Wczoraj trzy wejścia.
Dzień na starcie rynku dosyć wyraźnie pokazywał kierunek i z lekkimi obawami podpuchy wybrałem EJ'ka na zjazd w dół. Trochę się wystraszyłem mocniejszych ruchów w obie strony jak inne pary realizowały lepiej scenariusz i jednak szybko wyszedłem w okolicach 0. Nawet automatycznego SL=20p nie przestawiłem ale i tak dużo by się tam nie urwało tzn. zakres rano był już spory. Cena podeszła lekko do góry ale potem już ładnie w dół. Nie widziałem miejsca z akceptowanym SL na ponowienie. Plan był na 38p - zrobili 43p.
Drugi scenariusz na rynku był na S na USDCHF. Nie zaryzykowałem wejścia przy bandzie a potwierdzenie uciekło bez najmniejszej korekty. Kierunek widziałem na tyle że wszedłem na przebicie drugiej bandy. Wymusiło to spory SL ale udało się poniżej 20p. Byłem tak przekonany do ruchu że nawet dołożyłem jeszcze dwie pozycje. Dla każdej jednak musiałem ustawiać SL dosyć szeroki co sumarycznie przekroczyło moje ryzyko na dany scenariusz. Zrobiło się nerwowo dlatego jak odbili się przy próbie przebicie powychodziłem ze wszystkich pozycji na minimalnych BE. Akurat było to miejsce gdzie rynek już nie wrócił a zrealizował w ślimaczym tempie (o 16 się udało) cel okrągłego poziomu i planowane 50p.
Po fakcie pomyślałem sobie że lepszej okazji trudno oczekiwać na solidne przełamanie się a ja dalej w miejscu...
Na koniec był jeszcze pomysł z L na UJ ale tutaj nie trafione. Początek zapowiadał się nieźle ale jak likwidowali wybicia a na innych rynkach robiło się odwrotnie nie wyszedłem a była okazja na jakiś drobny BE. Powiedziałem sobie że tym razem albo SL albo TP, że tym razem mnie nie zrobią no ale zrobili

SL ustawione na 12,4 mocniejszym zjazdem zabrało 14,1p.
Tak to jest jak się łamie zasady. Dzień dobry z kierunkami a zakończony na minusie.
Widać światełko w tunelu ale cały czas takie same. Czekam na przełamanie zamiast brać się za ostrą walkę. Każdy pips trzeba wyszarpać z rynku. Spekulacje na luzaka będą jak wskoczę na wyższy poziom. Teraz trzeba walczyć
Dzień w pipsach: -0,3 +1,4 +2,6 +2,1 -14,1
Konto za bieżący miesiąc: -4,11%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.