Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
Pytanie jest ogólne. Ciekaw jestem czy komuś z Was udało się na tym zarobić. Dzięki za szczerą odpowiedź, na takie właśnie liczę.
Dziwna sprawa, brakuje mi na wykresie wczorajszego dnia. Jest 21.11. a po nim 23.11 . Dwa razy włączałem platformę i nie ma świeczek, jest tylko luka. Co można zrobić by to naprawić?
Hmmm... Faktycznie dziwna, bo sprawdziłem wyrywkowo i nie mam takich luk. Czy są one na konkretnych instrumentach czy na wszystkich?yogi pisze:Dziwna sprawa, brakuje mi na wykresie wczorajszego dnia. Jest 21.11. a po nim 23.11 . Dwa razy włączałem platformę i nie ma świeczek, jest tylko luka. Co można zrobić by to naprawić?
Wyszła dziś aktualizacja platformy więc zacząłbym od jej zainstalowania. Następnie wyczyść cache Javy (na wszelki wypadek) - https://www.java.com/pl/download/help/plugin_cache.xml
Potem uruchom platformę i spróbuj odświeżyć wykresy - na górnym pasku menu dwie strzałki "zakręcone w kółko". Jak nie pomoże to otwórz na nowo wykresy i zobacz czy na nich jest OK. W ostateczności zostaje przeinstalowanie całej platformy... A na końcu to już chyba tylko kontakt z supportem

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
raposo pisze:Hmmm... Faktycznie dziwna, bo sprawdziłem wyrywkowo i nie mam takich luk. Czy są one na konkretnych instrumentach czy na wszystkich?yogi pisze:Dziwna sprawa, brakuje mi na wykresie wczorajszego dnia. Jest 21.11. a po nim 23.11 . Dwa razy włączałem platformę i nie ma świeczek, jest tylko luka. Co można zrobić by to naprawić?
Wyszła dziś aktualizacja platformy więc zacząłbym od jej zainstalowania. Następnie wyczyść cache Javy (na wszelki wypadek) - https://www.java.com/pl/download/help/plugin_cache.xml
Potem uruchom platformę i spróbuj odświeżyć wykresy - na górnym pasku menu dwie strzałki "zakręcone w kółko". Jak nie pomoże to otwórz na nowo wykresy i zobacz czy na nich jest OK. W ostateczności zostaje przeinstalowanie całej platformy... A na końcu to już chyba tylko kontakt z supportem.
Dzięki,platforma się zaktualizowała i prawidłowo wczytała i są wszystkie świeczki .Dzięki za pomoc.
Probowaliscie opcje binarne? Co o nich sądzicie? Macie jakieś zastrzeżenia?
Mam kilka pytań dot. dukascopy.
Czy są jakieś inne korzyści z otwarcia current account poza ochroną depozytu? Czy mając do dyspozycji ekwiwalent 5000 USD lepiej otworzyć konto szwajcarskie czy konto europejskie? Czy wpłata musi być w dolarach? Czy jest do dostępne konto w złotówkach? Tylko wtedy pewnie koszty wpłaty/wypłaty będą wysokie, więc może lepiej w Euro?
Czy są jakieś inne korzyści z otwarcia current account poza ochroną depozytu? Czy mając do dyspozycji ekwiwalent 5000 USD lepiej otworzyć konto szwajcarskie czy konto europejskie? Czy wpłata musi być w dolarach? Czy jest do dostępne konto w złotówkach? Tylko wtedy pewnie koszty wpłaty/wypłaty będą wysokie, więc może lepiej w Euro?
To tylko poboczna część oferty Dukascopy ale ogólnie produkt sam w sobie jest na tyle prosty, że nie ma tutaj specjalnie filozofii. Na plus w Dukascopy jest bardzo wysoka (porównując z innymi) premia opcyjna.HubertK pisze:Probowaliscie opcje binarne? Co o nich sądzicie? Macie jakieś zastrzeżenia?
Wszystkie istotne, z punktu widzenia tradera, różnice między Bankiem a Europe opisaliśmy tutaj:salceson pisze:Mam kilka pytań dot. dukascopy.
http://forexclub.pl/dukascopy/#rnicebankaeurope
Wpłata może być w dowolnej walucie oferowanej przez Dukascopy - dostępne są rachunki bankowe we wszystkich walutach (w tym w PLN) więc nie ma tu przewalutowania. Koszty znajdziesz w w/w linku

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Od wczoraj zauwazylem mozliwosc logowania sie do konta real jforex przy uzyciu v.3. Wczesniej dostepne tylko na demo.
To co mi sie podoba to mozliwosc wybrania TF na ktorym ma byc widoczny obiekt oraz zapamietanie ostatnich wlasciwosci obiektu czyli przykladowo czesto uzywam prostokatow o tym samym kolorze ktory domyslnie zawsze jest szary. Teraz jest zapamietywany ostatni utworzony na wykresie i nowy bedzie od razu utworzony o takich samych parametrach. Mam nadzieje ze teraz bardziej przyloza sie do stabilnosci platformy zamiast nowych opcji bo to mulenie wykresow od czasu do czasu po dlugim czasie pracy platformy jest denerwujace (muli przynajmniej u mnie przy 18 obserwowanych parach na 3 monitorach czyli jforex w 3 niezaleznych okienkach glownych 6 par w kazdym okienku. Oczywiscie kasuje cache od czasu do czasu.
To co mi sie podoba to mozliwosc wybrania TF na ktorym ma byc widoczny obiekt oraz zapamietanie ostatnich wlasciwosci obiektu czyli przykladowo czesto uzywam prostokatow o tym samym kolorze ktory domyslnie zawsze jest szary. Teraz jest zapamietywany ostatni utworzony na wykresie i nowy bedzie od razu utworzony o takich samych parametrach. Mam nadzieje ze teraz bardziej przyloza sie do stabilnosci platformy zamiast nowych opcji bo to mulenie wykresow od czasu do czasu po dlugim czasie pracy platformy jest denerwujace (muli przynajmniej u mnie przy 18 obserwowanych parach na 3 monitorach czyli jforex w 3 niezaleznych okienkach glownych 6 par w kazdym okienku. Oczywiscie kasuje cache od czasu do czasu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dukascopy BANK - koszty wpłat
Witam.
Posiadam konto forex w Dukascopy Bank.
Zrobiłem pierwszy przelew z polskiego banku ING do szwajcarskiego Dukascopy (waluta PLN). ING pobrało 40 zł za przelew całej kwoty. Dukascopy otrzymało kwotę pomniejszoną o około 1%.
Pytanie pierwsze gdzie podziało się rzeczone 1%?
Pytanie drugie jaki bank oferuje najtańsze przelewy w PLN bez dodatkowych niespodzianek umożliwiające przesłanie pieniędzy z Polski do Dukascopy Bank?
Posiadam konto forex w Dukascopy Bank.
Zrobiłem pierwszy przelew z polskiego banku ING do szwajcarskiego Dukascopy (waluta PLN). ING pobrało 40 zł za przelew całej kwoty. Dukascopy otrzymało kwotę pomniejszoną o około 1%.
Pytanie pierwsze gdzie podziało się rzeczone 1%?
Pytanie drugie jaki bank oferuje najtańsze przelewy w PLN bez dodatkowych niespodzianek umożliwiające przesłanie pieniędzy z Polski do Dukascopy Bank?
1% to może być:
A) przewalutowanie,
B) prowizja banku pośredniczącego w transakcji.
Niestety, przy przelewach SWIFT trzeba się liczyć z punktem B. Radą jest na to założenie konta w EUR i korzystanie z przelewów SEPA lub zmiana banku. Niestety nie jestem na bieżąco z ofertami więc tutaj w wyborze najkorzystniejszej z nich już nie pomogę.
A) przewalutowanie,
B) prowizja banku pośredniczącego w transakcji.
Niestety, przy przelewach SWIFT trzeba się liczyć z punktem B. Radą jest na to założenie konta w EUR i korzystanie z przelewów SEPA lub zmiana banku. Niestety nie jestem na bieżąco z ofertami więc tutaj w wyborze najkorzystniejszej z nich już nie pomogę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu