Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
Możliwe, że zwiększali. Jednak pozycje na 1 lota próbowałem otworzyć jakieś 3 tygodnie temu albo i dłużej, więc raczej ich to nie dotyczy. Udało mi się otworzyć na 0.78 przy kapitale 5k. To są główne pary walutowe, więc nie mam pojęcia dlaczego taki problem występuje.
Da się jakoś sprawdzić jaką maksymalną pozycję uda mi się otworzyć? Szczerze wątpię, ale otwierać pozycję na niewiadomą wartość to nie najlepszy pomysł.
Na ew. pytania odpowiem w dzień.
Dobranoc.
Da się jakoś sprawdzić jaką maksymalną pozycję uda mi się otworzyć? Szczerze wątpię, ale otwierać pozycję na niewiadomą wartość to nie najlepszy pomysł.
Na ew. pytania odpowiem w dzień.
Dobranoc.
W jforex masz dostęp do logów. To jest w zakładce REPORTS następnie ACTIVITY LOG. Zapisują się tam wszystkie komunikaty które widzisz w dolnym panelu "messages". Masz tam też komunikaty dotyczące pozycji.
Tutaj masz link do konta demo żeby zobaczyć o czym mowa https://eu-demo.dukascopy.com/fo/report ... tivity_log
Zobacz co pisało na temat tych pozycji które otwierałeś. Jeśli coś nie gra to wyskakuje komunikat że nie starczyło limitu albo jeszcze coś innego - pisze z jakiego powodu zlecenie nie zostało przyjęte. Jeśli otworzysz za dużą pozycje a brakuje marginesu to wyskoczy tam komunikat w stylu "wolny margines pozwalał otworzyć tylko tyle i tyle (Insufficient margin. Filling maximum allowed amount)" i następne komunikaty będą potwierdzeniem że pozycja została otwarta, po jakiej cenie, itd.
Tutaj masz link do konta demo żeby zobaczyć o czym mowa https://eu-demo.dukascopy.com/fo/report ... tivity_log
Zobacz co pisało na temat tych pozycji które otwierałeś. Jeśli coś nie gra to wyskakuje komunikat że nie starczyło limitu albo jeszcze coś innego - pisze z jakiego powodu zlecenie nie zostało przyjęte. Jeśli otworzysz za dużą pozycje a brakuje marginesu to wyskoczy tam komunikat w stylu "wolny margines pozwalał otworzyć tylko tyle i tyle (Insufficient margin. Filling maximum allowed amount)" i następne komunikaty będą potwierdzeniem że pozycja została otwarta, po jakiej cenie, itd.
Wyjątkowo rookie mnie uprzedził...
Inna sugestia - skontaktuj się z Dukascopy inpoproś o wyjaśnienie. Sprawdzą co konkretnie działo się z Twoimi transakcjami i odniosą się do zjawiska bezpośrednio. My możemy tylko teoretyzować...
-- wt 25-04-2017, 16:52 --
Możesz też wkleić komunikaty z JForex lub z Activity log (lub najlepiej cały screen), które wyświetlane są od razu po zawarciu takich pozycji.
Myślałem o tym i na 97,36% jest to spowodowane niewystarczającym depozytem
.

Inna sugestia - skontaktuj się z Dukascopy inpoproś o wyjaśnienie. Sprawdzą co konkretnie działo się z Twoimi transakcjami i odniosą się do zjawiska bezpośrednio. My możemy tylko teoretyzować...
-- wt 25-04-2017, 16:52 --
Możesz też wkleić komunikaty z JForex lub z Activity log (lub najlepiej cały screen), które wyświetlane są od razu po zawarciu takich pozycji.
Myślałem o tym i na 97,36% jest to spowodowane niewystarczającym depozytem

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Witam wszystkich forumowiczów,
Mam krótkie pytanie dotyczące 2 wicks renko charts w JForex3 Dukascopy a mianowicie: co pokazuje dodatkowy knot na wykresach renko (ten drugi). Czyli np. trend wzrostowy knoty u dołu pokazują na ile cofa się cena przed osiągnięciem kolejnej cegły renko (standard to jest oczywiste), a co pokazują w tym czasie górne knoty? Nie chodzi o bary odwrotu trendu tylko takie w trakcie trwania trendu wzrostowego - te u góry lub trendu spadkowego - te u dołu cegły?
Pozdrawiam
Mam krótkie pytanie dotyczące 2 wicks renko charts w JForex3 Dukascopy a mianowicie: co pokazuje dodatkowy knot na wykresach renko (ten drugi). Czyli np. trend wzrostowy knoty u dołu pokazują na ile cofa się cena przed osiągnięciem kolejnej cegły renko (standard to jest oczywiste), a co pokazują w tym czasie górne knoty? Nie chodzi o bary odwrotu trendu tylko takie w trakcie trwania trendu wzrostowego - te u góry lub trendu spadkowego - te u dołu cegły?
Pozdrawiam
Wrzucisz screena z zaznaczeniem? Będzie łatwiejJacek2009 pisze:Witam wszystkich forumowiczów,
Pozdrawiam

-- śr 26-04-2017, 16:30 --
Już wiem o co chodzi. Możesz to sobie wyłączyć w opcjach. Ogólnie knoty w Renko zostały dodane dla osób używających tych wykresów na wyższych interwałach (powyżej H1).
https://forexclub.pl/kwietniowa-aktualizacja-jforex/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Cegły EUR/USD bycze, knoty dolne wiadomo - pokazują cofanie się ceny nim osiągniemy następną najwyższą (nowa cegła) a tu nagle ten drugi knot od góry - czerwona strzałka - co on pokazuje? Przecież ogarnia go cegła wyżej?raposo pisze:Wrzucisz screena z zaznaczeniem? Będzie łatwiejJacek2009 pisze:Witam wszystkich forumowiczów,
Pozdrawiam.
-- śr 26-04-2017, 16:30 --
Już wiem o co chodzi. Możesz to sobie wyłączyć w opcjach. Ogólnie knoty w Renko zostały dodane dla osób używających tych wykresów na wyższych interwałach (powyżej H1).
Pozdr;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dukascopy pisze:Jacek2009 pisze:Cegły EUR/USD bycze, knoty dolne wiadomo - pokazują cofanie się ceny nim osiągniemy następną najwyższą (nowa cegła) a tu nagle ten drugi knot od góry - czerwona strzałka - co on pokazuje? Przecież ogarnia go cegła wyżej?raposo pisze: Już wiem o co chodzi. Możesz to sobie wyłączyć w opcjach. Ogólnie knoty w Renko zostały dodane dla osób używających tych wykresów na wyższych interwałach (powyżej H1).
Pozdr;)
I tyle wiadomoBesides the usual wicks for Renko charts, which are drawn in one direction only, the opposite wicks can be shown as well now. This is useful for low and high detection, when Renko are calculated on longer sessions, e.g. 1 hour.
Null bricks, which are bricks with 0 volume, can be shown transparent now. This feature is enabled by default and can be disabled in Preferences/Chart/Show transparent body for Null Renko bricks and Price Range candles.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Co ciekawe cegły null niekiedy też mają knoty/ogony - i teraz już nic nie wiadomo ?raposo pisze:Dukascopy pisze:Jacek2009 pisze:Cegły EUR/USD bycze, knoty dolne wiadomo - pokazują cofanie się ceny nim osiągniemy następną najwyższą (nowa cegła) a tu nagle ten drugi knot od góry - czerwona strzałka - co on pokazuje? Przecież ogarnia go cegła wyżej?raposo pisze: Już wiem o co chodzi. Możesz to sobie wyłączyć w opcjach. Ogólnie knoty w Renko zostały dodane dla osób używających tych wykresów na wyższych interwałach (powyżej H1).
Pozdr;)I tyle wiadomoBesides the usual wicks for Renko charts, which are drawn in one direction only, the opposite wicks can be shown as well now. This is useful for low and high detection, when Renko are calculated on longer sessions, e.g. 1 hour.
Null bricks, which are bricks with 0 volume, can be shown transparent now. This feature is enabled by default and can be disabled in Preferences/Chart/Show transparent body for Null Renko bricks and Price Range candles..
A to może być akurat efekt datafeedu. Czy po odświeżeniu wykresu nadal są? Teoretycznie nie powinny. Pogadam jutro z Dukascopy
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
To nie datafeed. Na innych parach też znalazłem np. USD/JPY. W załączniku cegła null z ogonem. Generalnie pytanie do Dukascopy brzmi co pokazuje "drugi" ogon/knot na wykresach renko?raposo pisze:A to może być akurat efekt datafeedu. Czy po odświeżeniu wykresu nadal są? Teoretycznie nie powinny. Pogadam jutro z Dukascopy.
Z góry dziekuję za pomoc.
PS. Świetnie, że rozwijają Renko Charts

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.