem jeszcze jedną przypadłość przy dwóch wejściach. Jeżeli występuję dywergencja H4 i jesteśmy poniżej 200SMA to po wejściu nasz TP 1 powinien znajdować się przy 200SMA na wykresie M15, wczorajsze wejścia na złocie i NZD/USD to potwierdzają, postanowiłem to zapisać i zwracać uwagę przy przyszłych wejściach i prowadzeniu pozycji.

Obrazek
gif hosting

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19783 system do dziennika Nocny Marek Dziurnal

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Opanowany. W sumie jesteś blisko, tylko w przypadku trendu wzrostowego pociągnij linię po "close" świeczek i po szczytach wskaźnika i odwrotnie w przypadku trendu spadkowego po "open" świec i po dołkach wskaźnika. generalnie dla leniwych są jakieś wskaźniki, ale ujowate, więc raczej staraj się rysować sam.

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

Jest i dywergencja na kablu, dałem S, SL ten pips ale pewno szybciej zamknę jak coś.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

jbm8 pisze:Jest i dywergencja na kablu, dałem S, SL ten pips ale pewno szybciej zamknę jak coś.
Zgadzam się sam wszedłem S na 1,6145 ale ta godzina będzie kluczowa, mam nadzieję, ze H1 zamknie się jako doji, przydałby się lekki spadek po takim rajdzie, idealnie do 1.6000 i później reload na wsparciu długą heh marzenia :D

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

sp2ews pisze:Hej! Dywergencje jak do tej pory świetnie się sprawdzają w moim tradingu :) Choć ja szukając ich nie schodzę poniżej H1
Wrzucę screen, który już widnieje w innym wątku (mam nadzieję, że modzi nie wlepią mi ostrzeżenia za dublowanie - pasuje i tu i tu)

Otóż zamknąłem pozyjcę min. ze względu na ową dywergencję.

Obrazek
adult upload image
San Pellegrino pisze:Bearish engulfing się tworzy jak się zamknie świeca na wysokości otwarcia poprzedniej albo poniżej, to najlepsze wejście na shorta jest od razu po otwarciu ostatniej świecy
Niestety ten przypadek okazał się fałszywy i cena zignorowała tą dywergencję. To jest przykład tego, że gra na samą dywergencję jest raczej ryzykowna.

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

Zostawiam jak jest i ide jeść placki i tak planowałem przerwę do USA jak będzie co grać to fajnie.

8)

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Tu było przepiękne wejście dziś na AJ niestety przegapiłem, długi młotek + silny sygnał

Obrazek
upload images

ODPOWIEDZ