laranja pisze:MagilaGorila pisze:laranja pisze:DAX doszedł do 61.8% fibo, wyżej ma opory, oczywiście jak pociąg jedzie, to należy zejść z drogi do odwołania, ale chyba nie da rady tego wszystkiego przejść bez żadnej korekty.
A dlaczego?
Pytam, bo nie rozumiem, jestem świeża w tym temacie.
Dlaczego cena "nie da rady tego wszystkiego przejść bez żadnej korekty"?
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p776816
MagilaGorila pisze:Dla tych, którzy zadają głupie pytania, ja zadam głupie pytanie - Widać tu jakieś wzrosty?
Teraz coś rozumiesz, czy dalej nic nie rozumiesz i będziesz zadawać głupie pytania?

Wstaw jakąś analizę trolu (albo napisz, jak będziesz zamykać S i dlaczego, cokolwiek), bo jak na razie to wiesz...

Jeżeli jeszcze nie rozumiesz, dlaczego zadaję tutaj tego typu pytania, to być może nigdy nie zrozumiesz. Mnie wystarczy, jeżeli chociaż 1 osoba dzięki temu przejży na oczy i zacznie zarabiać, zamiast zgadywać. Stwierdzenia typu "musi być korekta" są po prostu bez sensu. Jeżeli będzie korekta, to zobaczysz sygnały na wykresie. Jeżeli masz strategię i rynek odpowiada założeniom twojej strategii, to otwierasz pozycję i nią zarządzasz zgodnie ze strategią. Tutaj większość nie ma pojęcia co to jest wogóle strategia i zadaje głupie pytania typu "czy ktoś ma jakiś pomysł?", które to pytanie świadczy o tym, że dana osoba nie ma pojęcia o tym co robi i nie ma strategii, według której powinna postępować.
PS. Fajny collage!
PPS. A DAX30 nadal spada.
PPPS. To, że sobie narysujesz życzeniowy poziom, także nic nie znaczy. Znaczy jedynie tyle, że cena może potencjalnie się odbić i zmienić kierunek, lub przebić na wylot bez zawahania, lub się na chwilę zatrzymać. Zawsze rynek pokaże ci kierunek na wykresie.