Duplikowanie obiektów na pozostałe wykresy w ramach profilu

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
tak_i

Duplikowanie obiektów na pozostałe wykresy w ramach profilu

Nieprzeczytany post autor: tak_i »

Witam,

Czy spotkał się może ktoś z istniejącym rozwiązaniem automatycznie kopiującym obiekty naniesione na jeden z wykresów, na pozostałe wykresy tej samej pary w ramach aktywnego profilu?

Myśląc "obiekty" mam w szczególności na uwadze linię poziomą.

JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Duplikowanie obiektów na pozostałe wykresy w ramach prof

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

zapisz ten wykres jako szablon i otwórz ten szablon na pozostałych wykresach

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

poniewaz ten temat zostal wrzucony do Programowania, wiec sadze, ze pytajacemu chodzi o rozwiazanie dynamiczne - bo to co sugeruje JAREK69 wymagaloby zapisu nowego profilu na pierwszym wykresie i odswiezeniu wszystkich profili na tych wykresach na ktorych mial sie ten ustawiony obiekt skopiowac.

Teoretycznie wskaznik czy EA moze kontrolowac tylko obiekty na swoim wlasnym wykresie, ale... od czego mamy Zmienne Globalne ?
1. na pierwszym wykresie umieszczamy wskaznik ktory bedzie kopiowal wszystkie ustawione przez nas obiekty do Zmiennych Globalnych.
2. na pozostalych wykresach chodza sobie w tle wskaznicznki ktore beda sprawdzac czy pojawil sie jakis nowy obiekt (np. o okreslonej nazwie) i jesli tak, to kopiuja go na wlasnym wykresie.

Niedogodnosc: traci sie jednego ticka pomiedzy zapisem do Zmiennych Globalnych i odczytaniem i wrzuceniem na inny wykres. Ale to i tak szybciej niz zapisywanie profilu i odswiezanie go na kilku innych wykresach.

Milego weekendu,
CoVal

tak_i

Tak myślę o rozwiązaniu dynamicznym, żeby wykresy korespondowały ze sobą i kopiowały nowo powstałe elementy tam gdzie ich brakuje. Zdaję sobie sprawę, że linia trendu po zmianie TF nie wychodzi dokładnie jak być powinna więc ją pomijam. Najbardziej mi zależy na liniach poziomych ewentualnie prostokątach.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

tak_i pisze:Witam,

Czy spotkał się może ktoś z istniejącym rozwiązaniem automatycznie kopiującym obiekty naniesione na jeden z wykresów, na pozostałe wykresy tej samej pary w ramach aktywnego profilu?

Myśląc "obiekty" mam w szczególności na uwadze linię poziomą.
Jeśli Cię zadowoli to jest rozwiązanie pośrednie (zawsze możesz sprobować to zautomatyzować) poprzez tak zwane kopiuj/wklej wykonywane ręcznie za pomocą skryptów.
Skrypty przenoszą większość obiektów, chyba brakuje tylko elipsy, trza by dopisać do kodu (w sumie jakby ktoś potrafił to można by uzupełnić kod o ten szczegół, kiedyś próbowałem ale z tą elipsą mi nie wychodziło).

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

tak_i

kris007 pisze:Jeśli Cię zadowoli to jest rozwiązanie pośrednie (zawsze możesz sprobować to zautomatyzować) poprzez tak zwane kopiuj/wklej wykonywane ręcznie za pomocą skryptów.
Dziękuję.

Mogę Cię jeszcze prosić o instrukcję jak użyć tych skryptów?

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

tak_i pisze: Dziękuję.

Mogę Cię jeszcze prosić o instrukcję jak użyć tych skryptów?
Na wykresie który chcesz skopiować uruchamiasz skrypt: 00-Scr-ObjectCopier_COPY5 następnie na drugim wykresie na który chcesz przenieść obiekty uruchamiasz drugi skrypt: 00-Scr-ObjectCopier_PASTE5 i gotowe :)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ