@ klonmarcin, czy mógłbyś wrzucić taki poglądowy screen wszystkich Twoich transakcji naniesionych na wykres H4 lub H1 nie wiem jak będzie wyraźniej od tego 13.09 ? Ładnie musi wyglądać obraz pt. " 50% w dwa tygodnie"

image ru
Darkey pisze:Witam,
widzę że ładnie idzie

Marcin nie myślałeś nad taką zabawą lot x2 co TP a przy SL lot / 2? Mógł byś jedną pozycję tak potraktować przy rr 1:2/3 były by spore szanse na szybki kapitał
0,5 - 1 - 2 - 4 - 8 - 16 przy każdym podejściu ryzykujesz tylko to co wygrałeś zagranie wcześniej, a przy zwiększeniu rr jeszcze lepiej się to ma

Wiem co masz na myśli - ale takie zabawy raczej prędzej czy później skończą się źle - nie chcę nic kombinować - granie stałym lotem jest jak dla mnie bardziej spokojniejsze.
Jako zysk kwotowo jest jak najbardziej dla mnie zadowalający - ale potencjał jak widać na screenie jest o wiele większy - praktycznie większość zagrań miała szansę skończyć się na TP - gdyby były spełnione dwa warunki:
- lepszy (czyt. dokładniejszy, precyzyjniejszy) moment wejścia
- -||- prowadzenie pozycji tak aby wyjście było w najbardziej korzystnym momencie
Zbyt rzadko trafiam TP - w stosunku do SL.
Przy dopracowaniu tych dwóch elementów można osiągnąć o wiele lepsze efekty przy takim samym ryzyku.
Mimo, że już długo jestem na rynku ciągle nie znalazłem dobrej recepty na wychodzenie z pozycji - jak na razie wszystkie metody powodują, że zysk jest zbyt bardzo ograniczany.
Jak już kiedyś pisałem - moim targetem jest zwykle ruch ceny w zakresie między 30 a 70p - tyle zwykle cena jest w stanie zrobić bez większej korekty - czyli w jednym strzale - i pod takie zachowanie rynku ciągle się dostosowuję.
Innym targetem może być w przyszłości robienie np. z ruchu na 100p - 130p zysku

- czyli np. gram long a w między czasie na mini korektach gram S - precyzyjnie wchodząc w rynek.
Wszystko da się dopracować i mam nadzieję, że przyszłe wakacje będą już na etapie realizacji innych celów niż te założone do tej pory.