por. Borewicz pisze:@ForexMafiaKartel
1) Nie wiem od którego brokera masz te dane M1 z 15.01 ale przyjrzyj się im dokładnie - tam brakuje świeczek (spójrz na czas na tym wykresie). Widać narysowaną świeczkę z 10:30. Kolejna świeczka jest z 10:56. Co się działo w międzyczasie - wg. tego wykresu nie wiadomo. W JForexie masz dokładniejsze dane i tam widać więcej. Dojście do poziomu 1.0 trwało około 5 minut. Przez kolejne 10 cena szła do 0.85 i to był dołek. Wiadomo, że rynek jest zdecentralizowany, ale zdziwiłbym się, że są aż takie różnice między brokerami (dojście do poziomu 1.0 w sekundę). Moja teoria jest taka, że wyssałeś to z palca bo tak Ci wygodniej

2) Wykres 4H z 2011 nie dowodzi, że ruch trwał 4 godziny. Myślę, że osoba z Twoim doświadczeniem to rozumie
Zaopatrz się w dokładniejszy wykres i zobaczysz, że ruch był znacznie krótszy
Tak wiem, ale widac, ze 10:30 juz nastapila luka, niestety tylko w mforex znalazlem minutowy wykres z tego dnia, u innych nie siega az tak daleko. nawet na tradingview nie ma. Co do 2011 to napisalem, ze przydal by sie wykres h1 bo nigdzie nie moge znalezc z tego okresu ale wyraznie pamietam jak walili w gore bo bylem fizycznie przy rynku i oczom nie dowierzalem, jest nawet moj wpis w watku admirala, ze chcialem skladac reklamacje bo cos mi nie pasilo po czym sie z niej wycofalem gdy nagle zobaczylem ile zarobilem, szkoda, ze nie wytrzymalem calego ruchu na 1000 pips ale i tak weszla polowa, mimo wszystko pamietam, ze trwalo to dosc dlugo dlatego zrezygnowalem z dalszego trzymania. Ruch byl plynny i zlecenia wchodzily bez poslizgow, prawdopodobnie duzo ludzi lapalo wtedy noże, wielu tez gralo na spadki i oni jak sie czytalo mieli ogromne poslizgi na SL, a ja grajac na wzrosty takowych nie mialem. to jest dziwne.
Jak mozesz to wstaw 1minutowy z jforex z 15 stycznia, chetnie zobacze.
-- Dodano: 08 lut 2015, 13:27 --
ZielonaMgielka pisze:
juz zglosilem twój post, praca w ostc sie nie udala? to wyżywaj się gdzie indziej.
pozdrawiam
W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?
Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.