FBO - fałszywe wybicie, cena nie zamyka się pod linią, więc będzie UP. W tym przypadku brany pod dołek po BO.
BO - mała korekta i ruch prawidłowy, to jest ZL.
ale one mi wyszły, wziąłem ze cztery longi po 5 pipsówgfx pisze:takie ZL wychodzą, jedynie jeśli patrzysz na formacje świecowe z wyższych TF
wszystko się zgadza oprócz nazewnictwabesot pisze:Jak się zamknie pod linią to zamknę longa.
Na ZL (czyli BO, tutaj czerwonej linii) trzeba szukać potwierdzenia:Rozumiem , że wg Ciebie ta czerwona krecha to dobra ZL? Ale zobacz cena doszła do niej dopiero dzisiaj około 10.15 i ją złamała potem retest i już tylko szorty, czyli
Tak, nie tylko ja tak sądzę. Popatrz na screeny:że wg Ciebie ta czerwona krecha to dobra ZL?
No i po krzyku - to było by zbyt piękne żeby weszło TP od razu - na razie są 2p od miejsca gdzie było moje TP.klonmarcin pisze:Dałem 1/4 S na 3137 - tp 3103 - już zabezpieczone na +1p - szybko bo nie chcę ryzykować zbyt długo.
cdn...
To oczywiście znam - ale chodzi mi o coś innego - tutaj bardziej chodzi o składanie zleceń 1 klikiem itp.mah1y pisze:luktom visual order.
wklepujesz staly sl, TP i jesli chcesz to ci nawet na BE przestawi po danej ilosci pipsow.
otwierasz trasakcje a SL TP i linia BE sama pojawia sie na rysunku