Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Re: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Czy mógłbyś opisać powód wejścia i godzinę wg naszego czasu ?
Cena jest na ZL z H4, chodzi mi o niższy interwał.
Pierwsze 2 x 1/4 S dzisiaj były dokładnie o 8 czasu polskiego - oba na podstawie zl h4 down na 29319.

Potem każda kolejna S była tylko na potwierdzeniach - niestety niektóre z nich nie były zbyt zgodne z moim MM.

Aktualnie dwie z pozycji zamknięte ręcznie - reszta zabezpieczona łącznie na +175,3p

cdn..
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Czas na podsumowanie tygodnia i miesiąca - grę realną w tym miesiącu rozpocząłem dopiero 13 września.
FxSalt jak na razie nie nawala - zlecenia wchodzą/wychodzą błyskawicznie. Jak na nową metodę gry - swoje zachowanie w trakcie gry oceniam - korzystając ze szkolnych ocen na 3= (trzy na szynach).

Mogło być znacznie lepiej - szczególnie poraża mnie problem wychodzenia z pozycji zyskownej - niestety na to na razie nie mam recepty. Zauważam jednak poprawę precyzji wejść - to pewnie z powodu nowych procedur wejścia i korzystania z M1 w celu doprecyzowania miejsca.

MM na razie bez zmian - choć było parę prób modyfikacji - jednak na razie tutaj nie będzie zmian.

Nową metodę gry opracowałem (i nadal opracowuję) - głównie w celu dokładniejszego wychodzenia z pozycji - na razie intensywnie nad tym myślę.

Jako, że rozpoczęła się jesień i kończy sezon "remontowo - budowlany" będę miał teraz więcej czasu i pewnie to spowoduje większe moje zaangażowanie w grę.

Obrazek
temp img uploader

Obrazek
photo upload

Oczywiście to wszystko między innymi po to aby zrealizować swój cel - aktualnie zrealizowane około 6% (nie liczyłem dokładnie) wymaganych środków.

Pozdrawiam Marcin
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Gratulacje dzisiejszego dnia. Pięknie złapałeś ten ruch. Myślałeś nad piramidowaniem pozycji mając już zabezpieczony zysk? Pytanie jest dlatego, bo moim zdaniem często potrafisz określić dokłądnie miejsce, do którego dojdzie cena, a w związku z tym mógłbyś próbować wyciągnąć z ruchu jeszcze więcej :)

Pozdrawiam, Midas

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

@ klonmarcin, czy mógłbyś wrzucić taki poglądowy screen wszystkich Twoich transakcji naniesionych na wykres H4 lub H1 nie wiem jak będzie wyraźniej od tego 13.09 ? Ładnie musi wyglądać obraz pt. " 50% w dwa tygodnie" :)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Witam,
widzę że ładnie idzie :) Marcin nie myślałeś nad taką zabawą lot x2 co TP a przy SL lot / 2? Mógł byś jedną pozycję tak potraktować przy rr 1:2/3 były by spore szanse na szybki kapitał
0,5 - 1 - 2 - 4 - 8 - 16 przy każdym podejściu ryzykujesz tylko to co wygrałeś zagranie wcześniej, a przy zwiększeniu rr jeszcze lepiej się to ma :)
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

@ klonmarcin, czy mógłbyś wrzucić taki poglądowy screen wszystkich Twoich transakcji naniesionych na wykres H4 lub H1 nie wiem jak będzie wyraźniej od tego 13.09 ? Ładnie musi wyglądać obraz pt. " 50% w dwa tygodnie" :)
Obrazek
image ru

:564:
Darkey pisze:Witam,
widzę że ładnie idzie :) Marcin nie myślałeś nad taką zabawą lot x2 co TP a przy SL lot / 2? Mógł byś jedną pozycję tak potraktować przy rr 1:2/3 były by spore szanse na szybki kapitał
0,5 - 1 - 2 - 4 - 8 - 16 przy każdym podejściu ryzykujesz tylko to co wygrałeś zagranie wcześniej, a przy zwiększeniu rr jeszcze lepiej się to ma :)
Wiem co masz na myśli - ale takie zabawy raczej prędzej czy później skończą się źle - nie chcę nic kombinować - granie stałym lotem jest jak dla mnie bardziej spokojniejsze.
Jako zysk kwotowo jest jak najbardziej dla mnie zadowalający - ale potencjał jak widać na screenie jest o wiele większy - praktycznie większość zagrań miała szansę skończyć się na TP - gdyby były spełnione dwa warunki:

- lepszy (czyt. dokładniejszy, precyzyjniejszy) moment wejścia
- -||- prowadzenie pozycji tak aby wyjście było w najbardziej korzystnym momencie

Zbyt rzadko trafiam TP - w stosunku do SL.

Przy dopracowaniu tych dwóch elementów można osiągnąć o wiele lepsze efekty przy takim samym ryzyku.
Mimo, że już długo jestem na rynku ciągle nie znalazłem dobrej recepty na wychodzenie z pozycji - jak na razie wszystkie metody powodują, że zysk jest zbyt bardzo ograniczany.

Jak już kiedyś pisałem - moim targetem jest zwykle ruch ceny w zakresie między 30 a 70p - tyle zwykle cena jest w stanie zrobić bez większej korekty - czyli w jednym strzale - i pod takie zachowanie rynku ciągle się dostosowuję.

Innym targetem może być w przyszłości robienie np. z ruchu na 100p - 130p zysku :D - czyli np. gram long a w między czasie na mini korektach gram S - precyzyjnie wchodząc w rynek.

Wszystko da się dopracować i mam nadzieję, że przyszłe wakacje będą już na etapie realizacji innych celów niż te założone do tej pory.

:P
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Obrazek
online photo storage

Obrazek
upload

ps. na pierwszym screenie - tym z MN są zamienione kolory linii - powinny być odwrotnie - tzn. czerwony dla S na górze - zielony dla L na dole.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

To co? ładujemy L do 2915-20 robiąc przy tym górny cień nowej MN a potem jedziemy S za pełną stawkę przynajmniej do 2800 a dalszej perspektywie do 2256.

:wink:
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Jeszcze takie podobieństwo znalazłem:

Obrazek
photo sharing websites
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

klonmarcin pisze:To co? ładujemy L do 2915-20 robiąc przy tym górny cień nowej MN a potem jedziemy S za pełną stawkę przynajmniej do 2800 a dalszej perspektywie do 2256.

:wink:

Dokładnie tak samo myślę, tylko nie wiem czy czasem nie odbiją nawet z okolic 2910 lub odrobinkę niżej. Na 2819 odbitka, korekta nie za duża i dalej w dół :)

Takie moje gdybanie, a cena pokaże co będzie.

Pozdrawiam, Midas

ODPOWIEDZ