Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
A, tak przepraszam.
Możesz polecić brokerów, u których sa jak najniższe wymogi marginesu dla ropy? Dlaczego jedno brokrlerzy oferuja grę lotem, zas inni kontraktami na tym samym instrumencie? Czy tu chodzi tylko o możliwość grania mniejszym wolumenem niz 1 kontraktem? np. 2 mikroloty u Tickmill < 1 kontrakt
Możesz polecić brokerów, u których sa jak najniższe wymogi marginesu dla ropy? Dlaczego jedno brokrlerzy oferuja grę lotem, zas inni kontraktami na tym samym instrumencie? Czy tu chodzi tylko o możliwość grania mniejszym wolumenem niz 1 kontraktem? np. 2 mikroloty u Tickmill < 1 kontrakt
Na ropie gram akurat w Dukascopy i specjalnie nie mam rozeznania gdzie dany broker chce jaki margin. Ale jak sam napisałeś, zazwyczaj brokerzy mają oferty, gdzie wolumen jest wyrażany w lotach lub kontraktach (wtedy 1.00 lot to minimum i dostępne są tylko pełne wielokrotności stawki) - podobnie jest na indeksach - niektórzy brokerzy, np. FxPro, oferują oba rodzaje instrumentów. Wszystko zależy od samego brokera i tego skąd bierze CFD.
Mogę przygotować takie zestawienie z marginami dla ropy u popularnych brokerów w nowym tygodniu
.
Mogę przygotować takie zestawienie z marginami dla ropy u popularnych brokerów w nowym tygodniu

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Po dłuższej przerwie chciałbym wrócić do tego brokera. Z tego co widzę zmiany idą w dobrym kierunku: bonusy obniżające prowizję i nowa z tego co widzę to lepsza wersja platformy.
Według moich obliczeń, bonus 100% obniża prowizję o 53%, a bonus 10% o 16%.
Czy ktoś wie, jak to jest dokładnie z wykonaniem warunków obrotu, żeby bonus był wypłacalny? Jeżeli w ciągu roku zrobię np. 50% wymaganej wartości obrotu, to połowa bonusu będzie wypłacalna? Czy bonus przepadnie w całości?
Czy ktoś wie, jak to jest dokładnie z wykonaniem warunków obrotu, żeby bonus był wypłacalny? Jeżeli w ciągu roku zrobię np. 50% wymaganej wartości obrotu, to połowa bonusu będzie wypłacalna? Czy bonus przepadnie w całości?
Witaj,Maximur pisze:Po dłuższej przerwie chciałbym wrócić do tego brokera. Z tego co widzę zmiany idą w dobrym kierunku: bonusy obniżające prowizję i nowa z tego co widzę to lepsza wersja platformy.
To o ile % zostanie obniżona prowizja zależy przede wszystkim od tego w jakim progu prowizyjnym się znajdujesz. Anniversary Bonus 100% jest tak pomyślany, że w przypadku, gdy startujesz z najniższego progu prowizyjnego to ostatecznie bonus w całości niweluje Ci koszty prowizyjne (czyli Twoim kosztem przez cały rok był tylko rynkowy spread). Proporcjonalnie, w każdym wyższym progu będzie to mniej. W Equity Bonus wychodzi to oczywiście ciut słabiej.
Odnośnie wypłaty bonusu. Niestety, aż tak dobrze nie ma

Na wypracowanie obrotu mamy równo rok od momentu jego przyznania i w przypadku, gdy uda nam się zrealizować warunki przed upływem tej daty możemy ubiegać się o niego na nowo. Wystarczy zlecić wypłatę, a następnie ponownie zasilić konto - broker oficjalnie pozwala na taki manewr. Rozmawiałem też z kilkoma traderami, którzy tak robią i nie mieli żadnych problemów.
Sama promocja cieszy się dużym zainteresowaniem, dlatego jest przedłużana już bodajże trzeci rok z rzędu. Myślę, że można potraktować ją już jako stały element oferty.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dzięki za informacje. Procenty liczyłem dla najwyższej prowizji. Przy o połowie mniejszej prowizji rzeczywiście kosztem jest tylko spread.
Myślę, że skorzystam jednak ze 100% bonusu, tylko że wpłacę mniejszy depozyt.
Można zrobić tak, że np wpłacę 1000 zł wystąpię o przyznanie bonusu i jak mi bonus przyznają, dopłacę dopiero większy kapitał już bez bonusu? Wtedy spokojnie od mniejszej kwoty taki obrót można wyrobić.
Myślę, że skorzystam jednak ze 100% bonusu, tylko że wpłacę mniejszy depozyt.
Można zrobić tak, że np wpłacę 1000 zł wystąpię o przyznanie bonusu i jak mi bonus przyznają, dopłacę dopiero większy kapitał już bez bonusu? Wtedy spokojnie od mniejszej kwoty taki obrót można wyrobić.
Jak najbardziej, możesz tak zrobić. Blokowana jest jednak możliwość wypłat. Tzn. wypłacić możesz ale wtedy również przepada wypracowany obrót.Maximur pisze: Można zrobić tak, że np wpłacę 1000 zł wystąpię o przyznanie bonusu i jak mi bonus przyznają, dopłacę dopiero większy kapitał już bez bonusu? Wtedy spokojnie od mniejszej kwoty taki obrót można wyrobić.
-- pn 12-06-2017, 10:22 --
Więcej o obniżaniu kosztów w Dukascopy:
https://forexclub.pl/maksymalnie-obnizy ... dukascopy/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Miałem problem w DukaScopy z transferem środków nie dochodziły ok 3 dni ,zwykle wpływają natychmiast jak cię okazało przyczyną było to że po MC wypłaciłem resztę środków co spowodowało że moje konto stało się "nieaktywne" sprawa została wyjaśniona
-- 01 lip 2017, 15:42 --
Szybkie pytanie czy na wykresach DukaScopy są świece niedzielne 2 godzinne ? i czy jest tylko 5 świec dziennych w tygodniu ?
-- 01 lip 2017, 19:21 --
na myśli mam to jakie wady i zalety ma granie z ustawieniem "filtr flats wyłączony" ?
Szybkie pytanie czy na wykresach DukaScopy są świece niedzielne 2 godzinne ? i czy jest tylko 5 świec dziennych w tygodniu ?
na myśli mam to jakie wady i zalety ma granie z ustawieniem "filtr flats wyłączony" ?
Cześć,
możecie z łaski swojej sprawdzić logowanie na platformę oraz czy strona główna dukasa Wam działa?
Nim wpadnę w panikę muszę sprawdzić czy to nie wina mojego sprzętu/firewalla
możecie z łaski swojej sprawdzić logowanie na platformę oraz czy strona główna dukasa Wam działa?

Też miałem przez chwile problem ale już działa. Z tego co widze są luki w kwotowaniach.RobertK pisze:Cześć,
Cześć,RobertK pisze:Cześć,
Strona Dukascopy Bank działa, ale platforma faktycznie ma jakiś problem z połączeniem.
Sorki, nie widziałem, że coś dopisałeśPiwko777 pisze:Miałem problem w DukaScopy z transferem środków nie dochodziły ok 3 dni ,zwykle wpływają natychmiast jak cię okazało przyczyną było to że po MC wypłaciłem resztę środków co spowodowało że moje konto stało się "nieaktywne" sprawa została wyjaśniona

1) To zależy jak sobie ustawisz na platformie.
2) Wg mnie żadnych. Wyfiltrowuje Ci "płaskości", czyli sytuacje, gdzie nie było żadnych kwotowań.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu