Mam kilka dość szczegółowych (ale bez przesady) pytań i zależy mi bardzo na wiarygodnych odpowiedziach. Jeśli zechcesz mi pomóc, odpowiesz na któreś z pytań, ale nie jesteś tego na 100% pewien, zaznacz proszę, że tylko tak Ci się wydaje. Dzięki

Przejdźmy do rzeczy:
1. Platforma Dukascopy - czy Depth of Market prezentowany na koncie demo jest dokładnie tym samym, który funkcjonuje na koncie realnym? Czy nie jest opóźniony względem realnego? A może DoM JForex na demo jest całkiem losowy, tylko żeby zobrazować tę funkcję? (jeśli masz możliwość i chęć, możesz dołączyć screenshota z DoM z konta demo i z drugim dla tej samej waluty z konta realnego (widoczne na jednym ekranie w jednym momencie), wtedy też porównam sobie ich zgodność

2. To samo pytanie odnośnie cTradera (i w szczególności FxPro, chyba że znacie innego brokera z solidnym datafeedem i cTraderem w ofercie) - czy DoM prezentowany na koncie demo jest dokładnie tym samym, który funkcjonuje na koncie realnym? Czy nie jest opóźniony względem realnego? A może DoM cTrader na demo jest całkiem losowy, tylko żeby zobrazować tę funkcję? (ponownie - jeśli istnieje taka możliwość, będę wdzięczny za zrzut ekranu zawierający drabinkę z demo i z reala na jednym obrazie, najchętniej w wersji „Standard DoM”, czyli środkowa opcja wyświetlania tej funkcji... hm, dużo wymagam

3. Czy MetaTrader 5 ma dostępny DoM? Jeśli tak, jak jest on graficznie prezentowany? Czy tak jak „Standard DoM” z cTradera?
4. Czy MetaTrader 4 z wykorzystaniem jakichś wtyczek może wyświetlać DoM? Spotkałem się z taką informacją, ale nie wiem, na ile ufnie do tego podchodzić, skoro sam MT4 ponoć nie ma takiej technicznej możliwości. Jeśli tak - czy wygląda tak jak „Standard DoM” w cTraderze?
5. Czy jest realna możliwość, aby uzyskać dostęp do DoM FX z CME (ew. z innej giełdy)?
Za wszelką pomoc, sugestie, naprowadzenia i obrazki z góry dziękuję!
Pozdrawiam