DayTrading: Wtorek 28.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 paź 2014, 00:00

Wzrost
9
31%
Bez zmian
8
28%
Spadek
12
41%

Liczba głosów: 29

Mpapiez

Re: DayTrading: Wtorek 28.10.2014

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Jak tam czytam wypowiedzi niektórych ludzi to nie wiem czy mi się śmiać chce czy płakać.
Wieczne zaklinanie wykresu. Pieprzycie ( ci do których mowa, wiedzą o kim mowa) o shortach przynajmniej od kilku dni, a cena cały czas uparcie do góry idzie.
Ja tylko chciałem delikatnie przypomnieć że wątek się nazywa "day trading" więc może zluzujcie poślady i mówice o danym dniu, a nie o wizjach na najbliższy tydzień.

A skoro tak ma zayebiście runąć po FED'ach, to czemu nie bierzecie kredytów w bankach i full short ? Toż to kuwa pakować się, a potem porady, nam żółtodzibiom z bahama proszę wysyłać.

A teraz z mojej beczki -> Tak długo jak trzyma 1.2720, a potem 1.2660 to dalej trend wzrostowy.
Dopiero wybicie 1.2660 przekona mnie do spadków - przy czym podkreślam - nie twierdzę że to niemożliwe.

Poza tym jeżeli o mnie chodzi to ja w godzinach FED jestem poza rynkiem, bo jak znam życie to będzie tak bujać że i tak każdemu stopy wyrżnie.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

highend pisze:Dadas a jak tam Tesla? Doszła do poziomów co rano pisałem, czyli 241-244... prawie 10% up dziś.
Cholera, chyba moja analiza g... warta, a poziom $222 to był okazyjny DIP.

Pisałem, że 243 to odbicie od przeciętej LT wzrostowej. No właśnie, tylko czy te linie mają sens/znaczenie? Może na chwilę mają....
Bo wiesz, jednak na świecach trzeba się znać.
Szczególnie na rynku akcji, rynku bogatym w luki, rynku gdzie masz klarowne wolumeny, tam się świece bardzo sprawdzają.
Tylko ta wiedza musi być solidna, nie możesz się zastanawiać czy to młot, czy wisielec, itp.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dadas pisze:
highend pisze:Dadas a jak tam Tesla? Doszła do poziomów co rano pisałem, czyli 241-244... prawie 10% up dziś.

Pisałem, że 243 to odbicie od przeciętej LT wzrostowej. No właśnie, tylko czy te linie mają sens/znaczenie? Może na chwilę mają....
Właśnie tak myślałem, czy cię denerwować, czy nie:
TSLA.png
ale czemu denerwować ;) zaczekam do 5 listopada (wyniki Tesli), wczoraj wyskoczyłem z shortów (w ostatniej chwili).

Póki co dzisiejszy wzrost był tylko dlatego, że Musk powiedział, że sprzedaż aut jest rekordowa.
Ja tam jestem za longami na Tesli (jako firmie z mega perspektywami). Ten short do $170 widziałem jako "zdrowa korekta". Może jeszcze nadejdzie ;)

-- Dodano: 28 paź 2014, 22:01 --
Dadas pisze: Bo wiesz, jednak na świecach trzeba się znać.
Szczególnie na rynku akcji, rynku bogatym w luki, rynku gdzie masz klarowne wolumeny, tam się świece bardzo sprawdzają.
Tylko ta wiedza musi być solidna, nie możesz się zastanawiać czy to młot, czy wisielec, itp.
się człek uczy cały czas :) jak większość facetów jestem wzrokowcem.... i kojarzę fakty, itd...
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

highend pisze:
Dadas pisze:

Właśnie tak myślałem, czy cię denerwować, czy nie:
TSLA.png
ale czemu denerwować ;) zaczekam do 5 listopada (wyniki Tesli), wczoraj wyskoczyłem z shortów (w ostatniej chwili).

Póki co dzisiejszy wzrost był tylko dlatego, że Musk powiedział, że sprzedaż aut jest rekordowa.
Ja tam jestem za longami na Tesli (jako firmie z mega perspektywami). Ten short do $170 widziałem jako "zdrowa korekta". Może jeszcze nadejdzie ;)
Się zgadzam, i nawet bym patrzał na Fibo 61,8 na tym ruchu w górę.
Ale wtedy to ma ręce i nogi, Short na górce, nie w dołku przy samym wsparciu i przed danymi.

-- Dodano: wt 28-10-2014, 23:11 --

Zresztą, popatrz na M15, toż to czysta bajeczka jest, jak to chodzi:
TSLAM15.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

slo pisze:
Dadas pisze: "Niebywała", jak piszesz, okazja to była wczoraj, żeby kupić na dole i to nawet z SL = 5 Pips.
ja uwazam ze stukniemy poziom 105 wczesniej niz pokonamy 108.17
szybko Ci rynek odpowiedzial
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Obceniał ktoś edka na miesiecznym..? ;-)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Zablokowany