czyli grubasy robią ściemeTsunamiPL pisze:Dlatego L na eur/usd i s na S&Ppr7emo pisze:consumer board słabo, sprzedaż detaliczna słabiutko
wniosek, na dolarze jest niezrealizowany potencjał osłabienia

czyli grubasy robią ściemeTsunamiPL pisze:Dlatego L na eur/usd i s na S&Ppr7emo pisze:consumer board słabo, sprzedaż detaliczna słabiutko
wniosek, na dolarze jest niezrealizowany potencjał osłabienia
Nie moja działka SP500 , ale dzisiaj juz z 5 razy słyszałem o tym , że trzeba tam korekty.P4W3L pisze:Ma ktoś jakiś pomysł odnośnie korekty na SP500?
Otworzyłem właśnie S, indeks się ewidentnie zagalopował, niezdrowy ten wzrost bez korekty
wg moich analiz W1 potencjalny szczyt przebity, na D1 też, jedynie na H1 wychodzi w okolicach 1775-1780
dragonek43 pisze:Juz dosc dawno w jakiejs ksiażce przeczytalem , ze jest np dobre dane nie powoduja wzrostow , to najprawdopodobniej bedzie odwrocenie tredu ( lub przynajmniej korekta)... To samo tyczylo sie słabych danych i spadków ...
a zachowanie to swiadczylo w wyprzedaniu/wykupieniu rynku
aż strach wyjść z domugrz3siek pisze:Jutro będzie tyle wystąpień publicznych za publiczne pieniądze ze każda Para zrobi po 200 pipsów ;|
? Wystąpienie publiczne szefa Banku Włoch (Ignazio Visco)
9:05 Wystąpienie publiczne wiceszefa ECB (Vítor Constâncio)
19:00 FOMC
20:00 Wystąpienie publiczne członka zarządu ECB (Jörg Asmussen)
21:00 Decyzja RBNZ ws. stóp procentowych
xPabloo pisze:e tam ameryki jeszcze nie widzialem, moze kiedys - poki co moja historia z forexem jest krotka bo tylko kilka miesiecy wiec czytam, szukam i ucze sie jak nie stracic na forexie i moze co nieco zarobic...molmomas pisze:Amerykie Łodkrył
a stosujesz to Ichi na m15 wzwyz czy na mniejszych tez ?molmomas pisze:xPabloo pisze:e tam ameryki jeszcze nie widzialem, moze kiedys - poki co moja historia z forexem jest krotka bo tylko kilka miesiecy wiec czytam, szukam i ucze sie jak nie stracic na forexie i moze co nieco zarobic...molmomas pisze:Amerykie Łodkrył
powiem Ci że od samego początku mojej przygody z Forexem stosuję Ichimoku.
Jest to bardzo fajna i ciekawa metoda pomocnicza przy moim systemie POLECAm