Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Tak na szybko

Obrazek

Long kabel po cenie 1,5612 z TP na 1,5697.

NLA + odbicie od wsparcia + odbicie od fibo.

Tp na zakładanym poziomie odwrotu na short - silny opór.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:Long kabel po cenie 1,5612 z TP na 1,5697.
:evil:

Bez komentarza - stan konta -64p

Kierunek dobry + target dobrze wyznaczony - cena tam doszła - tylko jak zwykle spieprzony moment wejścia. :evil:

:evil:
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Kolejny trade na szybko:

Obrazek

TP być może ulegnie zmianie.
Szczegóły w stopce.

8)
No pain - No gain

BRZOZA
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: BRZOZA »

no proszę, wczoraj nie wiem od kiedy wszedłem na forex i to samo zagrałem, tylko trochę spóźniony bo wszedłem na 1.5933 i jak szedłem spać to zamknąłem coś ok 16p.
pozdrawiam;)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Ciąg dalszy pasma porażek - tutaj to właściwie na własne życzenie - niższy szczyt i tutaj nie powinno być wejścia - jaki ja jestem głupi - głupota nie boli - niestety.

Także poszło tylko na +30 i odwrót na down. :cry:

Coraz częściej obserwuję taką zależność - sygnały wg NLA (albo wg mojego widzimisię) całkowicie nie pokrywają się z konkretnymi moimi analizami na czystym wykresie - i dlatego na razie "zawieszam" stosowanie systemu NLA.

Dam szansę innemu systemowi - mojego autorstwa - czysty wykres bez żadnych wskaźników - same podstawy podstaw - zobaczymy co z tego wyjdzie.

Coraz częściej także myślę o wejściu w real - z jakąś małą kwotą - bo demo to jednak do mnie nie przemawia - brak mi ostatnio motywacji do dalszej gry. A na real być może by się to zmieniło.

Całkowity stan konta -85p

Czekajcie cierpliwie na "mocne uderzenie" i ostateczne rozwiązanie kwestii zera na koncie :lol:
No pain - No gain

le0n71
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: le0n71 »

Marcin, ja też gram na demo od dwóch miesięcy i też zamierzam zacząć z małą kwotą (100 lub 200PLN) w realu. Na demo po prostu nie "czuje" się kasy i dlatego to zupełnie inna bajka. Ja skłaniam się do woodies, wydaje mi się dobry do powolnego łapania pipsów, nie nastawiam się na szybkie zyski.
Po urlopie ok. 01.09. wpłacam kaskę i jedziemy :).

Pierwsze 100PLN już wtopiłem na realu, ale to była gra na żywioł, żadnych zasad i szybki koniec :)

Powodzonka życzę
Obrazek

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

Oj, Marcin, a ja Ci tak dobrze życzę, a Ty dalej swoje. Ciekawy jestem, jak długo będziesz jeszcze ciągnął ten wózek pod górkę. Najmocniejszy koń już by padł, podobno muły są wytrzymalsze............ :(

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

zicmar pisze:Oj, Marcin, a ja Ci tak dobrze życzę, a Ty dalej swoje. Ciekawy jestem, jak długo będziesz jeszcze ciągnął ten wózek pod górkę. Najmocniejszy koń już by padł, podobno muły są wytrzymalsze............
klonmarcin pisze:Czekajcie cierpliwie na "mocne uderzenie"

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

He he - dałem jeszcze jedną szansę NLA - i wtopa - ale najlepsze jest to, że wg mojej analizy na poziomie

- dla edka - 3140
- dla kabla - 5830

miałem sygnały na longa - he he - jak zwykle zawodzi psychika - ta pieprzona psychika która nie pozwala mi na dotrzymywanie słowa. Ale od jutra naprawdę żelazna konsekwencja albo koniec z FX.

Całkowity stan konta -106p

I jeszcze jedno - zauważyłem chyba najprostszą zależność, która występuje u wielu zarabiających - ich wejścia np. w long są jak cena jest niska - dla short analogicznie - niestety u siebie tego jak na razie nie zaobserwowałem.
Np. w miejscu gdzie ja szukam wejścia w np. sell inni (mądrzejsi) są już dawno w longu i szukają okazji na dokładkę.
:D
No pain - No gain

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

klonmarcin pisze:miałem sygnały na longa - he he - jak zwykle zawodzi psychika - ta pieprzona psychika która nie pozwala mi na dotrzymywanie słowa. Ale od jutra naprawdę żelazna konsekwencja albo koniec z FX.
bez przesady. Może koniec z NLA ? To tylko wiązka średnich które sam możesz sobie zrobić do tego powolne
klonmarcin pisze:ich wejścia np. w long są jak cena jest niska - dla short analogicznie - niestety u siebie tego jak na razie nie zaobserwowałem.
Ja też czasem czekam na potwierdzenie za długo. Dzisiaj po danych z USA cena wywaliła uderzyła o górny kanał bandy kanału S czy czekać w końcu wybrałem się ze spóznioną ską na kablu - 3 pipsy za szybko podciągnąłem Sl. Myślę że problem polega gdzieś na uznaniowości całego systemu ja powinienem dawać S z 1.3226 tam mój uznaniowy system dawał wskazówki ale zawiodłem ja a co będzie jak odbije itp. Moim zdanie udoskonalić i tyle.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Zablokowany