Dolly

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

skydart1 pisze:
hub79 pisze:Witam wszystkich!

Mam goraca prosbe do ludzi ktorzy graja na Dolly o opisanie tego systemu. Mam na mysli konkretne wskazniki ktorze nalezy brac pod uwage (bo jak zaladowalem szablon to zobaczylem choinke). Mam wrazenie ze polowa informacji wyswietlanych na ekranie jest poprostu bezuzyteczna i ich jedyna funkcja jest zaciemnianie wykresu. :D
Hub79
Zeby zakonczyc argument -Ty stwierdzasz nie potwierdzony fakt, mysle ze byloby bardzo ciezko tlumaczyc ze tak nie jest.
Witam,
nie podoba mi sie jak ktos jest w ten sposob lekcewazony na forum, mozna odpowiedziec grzeczniej, podac link itp.

Do Hub79: strategia Dolly to prosty breakout polegajacy na przebiciu poziomu lezacego 20 pips od poziomu pivot point (lub ceny otwarcia dnia) w obie strony (poziomy te mozna sobie dowolnie zmieniac i ustawiac, przynajmniej na moim wskazniku). Zapewniam Cie ze do gry Dolly nie potrzeba nic wiecej jak pivot point i 6 kresek (poziomow) na wykresie plus jakas srednia do wyznaczania trendy zeby falszywych wybic nie brac. Wiec nawet wskaznik Dolly nie jest potrzebny, wyznaczasz pivot, dodajesz kreski i wsio.
Na zrzucie jest Dolly z poziomami, czysta i czytelna, do tego SMA 34 (na wykr np. 30min) do okreslenia trendu krotkoterminowego, jak sma jest na dol bierzesz tylko krotkie pozycje, jak sma jest w gore, tylko dlugie pozycje, jak sma jest plaska, olewasz Dollyy i idziesz na browar :). Kupujesz na niebieskiej linii, kolejne niebieskie to tragety, sprzedajesz na czerwonej, zolta i pomaranczowa to targety, proste jak budowa cepa.

To co zrobili teraz z Dolly to jakas parodia LOL, bez urazy Skydart, wiem ze nie jestes autorem tej choinki.

Moja wyglada tak jak na zrzucie i daje tak samo dobrą wełnę jak ta w stroju clowna.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

skydart1 pisze:Mysle ze troche kultury na forum powinno byc.
I tak trzymaj. Nie interesuje mnie dyskusja o Dolly, wyjasnilem koledze Hub79 z grubsza o co w tym biega i jak wyglada system goły zeby zrozumial z grubsza koncepcje. To wszystko.
Miło ze sie udzielasz na naszym forum, dobra robota i liczymy na wiecej, mam nadzieje ze moj poprzedni post skierowany tylko do Hub79 Cie nie urazil, jezeli jednak stalo sie inaczej, przepraszam, nie mialem takiego zamiaru.

Powodzenia.
Bedzie dobrze, luz......
=================

ODPOWIEDZ