Ja miałem to i było ok:
https://www.interserver.net/
ceny od 10 usd z windowsem i data center w New Jersey.
Dobry VPS
Re: Dobry VPS
było ok tzn. raz na ile reset/awaria itd...??zimnylech pisze:Ja miałem to i było ok:
https://www.interserver.net/
ceny od 10 usd z windowsem i data center w New Jersey.
no i co lepsze win2008 czy 2012??
To zależy od tego ile chcemy mieć terminali MT4 uruchomionych na VPS oraz ile zasobów RAM zżera MT4 razem z uruchomionym robotem EA.oiro pisze: To chyba się zdecyduję, ja mam jedynie jedno ea (niezbyt skomplikowane mat.) Czy home lite VPS (najprostrza opcja starczy??
co lepiej wybrać win 2008 czy 2012? (pewnie ten który zzrzera najmniej zasobów tylko który??)?? Odpalam tylko MT4 ICMarkets z jednym ea.
Jeśli chodzi o system - to zdecydowanie Windows Server 2008, ponieważ potrzebuje mniej zasobów CPU/RAM na sam system a do tradingu wersja 2008 jest w pełni wystarczająca.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.
Win2008 i 2012 potrzebują podobnej ilości pamięci, czyli minimum 2gb. Jedynie win2008 32bit można spokojnie zmiescic na 1gb ramu. Można tez kupic z linuxem bo tansze, zainstalować xlde oraz xrdp, do tego wine i mamy gotowe mt4 z pulpitem zdalnym.
A ile zasobów (RAM, procek) potrzeba żeby na linuxe postawić MT?
Niewiele, wystarczy vps z 512-1204mb. Zdecydowanie bardziej istotny jest procesor, zbyt slaby sprawi ze platforma będzie się wieszać. Niestety tanie vpsy mogą sprawiać takie problemy.
Masz doświedcznie w tej kwesti?
Ponieważ próbuje postawić MT na linuxe z 1GB RAM i jak próbuje zasintalować wine to mi się wiesza bo już ma zajęte prawie 700MB RAMu.
Ponieważ próbuje postawić MT na linuxe z 1GB RAM i jak próbuje zasintalować wine to mi się wiesza bo już ma zajęte prawie 700MB RAMu.
Zapewne zle odczytujesz zajetosc pamięci, zaloze się ze polowa to cache (komenda top). Sam linux z pulpitem graficznym xlde zajmie max 200-300mb. Ile ten vps kosztuje?
-
- Maniak
Cos jest nie tak. Ja korzystam z takiego co ma 2 GB ramu ale mam tam 4x MT4 uruchomione i nie widze, aby byly problemy. Sproboj inne jadro albo inne distro. Sprawdzone mam Lubuntu lub czyste Ubuntu Server z recznie doinstalowanym LXDE.robeg pisze:Masz doświedcznie w tej kwesti?
VPS to do testów wzięły w promocji z Arubaclouds. NIe oczeuje nie wiadomo co, zaisntalowany jest ubuntu.
w załaczeniu to co pokazuje "top".
Spróbuje przeinstalować sytem i wtedy sprawdzę jakie mam wolne zasoby.
w załaczeniu to co pokazuje "top".
Spróbuje przeinstalować sytem i wtedy sprawdzę jakie mam wolne zasoby.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.