Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Zauważyłem, że o wiele lepiej gra mi się pozycję S niż L - nie wiem z czego to wynika - ale przecież powinno być tak samo - jednak przy graniu L czuję się zawsze trochę dziwnie - swoją drogą granie ostatnio L to granie pod prąd - ale nawet gdy L jest zgodne z trendem to i tak nie jest to to samo co S :D

Dzisiaj chłopaki dają radę - zaczęło się od złych danych od makaroniarzy a skończy na wy..... Grecji z eurokołchozu :D

Swoją drogą tak jak obiecałem tak piszę co mnie skłoniło do tego że wchodziłem dzisiaj w S.

Obrazek
jpg upload

Kto skorzystał dzisiaj z moich wejść - jego zysk - ta pierwsza S była pisana na forum w tej samej minucie co wejście.

8)
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 21:22 przez klonmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

klonmarcin pisze:Zauważyłem, że o wiele lepiej gra mi się pozycję S niż L - nie wiem z czego to wynika - ale przecież powinno być tak samo - jednak przy graniu L czuję się zawsze trochę dziwnie - swoją drogą granie ostatnio L to granie pod prąd - ale nawet gdy L jest zgodne z trendem to i tak nie jest to to samo co S Very Happy
Ja nie gram do czasu wyjaśnienia sytuacji przeciwko dolarowi.

Jak dolar się umacnia to na wszystkich parach z duża siłą - jedna ciągnie drugą.
Jak się osłabia to już niekoniecznie tak samo.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

nie lubisz grac longow na eur/usd ? graj shorty na usd/chf :D
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
temal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: temal »

klonmarcin pisze:Zauważyłem, że o wiele lepiej gra mi się pozycję S niż L
Czytam od jakiegos czasu Twoje zmagania i zauważyłem odwrotnie, wydawało mi sie że raczej próbujesz wykres skierowac do góry... :) Z ciekawości zaglądałem i chciałem ujrzeć Twoje L-ki... Osobiście od dwóch tygodni nie miałem żadnego dłuższego longa i moje konto z tego powodu powoli pęka w szwach :) Zastanawia mnie to, może jesteśmy proamerykańscy? :) Albo trend na MN i W1 nas w ten sposób ustawił...
Jeśli robisz wszystko jak należy to znaczy że nie jesteś bohaterem ;) http://youtu.be/mLXQltR7vUQ

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

Ja mam podobnie... Ale tłumaczyłem to sobie kwestią psychiki. Bo bardziej naturalne jest, że coś spada - leci swobodnie w dół a nie w górę. Np kamień - rzucisz go w górę to spadnie ci po krótkiej chwili na łeb. A jak staniesz na szczycie wierzowca i wypuścisz kamień z ręki, to spadnie bez przeszkód aż na dach samochodu sąsiada i mało prawdopodobne jest, że zawróci w górę :).. Wiecie co mam na myśli? Możliwe, że to poprostu podświadomość sprawia, że łatwiej i bardziej komfortowo grać nam shorty aniżeli longi. I może przez to właśnie jest tak jak pisze By_żyło_się_lepiej:
By_żyło_się_lepiej pisze:Nawet jeśli mamy UP, to i tak z pozoru złe info może dać nura na jakiś czas. Jadąc L robimy często 2 kroki do góry i jeden w dół a jadąc S robimy 3 kroki w dół i jeden do góry.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

klonmarcin pisze:Oczywiście nie będę pisał ile to lotów u mnie odpowiada za te 5% - ale załóżmy że te 5% - czyli stawka pełna to 2loty Very Happy

słowo klucz to załóżmy
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Obrazek
nie brać tego do siebie :) tak mi się tylko skojarzyło z kultową postacią i hasełkiem z demotów :lol:
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Darkey pisze:Obrazek
nie brać tego do siebie :) tak mi się tylko skojarzyło z kultową postacią i hasełkiem z demotów :lol:
:D

Znam tego "Pana" - to jest chyba jakiś policjant, który został gwiazdą internetu.

:lol:
klonmarcin pisze: jak dobrze pójdzie to powinni selować przynajmniej do 2896 - brakuje paru pipsów - a potem do 2809
klonmarcin pisze:Jeśli złamią 2837 to będzie S - jeśli nie to mogą zrobić zmyłę i iść UP.
klonmarcin pisze:Teraz chyba zmierzają do 2687
Jeszcze te kilka p - jeszcze zrobią - albo zostawią sobie na później :D
danbo86 pisze:wychodzi na to ze sam się lekko zdradziłeś, bo to wychodzi na to że obracasz kwotą +20 tyś zł

:D

Przecież napisałem, że:
radoslav47 pisze:klonmarcin napisał:
Oczywiście nie będę pisał ile to lotów u mnie odpowiada za te 5% - ale załóżmy że te 5% - czyli stawka pełna to 2loty Very Happy
Napiszę tak: kwoty jakimi gram są dla mnie jak na razie zadowalające. A czy to jest dwa loty czy pięć to już jest inna sprawa. :D Dla jednego będzie to dużo - dla innego mało.

ps. jeśli się ktoś zastanawia - to aktualnie NIE gram stawką 2 loty - tylko inną. :D
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:klonmarcin napisał:
Teraz chyba zmierzają do 2687

Jeszcze te kilka p - jeszcze zrobią - albo zostawią sobie na później Very Happy
I tradycji stało się zadość.

Na razie bez gry - może coś na południe.

ps. jak wybiją poniżej 2624 to wtedy może zacząć się "zabawa". Wtedy na celowniku 2467

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Na h4 sygnał S - ale na razie negacja z potwierdzeń.
No pain - No gain

Zablokowany