Dostawca sygnałów - ZuluTrade

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Dostawca sygnałów - ZuluTrade

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Witam,
z racji tego, że od jakiegoś czasu funkcjonuje dodatkowo jako Signal Provider, chciałbym się tutaj zareklamować. Mam upubliczniony, demonstracyjny rachunek realny,który pracuje jako baza przy kopiowaniu sygnałów na mój drugi, właściwy rachunek realny, którego ze względów bezpieczeństwa nie upubliczniam. Rachunek demonstracyjny zarejestrowany jest dodatkowo w serwisie Zulu Trade. Zainteresowane osoby czerpaniem korzyści z mojego systemu, zapraszam do podpinania się pod mój rachunek Zulu.
Transakcje z rachunku real udokumentowałem na swoim blogu :
http://alterinvestments.wordpress.com/

Wszystkie statystyki dotyczące mojego systemu dostępne są na stronie MyFxBook :
http://www.myfxbook.com/members/sgorn/a ... nts/485680

Rachunek Zulu Trade dostępny jest pod linkiem :
http://www.zulutrade.com/trader/163935

System charakteryzuje się niskim DD i stabilnym wzrostem. Inwestuję manualnie, technicznie. Nie jest to scalper.

pozdrawia serdecznie,
Sebastian Górnicki
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Re: Dostawca sygnałów - ZuluTrade

Nieprzeczytany post autor: bbq »

sgorn pisze: Zainteresowane osoby czerpaniem korzyści z mojego systemu, zapraszam do podpinania się pod mój rachunek Zulu.i
Hej Seba,

Czy próbowałeś może wcześniej sprzedać swój system osobie(grupie osób zebranych w jedność)?

Z tego co piszesz, jesteś pewien swojego sys i ok.
Taka sprzedaż sys osobie/grupie wiąże się oczywiście z większą cena, ale odpada ta cała opcja z zulu i innymi jak dla mnie wynalazkami.

Czy próbowałeś szukać klienta w ten sposób?

Z góry dzięki za odpowiedz.

Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Witaj Kolego !!
nie mam niestety doswiadczenia w sprzedaży swojego systemu osobie/grupie osób. Nigdy nie probowalem jego sprzedac. Jeśli chodzi o Zulu, to wiem jedno, skoro jestem realnym graczem, nie scalperem i nie pykam zleceniami tylko po to zeby zarabiac commision to rośnie moja pozycja w oczach wytrawnych inwestorow. Wzbudzam zaufanie, ja zarabiam i oni zarabiaja. Wiem ,ze jest tu sporo osob z negatywnymi opiniami dotyczacymi Dostawców. Wynika to z faktu zlego doboru ww. Wystarczy spojrzec na takie parametry:
- max otwarta jednoczesnie ilosc zlecen
- max DD
- real czy demo
- jak dlugo inwestuje
- usrednia strate/ nie usrednia straty

mozna wyselekcjonowac pare ciekawych kont. Wiem ze dochodza do tego inne czynniki jak slippage itd itd, techniczne aspekty platformy Zulu ale na to nie mam niestety wplywu...dlatego czesto wynik inwestora nie jest identyczny z wynikiem dostawcy.
Klientów chetnych mialem paru ale kazdy z nich chcial bym zarzadzal ich rachunkiem :) A ze nie mam licencji to ....sam wiesz. Zreszta nie chce tego robic.
Najciekawsze moim zdaniem rozwiazanie to PAMM, szczegolnie Alpari...

pozdrawiam serdecznie,
Seba
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

sgorn pisze: Wzbudzam zaufanie, ja zarabiam i oni zarabiaja.

Jeśli chodzi o to forum, to chociażby czytając Twoje wypowiedzi, wątpię aby ktokolwiek mógł Ci zarzucić scam w kontekście tego, co oferujesz.
Wiadomo ostrożnym trzeba być, pozerów nie brakuje.
sgorn pisze:Wiem ,ze jest tu sporo osob z negatywnymi opiniami dotyczacymi Dostawców. Wynika to z faktu zlego doboru ww.

Może niejasno się wyraziłem. Nie mam nic przeciwko systemom typu PAMM. Wręcz przeciwnie. Jest to również jakiś sposób zarabiania, w momencie posiadania pewnej strategii/sys.
Jakiś czas temu poszukując grala, zahaczyłem o ten temat.
Tego typu social-trading nie pasuje jednak do mojej psychiki.
Bardzo cenię sobie cisze, spokój, oraz prywatność.
Byłbym w stanie zaprezentować w cztery oczy co oferuje, aż do skutku.
Problem sprowadzał się raczej do natury technicznej, czyli jak?
Doświadczenia pokazały, ze raczej ciężko będzie znaleźć rozwiązanie na tym forum (chociaż wciąż liczę na pw).

Napisałeś:
sgorn pisze: Nie jest to scalper
W związku z tym zapytałem, czy nie próbowałeś wcześniej, sprzedać owego sys.

Pozdrawiam serdecznie oraz życzę powodzenia :wink:
bbq
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)

Ciekawy ale chyba coś Ci się pomięszało :)

Sgorn oferuje konto PAMM, a bbq z tego co zrozumiałem jest zainteresowany kupnem systemu od Sgorn.
Dlatego Twoje PM do bbq były raczej niestosowne i dlatego też napisał Ci w PW, że nie bardzo rozumie o co Ci chodzi :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Witam,
nie wiem skąd ta informacja dlatego napisze raz jeszcze, tu na forum nie oferuje zadnego konta PAMM. Tutaj oferuje mozliwosc podlaczania sie pod moje konto na platformie ZuluTrade. Nie sprzedaje nikomu mojego systemu.
pozdrawiam serdecznie,
Seba
Ostatnio zmieniony 17 lip 2013, 09:18 przez sgorn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
sgorn pisze:Witam,
nie wiem skąd ta informacja dlatego napisze raz jeszcze, tu na forum nie oferuje zadnego konta PAMM. Tutaj oferuje mozliwosc podlaczania sie pod moje konto na platformie ZuluTrade. Nie sprzedaje nikomu mojego systemu.
pozdrawiam serdecznie,
Seba
Sorry, oczywiście chodziło o Zulu a nie o PAMM.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Witam,
jakaś masakra...ale cóż czas na zmiany :
http://alterinvestments.wordpress.com/2 ... zulutrade/

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Dlaczego jako doświadczony trader wybrałeś XEMarkets.

A druga sprawa - niestety MeatQuotes miesza. Chyba najlepiej będzie uderzyć do Alpari i założyć tam PAMM - ewentualnie wybrać kilku brokerów i założyć konta. Kopiujesz transakcje i jesteś zarejestrowany u kilku brokerów.

Oczywiście u tych, którzy mają swoją licencję co sprawia, że PAMM jest legalny, bo klient podpisuje umowę z brokerem i dostawca również.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Akhh pisze:Dlaczego jako doświadczony trader wybrałeś XEMarkets.

A druga sprawa - niestety MeatQuotes miesza. Chyba najlepiej będzie uderzyć do Alpari i założyć tam PAMM - ewentualnie wybrać kilku brokerów i założyć konta. Kopiujesz transakcje i jesteś zarejestrowany u kilku brokerów.

Oczywiście u tych, którzy mają swoją licencję co sprawia, że PAMM jest legalny, bo klient podpisuje umowę z brokerem i dostawca również.
tu masz racje, to(XM) był mój błąd...no cóż, uczymy się..

AKHH, co do PAMM Alpari, jesteś tego pewien? zgodnie z prawem będę to mógł robić?

ODPOWIEDZ