Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

mryko pisze:cholernie to irytujące
jak ktos zmienia TF to faktycznie, ale skrypt ma tez plus oprócz zamykania i otwierania, szczególni przy skalpie, ustawienie TP i SL szczególne przy STP gdzie przed otwarciem zlecenia nie ustawisz , a luktom ma swoje fanaberie, poza tym wchodzi zlecenie juz ze zdefiniowanym SL wiec jak wejdzie to np. brak prądu czy neta nie powoduje palpitacji serca ;-)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Jakoś nie mogą sforsować tej złamanej zl na 3039

Wszystko okaże się na nowej H1.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:Jakoś nie mogą sforsować tej złamanej zl na 3039

Wszystko okaże się na nowej H1.
Idą prawidłowo tam gdzie powinni - dostaję potwierdzenia na L przynajmniej do 3074.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:No to co Question sellujemy Question Question

z TP w okolicach 3039
Jak widać sprawdziło się świetnie.
klonmarcin pisze:Obrazek
image host
Jak widać idą do celu - analiza była robiona gdy cena była na 3114 - teraz jest w okolicach 3160 - kto skorzystał mógł do tej pory spokojnie zdjąć ponad +40p.

Już w nocy ok.3 analizowałem i wyszło, że powinni iść w longa. Oczywiście wszystko może się wydarzyć i mogą zawrócić wcześniej niż na 3274 - ale kto wie.

Ale pierwsze co się rzuca w oczy to to, że ten wzrost jest powolny, cena idzie z trudem - czyli może to oznaczać korektę spadków - a z historii widać, że od końca lutego cena zachowuje się podobnie - wykres W1.

Co by się nie działo jeśli dojdą do 3104 - powinno nastąpić odbicie - ostatnio w takiej sytuacji było to prawie 200p :P

Cały czas nadal obowiązuje L przynajmniej do poziomów, które wcześniej wyznaczyłem - takie dostaję potwierdzenia.

Dzisiaj nie miałem czasu na grę. Nieuchronnie zbliża się kolejny próg przy którym powinienem zwiększyć lota :P ale chyba na razie pozostanę przy aktualnych wartościach - nie czuję się zbyt pewnie jak na razie przy takiej większej kwocie - chociaż ryzyko procentowe będzie na takim samym poziomie.

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Marcinie, czy grasz na koncie real :) ?
I ponawiam prośbę, którą już tu wcześniej umieściłem: byłbyś skłonny podzielić się zasadami, jakimi kierujesz się? Wiem, że pisałeś parę postów ale niestety nie to w sobie takiej fajnej spójności gdy tłumaczyłeś mi nla :)
Pozdrawiam
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

klonmarcin pisze: klonmarcin napisał:
No to co Question sellujemy Question Question

z TP w okolicach 3039

Jak widać sprawdziło się świetnie.
Wcale się nie sprawdziło, chyba że masz jakieś inne wykresy :D Pytanie było zadane w niedzielę przed 20, to jak mieliśmy sellować z TP w okolicach 3039, u jakiego brokera, admirała?O godz.23 wykres otworzył się około 1,3010 :roll:

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

DonForex:-) pisze:Marcinie, czy grasz na koncie real Smile ?
Gra na demo z takimi wynikami było by nie poważna hehe to nie przedszkole.
besot pisze:Pytanie było zadane w niedzielę przed 20, to jak mieliśmy sellować z TP w okolicach 3039, u jakiego brokera, admirała?O godz.23 wykres otworzył się około 1,3010
hehe Marcin z całą pewnością to nie wróżka opiera się na AT mało prawdopodobne było przewidzenie takiej luki, "gramy to co widzimy" widzimy jebęcką lukę robimu nową analizę tylko że uwzględniającą nowe poziomy po luce, był plan i na poniedziałek hehe ogólny kierunek luki się zgadzał, teraz odbicie też. Jako iż nic nie trwa wiecznie ~23:00-~01:00 można było się spodziewać swinga korekcyjnego pewnie jeszcze chwilę potrwa.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

DonForex:-) pisze:Marcinie, czy grasz na koncie real :) ?
I ponawiam prośbę, którą już tu wcześniej umieściłem: byłbyś skłonny podzielić się zasadami, jakimi kierujesz się? Wiem, że pisałeś parę postów ale niestety nie to w sobie takiej fajnej spójności gdy tłumaczyłeś mi nla :)
Pozdrawiam
Wszyscy oczekują, że Marcin napisze tutaj cały poradnik, czy Ebooka, jak grać, żeby wygrać :). Zapominacie przy tym, że on do swojego poziomu dochodził 2 czy 3 lata.

Sam sposób czytania wykresu jest, wybacz Marcinie, bardzo prosty. Długa świeca = prawdopodobnie dużo zleceń. Impuls wyznacza kierunek, korekta wejście. Warto również patrzeć na objęcia i knoty.
Otwarcia i zamknięcia świec decydują o ważności poziomów.

Reszta to MM. Zresztą Marcin pisze, że dzieli pozycję. Ustal sobie stawkę pełną i też możesz ją dzielić. Albo sobie oblicz na podstawie pozycji, pipsów i procentów, które Marcin podaje.

Do tego dochodzi tło, czyli wiedza i doświadczenie.

Wg. mnie gromne znaczenie mają zasady:
- tnij straty szybko
- reaguj, a nie prognozuj
- Forex należy czytać jak książkę - ale pierw trzeba poznać język wykresu.

I z czasem człowiek zaczyna czytać świeczki, grupy świeczek, całe ruchy, widzi miejsca równowagi i jej załamania.

Awatar użytkownika
Mufant
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mufant »

Stforex pisze:Wg. mnie gromne znaczenie mają zasady:
- tnij straty szybko
- reaguj, a nie prognozuj
- Forex należy czytać jak książkę - ale pierw trzeba poznać język wykresu./quote]

Stforex dobrze prawi :D
Stforex pisze:I z czasem człowiek zaczyna czytać świeczki, grupy świeczek, całe ruchy, widzi miejsca równowagi i jej załamania.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

1/4 S po 3023

cdn..
No pain - No gain

Zablokowany