Dzisiejsze podsumowanie:
Dzisiaj wtopa - w przeciwieństwie do większości panów i ich systemów z allegro
Co tu dużo pisać - przyczyna zdiagnozowana - włączył się strach i chciwość. Strach w momencie gdy pozycja S weszła na spory minus - wtedy zamknąłem ją ręcznie gdy trochę strata się zmniejszyła - ale należy pamiętać, że SL i tak by przetrwał. Natomiast chciwość włączyła się wtedy gdy widziałem jak mój S idzie w stratę a ja nie zarabiam - postanowiłem dać L i zarobić - i tutaj był największy błąd.
A przecież wczorajsze moje analizy się pięknie sprawdziły.
Na prośbę jednego z czytelników postaram się wrzucać mniejsze screeny.
klonmarcin pisze:Może się pokazać ładny sygnał na S w okolicach 3248 z tp na 31930.
klonmarcin pisze:może jutro rano
klonmarcin pisze:Możliwe jest nawet podejście pod 3250-60. Na razie wstrzymuję się od decyzji.
klonmarcin pisze:Jeśli mój scenariusz by się zrealizował to TP byłoby brane z wykresu D1 - screen numer dwa z pierwszego posta na tej stronie.
Wystarczyło trzymać się planu - tylko tyle i aż tyle - jak widać takie wtopy mogą się zdarzyć i się zdarzają - co gorsza są spowodowane tylko i wyłącznie z mojej winy. I to należy wyeliminować.
Przyznaję się przed samym sobą do błędu - do nieprzemyślanej decyzji niepodpartej żadnym układami na wykresie - wystarczy spojrzeć - jak to wejście w L wygląda - chyba jedno z najgorszych jakie tylko możliwe.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.